4x duurzame spullen voor in je camper

Afgelopen zomer reisde ik een maand met Jumpy de camper door Frankrijk en Spanje. Deze must-have spullen voor in je camper zijn daarbij veelvuldig gebruikt en mogen ook tijdens de komende reizen zeker niet ontbreken. Erg uiteenlopende spullen voor in je camper (of gewoon voor thuis) met allemaal een duurzame filosofie en productiewijze. Want daar wordt iedereen blij van.

1. Flextrash duurzame camper prullenbak

Ik schreef al een blog over Flextrash, de ideale camper prullenbak. Flextrash is een praktische, toffe en duurzame prullenbak met een missie: zwerfafval tegengaan door een prullenbak te maken die met je meereist. En dat op een stijlvolle manier. Het Flextrash team ontwierp deze prullenbak – gemaakte van oude plastic flessen – bij gebrek aan iets soortgelijk. Letterlijk een gat in de markt dus. En zeg nou zelf, zo’n prullenbak ziet er toch veel beter uit dan een plastic afvaltasje?

Khymo leest een boek, rechtsboven zie je de flextrash prullenbak

2. Ressies redesign omkleed poncho

Ik ben verliefd op deze handige omkleed poncho. Aangezien Jumpy lekker compact is, kleed ik me vaak buiten de bus om. Deze omkleed poncho is daar ideaal voor. Ook handig voor op het strand, of eigenlijk overal. Want behalve voor het omkleden, is deze poncho ook uitermate geschikt als chill-poncho. De omkleed poncho’s van Ressies Redesign worden in een sociale werkplaats in Haarlem gemaakt van gerecyclede hamamdoeken en badstof. Ressies Redesign streeft ernaar hun producten zo eerlijk, schoon en vrolijk mogelijk te maken. Met de kleurrijke combinaties (de meeste poncho’s zijn een fijne, bonte bedoeling) en de productie en werkwijze van het bedrijf, is dat zeker gelukt. Aanrader, deze poncho, voor surfers, vanlifers en mensen die van chill kleding en het strand houden.

Ik in mijn Ressies Redesign omkleed poncho.

3. Bubble Buddy Zeep Rasp

Wanneer je kampeert is het van nog groter belang dat je je bewust bent van de producten die je gebruikt. Veel campers hebben een vuilwatertank, maar Jumpy niet. En ik vind ook niet dat dat hoeft zolang je natuurlijke producten gebruikt die niet schadelijk zijn voor het milieu en jezelf. Afwassen doe ik in een teiltje en hiervoor gebruik ik de Bubble Buddy Zeep Rasp. Bubble Buddy is een zeepbakje en zeeprasp in één. In het bakje past precies een blok handgemaakte, natuurlijke huishoudzeep van Werfzeep. Deze zeep is te gebruiken voor de afwas, de was, je handen en naja, eigenlijk alles. Je raspt een stukje in je bak heet water et voila: sop. De zeep kun je vervolgens in het zelfde bakje laten drogen en opbergen. Ideaal! De Bubble Buddy is er in diverse kleuren en een deel van de opbrengst gaat naar Sea Shepherd.

Een berg afwas voor de camper.

4. Nuud zero-waste deo

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik veel bezig ben met mijn afval verminderen. Dat begon met het realiseren van een zero-waste badkamer. En het fijne aan een zero-waste badkamer is dat je minder producten gebruikt en alles erg makkelijk mee op reis kan. Deze tip is los van het camperreizen ook een aanrader.

Mijn favoriete badkamer product is momenteel Nuud deodorant. Een product wat eigenlijk te mooi klinkt om waar te zijn; slechts een één à twee keer per week smeer je wat deodorant onder je oksel. Nuud is vrij van schadelijke aluminium, vage chemicaliën en kunstmatige geurstoffen. Vrij van microplastics. Dierproefvrij. En de compacte verpakking is gemaakt van suikerriet. Met zo’n kleine tube doe je ontzettend lang, aangezien je maar een mini beetje per week nodig hebt. Ik had zo m’n twijfels toen ik Nuud uitprobeerde, maar inmiddels gebruik ik het al bijna twee jaar.

Mijn zero-waste badkamer op reis en in de camper.

Meer camper-gerelateerde blogs:

Dat waren de vier tips voor duurzame spullen voor in je camper. Heb jij nog een goede toevoeging? Laat het me weten in een reactie!
Benieuwd naar meer camper-gerelateerde blogs? Lees dan ook:

Ombouw tips:

Reisinspiratie voor met de camper

*dit blog bevat affiliatie linkjes. Wanneer jij een aankoop doet via deze link, betaal je niks extra’s, maar krijg ik een klein percentage van de winst. Op die manier kan We are the Earth in de lucht blijven.

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close