Terugblik: een jaar vol reizen!

Het is bijna oktober, een maand waarin er geen reisjes in mijn agenda staan gepland. Wat voelt dat gek! Een jaar geleden vertrok ik vanuit Nederland naar Nepal, waar mijn reis begon. Ik bleef een half jaar weg uit ons koude kikkerlandje, maar ook toen ik weer thuis was plande ik reisjes waar ik maar kon. Ik ben de afgelopen 12 maanden iedere maand wel weg geweest, soms voor een weekend, soms voor de hele maand. Ik geef jullie een overzicht van mijn reisjaar!

Oktober 2014

8 oktober 2014 vloog ik naar Nepal om daar vervolgens ruim twee maanden te blijven. Via de stichting Cross Borders gaf ik met mijn project Creativiteit is een Kunst! les op een schooltje in een klein bergdorpje. De eerste week van mijn verblijf hadden we een introductieweek met de andere vrijwilligers, waarbij we taalles kregen, Kathmandu, Chitwan en Pokhara gingen verkennen. Later reisde ik af naar Dhading, het mooiste plekje op aarde, wat mijn thuis werd voor de daarop volgende weken.

Tihar festival Nepal
Overheerlijk eten en dankbaarheid bij bai-thika, tijdens het Tihar festival in Dhading.

November 2014

In november was ik samen met Marieke, de andere vrijwilligster, les aan het geven op het schooltje in Dhading. Tussendoor ondernamen we uiteraard de nodige uitstapjes naar Pokhara en Kathmandu. Benieuwd hoe het les geven ging en wat mijn ervaringen daarin waren? Ik schreef het allemaal in mijn dagboek.

sterren knutselen in Nepal

December 2014

In december was ik onverwachts eerder klaar met mijn vrijwilligerswerk, omdat de kinderen in mijn laatste week examens hadden. Daarom besloot ik om samen met mijn zus naar Maleisië te gaan voor een korte break.

Het strand op Penang, Maleisië.
Het strand op Penang, Maleisië.

Eind december vloog ik terug naar Nepal, waar mijn vriend mij kwam opzoeken met kerst en oud en nieuw! Ik liet hem Nepal zien en we kregen samen een afscheidsceremonie op mijn schooltje!

-

dansen

 

Januari 2015

januari was moeilijk voor mij.. Ik nam afscheid van mijn nieuwe Nepalese familie, van de kinderen, van de leraren en van mijn nieuwe vrienden in Nepal, ook nam ik opnieuw afscheid van mijn vriend, die weer terug ging naar Nederland.

Vredestupa Pokhara
Vredestupa in Pokhara

Ik vervolgde mijn reis naar Bangkok, Thailand, waar voor mij de culture shock kwam. Wat was dat anders dan Nepal.. Veel te druk, volgebouwd en bloot. Na een paar dagen besloot ik een nieuwe vriend te volgen naar Myanmar. Een land dat in eerste instantie niet op mijn lijstje stond, maar wat ben ik blij dat ik daar naartoe ben gegaan! Het voelde weer een beetje zoals in Nepal en dus als thuiskomen. Vriendelijke mensen, schitterende natuur en heerlijk eten!

Kinderen die postkaarten verkopen in Bagan

Eind januari reisde ik door naar Thailand. Samen met m’n Duitse reisbuddy heb ik voor de eerste keer gelift. We kwamen in het schitterende Pai terecht, waar ik zo’n week verbleef.

Februari 2015

Dankzij onze lifter wist ik van een super vet festival, waar ik vervolgens ook een week ben blijven hangen. Shambhala in Your Heart was zo’n uniek en gaaf festival! Helaas moest ik het vroeg tijdig verlaten omdat mijn visum verliep. (klik hier voor meer info over het festival!)

Gelukkig was Laos, het land waar ik daarna naartoe ging, ook mega vet! Ik trakteerde mijzelf voor mijn verjaardag op de Gibbon Experience, waarbij ik drie dagen de jungle rond ziplinde en in een boomhut sliep. Iedereen wil toch wakker worden door het geluid van zingende apen?

Ik vervolgde mijn weg in Laos naar Phonsavan, waar ik mij verdiepte in het probleem van de landmijnen, die nog overal door het land verspreid liggen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet wist dat het zo erg was!

Later die maand huurde ik een scooter, sliep ik wederom in de jungle en zwom onder gigantische watervallen.

Watervallen in de jungle van Laos <3
Watervallen in de jungle van Laos <3

Maart 2015

Mijn laatste maand op reis (dacht ik) brak aan, wat betekende dat ik minder tijd had om op plekken te blijven hangen.. wat uiteraard wel gebeurde, waardoor ik minder van Cambodja heb gezien dat ik hoopte. Ik beleefde kippenvel momenten op de indrukwekkende Killing Fields. Haalde mijn Padi Open Water en Padi Advanced op het eiland Koh Rong. (klik hier voor meer informatie over je Padi halen) en ik bezocht het indrukwekkende tempel complex Angkor. (Maar sla de zonsopgang in Agkor Wat over!!)

