Café Omar is het beste restaurant van Tinghir

In het Marokaanse Tinghir stappen een klein restaurantje binnen: drie tafeltjes en een lege vitrine. Een beetje zoals de andere restaurantjes die we passeerden. Alleen deze wordt gerund door een hele sympathieke oude man.

Omar (67), die een paar woorden Engels spreekt en verder alleen Frans en Arabisch, vertelt ons dat hij al z’n producten vers haalt. Hij schenkt ons een kopje thee in en rent zijn zaakje uit om verse groenten en brood te halen. Daarna verdwijnt hij in zijn kleine keuken en bereidt een Marokkaanse salade en een heerlijke tajine. Toffe vent, die Omar!

Na het eten kwam hij bij ons zitten met een nog meer thee. Niet de mier zoete Marokkaanse thee die je overal krijgt, maar een hele smaakvolle thee met tig kruiden erin. Volgens hem goed voor het verteren van het eten.

Omar in zijn keukentje.

Ontbijt, lunch of avondeten

Wanneer we de volgende ochtend ons hotel in Tinghir uitstapen, lopen we Omar tegen het lijf. Hoe toevallig? We hadden namelijk net besloten om de dag te beginnen met een kopje thee bij hem, alleen hij was ons voor. Hij nodigde ons uit om wat te komen drinken en rende wederom weg, deze keer om zijn restaurantje te openen. We kregen thee en hij vertrok de stad in om een vers stokbrood voor ons te halen. Toen we wilden afrekenen mocht dat niet, hij had ons immers uitgenodigd.

We besloten s’avonds weer bij hem te gaan eten. Na veel te veel thee, een heerlijke soep en de beste couscous die ik in Marokko heb gegeten, wilden we hem een ‘grote’ fooi geven. Hij weigerde het aan te nemen en gaf ons vervolgens het wisselgeld terug.

Ik heb er geen woorden voor om deze lieve man te omschrijven! Als er iemand een grote indruk op mij heeft achtergelaten, dan is het Omar wel. Een man met een hart op de goede plaats en die plezier heeft in wat hij doet. Naast overheerlijk en goedkoop eten, biedt hij ook een hoop gezelligheid. Mocht je nou toevallig in de buurt van Tinghir zijn, vergeet dan niet om Omar even op te zoeken! (en de groetjes van ons te doen!)

Waar in Tinghir?

Café Omar bevindt zich op de Boulevard Mohamed V. Als je vanaf de kant van het park daar naartoe loopt, is het het tweede, of derde restaurantje aan de linker kant. Er staat een klein bordje buiten en waarschijnlijk zit Omar lekker op het terras als er geen gasten zijn 😉

Café Omar in Tinghir
De ingang van het beste restaurant in Tinghir
cafe omar
Café Omar op de kaart.

Wij reisden vijf weken lang liftend door dit schitterende land.
Bekijk hier onze reisroute van Marokko. 

 

2 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close