Review: Koseli zepen & shampoobar

Koseli is Nepalees voor ‘geschenk’. Een naam die maar wat passend is voor een product zo fijn als de zepen en shampoobars van Koseli. Ik mocht drie van hun producten uittesten en vertel je er graag meer over. Zoals je misschien wel weet, veroveren kleinschalige ondernemers met zero-waste kwaliteitsproducten al snel mijn hart, maar Simone en Ben, de gezichten achter Koseli, deden dat een paar jaar geleden in Nepal al. Ik leerde ze kennen op hun biologische boerderij Herb Nepal.

mijn koseli producten met bedank briefje

Biologische kruiden uit Nepal

Wat Ben en Simone in Nepal hebben opgezet, draait inmiddels op lokale kracht verder. Geïnspireerd door de geschenken van de natuur, is Koseli daaruit ontstaan. Ik weet nog dat ik tijdens mijn bezoek aan Herb Nepal al een zelfgemaakte zeep meekreeg, die mijn backpack heerlijk deed ruiken. Inmiddels is het assortiment en het geurenpalet flink uitgebreid.

De producten van Koseli zijn gemaakt met biologische kruiden. Gegroeid, verzorgd en geteeld door kleinschalige boeren in Nepal. Onder meer bij Herb Nepal zelf, waar boeren getraind worden om hoogwaardige biologische gewassen op een duurzame manier te groeien.

De biolgoische boerderij Herb Nepal
Herb Nepal in 2016

Koseli producten

Alle zepen en shampoobars van Koseli zijn handgemaakt – in Nepal en Nederland -, vrij van dierlijke producten of dierenleed, vrij van plastic en een cadeautje voor jezelf.

Ik kreeg handzeep met artemisia en rozemarijnkruiden, shampoo van rode biet en gember en zeep van palmrosa en gember thuisgestuurd via de post. Geuren/kruiden combinaties die ik niet zo snel zou bedenken voor een zeepje, maar die voor een glimlach zorgden wanneer ik mijn badkamer binnenstapte. Een voordeel van verpakkingsvrije zepen en shampoos – los van al het plastic afval wat je bespaard – is namelijk dat je badkamer heerlijk ruikt!

Ik heb al meerdere shampoobars uitgeprobeerd, waarvan ik sommige heel prettig vind en andere totaal niet werken voor mijn haar. Dat blijft altijd een persoonlijk uitprobeersel. Die van Koseli deed z’n werk in ieder geval goed voor mij! Qua zepen ben ik nooit de moeilijkste, maar wat extra fijn was aan deze zeep: de geur was altijd aanwezig – ook wanneer je niet net gedoucht hebt. Daarnaast is het natuurlijk extra mooi om een product in handen te hebben waar zo’n mooi verhaal achter zit als Herb Nepal.

een van de koseli zeepen

Voor en nadelen Koseli

Voordelen KoseliNadelen Koseli
handgemaakt met biologische kruidenduurder dan reguliere zepen en shampoos.
Maar zoals je in dit blog kunt lezen is dat eigenlijk geen nadeel. 😉
vegan
plastic vrij
vol liefde

Waar koop ik de zepen en shampoobars?

Je Koseli zepen en shampoobars zijn te koop via Etsy. Bij iedere aankoop doneren Ben en Simone een boom of kruidenstruik aan een kleinschalige Nepalese boer. Mocht je in Nepal zijn, dan kun je de producten ook vinden bij Timro Concept store in Jhamsikhel.

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close