Bayon
Bayon temple in Angkor (helemaal voor onszelf!)
Duiken tijdens mijn Padi Open Water cursus bij Koh Rong Dive Center
Duiken in Koh Rong

Voordat ik terug naar Amsterdam zou vliegen, zou ik nog een driedaagse stop maken in Beijing. Helaas werkte China niet helemaal mee en weigerde de autoriteiten mij door de douane te laten, waardoor ik een paar dagen eerder thuis was dan gepland..

April 2015

Thuis was het maar koud en iedereen was druk met school. Na zo’n lange reis is thuis stil zitten maar lastig, dus ik besloot om voor een paar dagen Londen onveilig te maken en een vriendin op te zoeken. Angelina leerde mij alle lokale spots van Londen kennen, haar vrienden maakte een typisch Engels ontbijt voor me en samen zijn we heel Londen door geskated!

Mei 2015

In mei was mijn vriend onverwachts eerder klaar met zijn opleiding en dus besloten we om samen nog vijf weken te gaan reizen. 18 mei vlogen we naar Marrakesh om van daar uit vijf weken lang door Marokko te liften! Liften in Marokko!

Liften in Marokko!

Wildkamperen in Marokko
Wildkamperen in Marokko

Juni 2015

Tot en met 22 juni waren we in Marokko te vinden, waar we werkelijk van alles hebben gedaan! Van wildkamperen met schitterend uitzicht, tot slapen in een veel te mooi hotel. Overheerlijk eten (Bij Omar in Tinghir!) en zelf koken voor minder dan een euro p.p. We reden uren op een dromedaris door de Sahara en zwommen in ijskoude meren en irrigatieputten. We raakte verdwaald in botanische tuinen en struinde heel wat leuke winkeltjes af. Marokko was geweldig!

Marokkaanse salade
Marokkaanse salade
Desert love
Desert love

Juli 2015

In Juli geen verre exotische reizen, maar heerlijk een weekendje weg bij onze zuiderburen., wederom samen met mijn vriend. Samen zijn we een weekend naar Teuven geweest. Met dag tripjes naar Maastricht en Luik! Je hoeft niet ver te reizen om mooie dingen te zien. 😉

Maastricht
Maastricht

Augustus 2015

Goedkoop en leuk! Samen met een goede vriend ben ik voor een weekend naar Berlijn gelift waar we als echte toeristen de stad gingen verkennen. Lees hier mijn blog over 9 gratis dingen die je in Berlijn kunt doen!

Berlijn

September 2015

In september ging ik een weekendje weg in eigen land. Met mijn studie vereniging hadden we een eerste jaars introductieweekend op Texel. Wat een heel gezellig weekend werd, vol spelletjes en goede verhalen!

Oktober 2015

En nu is het bijna oktober 2015.. Een jaar en 12 tripjes verder. Inmiddels ben ik druk aan het studeren. Ik volg de opleiding Culturele Antropologie en tot nu toe is alles reuze interessant! Deze maand helaas geen reisje, maar in december staat Praag op het programma en wie weet wat nog meer?

Hoe was jouw reis jaar? Ben je naar verre oorden geweest of heb je het dichter bij huis gezocht? Ik ben benieuwd, schrijf het in een reactie hieronder! 

6 comments

 1. Oe, goed jaar gehad zeg! Gaaf dat vrijwilligerswerk in Nepal en ik kan me voorstellen dat het moeilijk was om afscheid te nemen! Wij waren dit jaar 5 maanen op reis en kwamen o.a. in Myanmar, zo blij dat ik daar geweest ben. Ik kan me helemaal aansluiten bij jouw tekst over dit land. Deze winter nog niet zoveel op de reisagenda maar ik ben druk bezig Een ware reiziger gaat of komt, het blijft kriebelen! Ik kom hier vast eens terug, benieuwd wat je verder gaat doen op reisgebied!

 2. Wat een leuk reisjaar heb je gehad! Zal wel wennen zijn het studeren.
  In 2015 heb ik zowel verre als reizen dicht bij huis gemaakt.
  Enige 2016 plannen?

  Marlies, Magnificent Escape

  1. Hee Marlies,

   Ja het is zeker even wennen, maar het is gelukkig wel een hele leuke studie! (:
   Jij hebt ook een mooi reisjaar gehad zeg! Vooral IJsland en Canada lijken mij heel tof!
   In 2016 ga ik waarschijnlijk een vriend opzoeken in Israël, mits hij terug is van zijn wereldreis haha, en wat meer van Europa ontdekken. En jij?

   Liefs, Yalou

   1. Gelukkig! En leuk! Ben nog nooit in Israël geweest. Geniet!
    IJsland is zeker de moeite waard! Ben nog altijd Canada aan het ontdekken dus 2016 gaat vooral Canada zijn.

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close