We are the Earth is een platform voor dromers die doen. Voor de mensen die geloven in een toekomst waar we met elkaar en de aarde leven. Het is een platform vol verbindende verhalen, waarin je wordt uitgenodigd de wereld vanuit verschillende perspectieven te zien en ervaren. Verwonder mee, doe nieuwe kennis op, laat je inspireren door verhalen die je uitnodigen contact te maken met jezelf, ‘de ander’ en de wereld om ons heen.

Hoe het begon

Mijn naam is Yalou van der Heijden (27), gepassioneerd verhalenverteller, reiziger en idealist. In 2015 startte ik We are the Earth als uitlaatklep voor alle reisverhalen en duurzaamheidstips die ik graag met de wereld wilde delen. Iets waar ik al mijn vrije uurtjes aan besteede en waar ik veel mooie vriendschappen, samenwerkingen en kansen aan dank. Voor, tijdens en na mijn studie Culturele Antropologie reisde ik heel wat af, werkte ik als hoofdredacteur bij Honeyguide, schreef ik voor tijdschriften als Cul, Columbus Travel en In Eigen Land en begon ik als freelance fotograaf en redacteur. Mensen inspireren en verbinden via verhalen, dat is waar mijn hart ligt.

Mijn achtergrond als antropoloog maakt mijn kijk op de wereld breed. Om antropologische kennis toegankelijker te maken, besloot ik de master Visuele Antropologie te doen. Via film kun je immers op een hele andere manier verhalen vertellen, kennis overdragen en mensen bereiken. In 2023 studeerde ik af mijn mijn eerste documentaire Rising from the Ashes; a film on contemporary Witchcraft and Grief.

Ik laat mijn foto zien aan een groep kinderen in Palestina
Fotografie is een van mijn vertelvormen en zorgde voor een heerlijke interactie met deze Palestijnse kids.

De toekomst van We are the Earth

Met alles wat ik de afgelopen jaren leerde, voelde het jasje reisblog niet meer passend. Daarom krijgt We are the Earth in 2024 een make-over. In essentie blijf ik doen wat ik altijd deed; mensen inspireren via verhalen. Alleen zullen het niet alleen mijn verhalen zijn.

Ik wil de verhalen vertellen van andere dromers die doen. Van inspirerende mensen die met het najagen van hun droom, de wereld een stukje bewuster, duurzamer en mooier maken. Die dromen kunnen groot of klein zijn, de impact ervan kan lokaal of globaal zijn. Wat centraal staat is dat ze het doen en met dat gegeven hoop ik jou te inspireren ook je droom na te jagen. Want ik geloof dat wanneer iedereen zijn dromen volgt, de wereld automatisch een mooiere en bewustere plek zal zijn.

Een van mijn eigen dromen was een camper ombouwen en er als Visueel Antropoloog on the road in rondreizen. Deel één van die droom is vervuld.

Droomproject

Hier vertel ik je snel meer over! Houd hiervoor ook mijn Instagram @wearetheearth.nl in de gaten. Ik kan je verklappen: het gaat een hele gave reis worden. Voor mij, voor jou en de eerste dromer die ik ga volgen met mijn camera.

De komende tijd zal het uiterlijk van We are the Earth langzaam veranderen. Sommige blogs zullen herschreven worden of offline gaan, nieuwe blogs zullen verschijnen en ook zal er geexperimenteerd worden met andere vertelvormen. Denk aan YouTube video’s en podcasts. Ik kan niet wachten om je mee te nemen op dit avontuur!

Liefs,

Yalou

Stuur me gerust een mailtje via Yalou@Wearetheearth.nl

My job is making windows where there were once walls. – Michel Foucault


Disclaimer: Alle foto’s op We are the Earth zijn door mijzelf gemaakt, tenzij anders aangegeven. Voor het gebruiken van foto/film materiaal of tekst van We are the Earth is schriftelijk toestemming nodig.

4 comments

 1. Hoi hoi!

  Super leuk dat je een eigen blog bent begonnen en ik vind het leuk om je avonturen te volgen! Ik ben erg benieuw hoe jij je blog bent gestart, via welke website en wat voor een pakket ‘als beginnend blogger’ je hebt gekozen?

  Ik hoor graag van je en kijk uit naar een volgend artikel!
  Groetjes 🙂

  1. Hee Daniëlle,

   Bedankt voor je berichtje, leuk!
   Ik heb mijn website gehost via Strato, met het PowerWeb Starter pakket.
   Deze site heb ik weer doorgelinkt aan WordPress.

   Wil je zelf ook een website gaan beginnen? (:

   Groetjes!

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close