Flextrash: duurzame camper prullenbak

Onze camper was bijna klaar voor vertrek. Na flink wat klusuren is mijn Citroen Jumpy omgetoverd tot mini-camper en we legden de laatste hand aan het interieur. Een paar kleine dingen ontbraken nog, zoals een prullenbak. Tijdens het ombouwen hadden we daar geen rekening mee gehouden en ik hoopte bij een kringloop tegen een mini prullenbakje aan te lopen die er nog ergens tussen zou passen. Gelukkig was daar Flextrash.

Flextrash is een praktische, toffe en duurzame prullenbak met een missie: zwerfafval tegengaan door een prullenbak te maken die met je meereist. En dat op een stijlvolle manier. Het Flextrash team ontwierp deze prullenbak bij gebrek aan iets soortgelijk. Letterlijk een gat in de markt dus. En zeg nou zelf, zo’n prullenbak ziet er toch veel beter uit dan een plastic afvaltasje?

De binnenkant van Jumpy de camper.
De binnenkant van mijn camper, met een oranje Flextrash prullenbak.

Flextrash duurzame ontwerp

De prullenbakken zijn er in drie maten: een inhoud van 3 liter, 5 liter of 9 liter. De Coverbag, zoals de afval-zak genoemd wordt, is gemaakt van oude plastic flessen (upcycling!) en kun je na gebruik in de wasmachine meewassen. Toch liever een afvalzakje erin? Ook hier hebben ze bij Flextrash aan gedacht. De afvalzakjes zijn gemaakt van PLA, een grondstof die gewonnen wordt uit mais of suikerriet en die dus biologisch afbreekbaar is.

De prullenbak is super praktisch. Juist doordat hij ontworpen is om met je mee te reizen. Zo zijn alle zakken hetzelfde, maar kun je verschillende clips bestellen om de prullenbak ergens op te hangen, aan vast te plakken met een zuignap of op een campingstok naast je in de grond te zetten. Op die manier neem je de prullenbak makkelijk met je mee op reis. In de camper, maar ook als je bijvoorbeeld een dagje naar het strand gaat.

Mijn ervaring met deze camper prullenbak

Flextrash reageerde op mijn oproep op Instagram, waarin ik om tips vroeg voor de items die nog ontbraken in onze camper. Zodoende kon ik een van hun prullenbakken uitproberen. Super fijn! Aangezien we geen plek hadden gecreëerd waar de prullenbak zou komen, heeft hij vele plekjes in de bus mogen uitproberen. We kregen de tableclip, vacuclip en campstick bijgeleverd.

De jongens doen de afwas voor de camper.
Ergens in zuid-Frankrijk

In eerste instantie wilden we hem aan de koelbox vastmaken met de vacuclip. Een clip die zich vacuum zuigt aan een glad oppervlakte. Helaas werkte dat niet. Daarom werd de vaste plek aan de kast. Met de tableclip paste hij perfect aan mijn oude longboard, die inmiddels als plank in de kast functioneert (upcycling meets upcycling). In deze hoek zit hij niet de weg en kunnen we er makkelijk bij tijdens het rijden.

Khymo leest een boek in de deuropening van de camper.
Aan de Spaanse kust
Wibe maakt muziek zittend voor de camper vol hangende was.
Tussen alle schone was en gezelligheid

Onze keuken zit achterin de bus. Gedurende onze roadtrip door Spanje en Frankrijk kwamen we erachter dat we met de vacuclip de vuilnisbak aan de deur konden vastmaken. Makkelijk tijdens het koken en ook hier hing hij niet in de weg tijdens het slapen.

Van de campstick hebben we slechts een enkele keer gebruik gemaakt. Het is ideaal om je prullenbak letterlijk naast je te hebben, maar meestal was de camper slechts een paar stappen verderop. Wanneer je gaat kamperen met een tent is het wel erg handig lijkt me!

met een groep vrienden rondom de camper in Frankrijk
Onze tweede nacht op reis; ergens in Frankrijk

De vuilniszakjes die Flextrash meelevert passen perfect. Reguliere afvalzakjes gaan er ook in, maar die steken wel uit, want iets afdoet aan het mooie uiterlijk van de prullenbak. Vuilniszakken zijn een extraatje, aangezien de zak afritsbaar is en gewassen kan worden. Maar aangezien we op doorreis waren, hadden we liever wel afvalzakjes erin. De prullenbakken zijn natuurlijk ook gewoon binnenshuis te gebruiken. Makkelijk met afval scheiden bijvoorbeeld. Dan zijn de vuilniszakken minder snel nodig.

Kosten Flextrash camper prullenbak

De Flextrash komt in verschillende maten, small (3l), medium (5l) en large (9l) en kleuren. Zelf heb ik een small, maar een maatje groter zou net wat fijner zijn geweest. De Flextrash prullenbakken kun je krijgen vanaf €22,95 en de clips zijn er vanaf €4,95. Je hebt keuze uit 8 verschillende soorten clips, dus voor ieder(e auto) wat wils.

Shop je Flextrash hier.

Ja, een plasticzakje gebruiken als prullenbak is goedkoper. Maar het oog wil ook wat en door een Flextrash aan te schaffen ondersteun je een start-up met een duurzame missie. Ook dat is iets waard vind ik. Het Flextrashteam organiseert en ondersteund regelmatig cleanups waarbij zwerfaval wordt opgeruimd. Ook compenseren zij hun CO2 uitstoot met Trees for the Future.

Onze camperkaravaan in de Franse Alpen

Interesse in meer camper en reis gerelateerde blogs?
Lees ook:

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close