The Gibbon Experience: overnacht in een boomhut in de jungle

Na een dag wandelen spoel ik me af onder een ijs en ijskoude douche. Ik kan me niet bewegen, ik ben bevroren. Niet van het koude water, maar van het schitterende uitzicht. Ik douche 30 meter boven de grond en de open boomhut geeft mij het uitzicht over het Nam Ha National Park in Laos. Zo groot en zo magisch mooi. Voor mijn verjaardag trakteerde ik mezelf op de Classic Gibbon Experience: drie dagen ziplinen en hiken in de jungle van Laos en slapen in mijn droomhuis.

Douchen met een uitzicht!

Slapen in een boomhut

Na een pittige wandeling van een uur, mijn Nederlandse benen zijn niks gewend, komen we aan bij de eerste zipline. Deze zal ons dieper de jungle inbrengen, naar onze slaapplek voor de komende drie nachten. Iedereen is nog wat onhandig en onwennig met het vastklikken van de veiligheidslijnen en het springen in het onbekende, maar gelukkig went dat snel. Na een aantal ziplines en vele kilometers later, komen we aan bij boomhut nummer zeven: onze boomhut. Samen met de Nederlandse Sophie, de Engelse Sarah, de Amerikaanse Yadh en Farah, en de Australische Bridget en Dilan wordt dit ons tijdelijke thuis.

Iedereen is uitgeteld en na een mislukt potje kaarten kruipen we ieder onder onze eigen klamboe. We vallen in slaap met de geluiden van de levendige jungle om ons heen. De eerste nacht hadden we blijkbaar veel bezoek gehad. Behalve Sarah en ik hoorden iedereen de dieren wel van heel dichtbij… De boomhut is open, dus wie weet kwamen de apen wel even kijken.

Om half zeven worden ook wij gewekt door de zingende gibbons. Het lijkt het luchtalarm op de eerste maandag van de maand wel, maar dan mooier natuurlijk! We pakken de verrekijkers erbij, maar we hebben helaas geen geluk en zien alleen bomen.

– de wekker van de jungle! Zet je geluid aan en geniet!

Duurzaam toerisme

Na het ontbijt komt de gids ons ophalen voor een dag vol wandelingen en vliegmoment door de jungle. We bezoeken de andere boomhutten en ziplinen over de langste en hoogste lijnen in Laos. De jungle is geweldig, de bomen zijn immens en zover je kan kijken strekt de jungle zich uit.

Toch is de jungle in gevaar, door illegaal kappen, slash and burn landbouwmethodes en noem het maar op. Sinds 1996 is de Gibbon Experience bezig om de locale bevolking en autoriteiten in Laos er zich bewust van te maken hoe ze met de jungle om moeten gaan en leiden ze de locals op tot bijvoorbeeld gidsen.

Wilde apen spotten

De volgende ochtend worden we met het opkomen van de zon weer gewekt door het zingen van alle dieren, met namen de gibbons. En we hebben geluk! Een groep van vijf apen is in ons gezichtsveld kei hard aan het zingen en van boom naar boom aan het slingeren! Super mooi om de dieren in de natuur te zien. Vrij en op hun plaats.

Het zien van deze beestjes was een super goede afsluiter van een geweldig weekend, in een super vette omgeving, met hele gezellige mensen! De dagen vlogen om. Dit weekend is een van mijn hoogtepunten van mijn reis door Zuid-Oost Azië geweest.

Gibbon 2

Gibbon Experience info

  • Er zijn verschillende touren te boeken. Naast de Classic Gibbon Experience heb je ook nog de Express. (2 dagen, 1 nacht) De exacte prijs weet ik daar niet van. Met de Express ga je minder diep de jungle in en is de kans dat je apen ziet minder groot. Van veel mensen heb ik gehoord dat het leuk was, maar dat ze ook graag langer waren gebleven. Verder heb je ook nog de Waterfall Experience. (3 dagen, 2 nachten) Deze tocht gaat nog dieper de jungle in dan de Classic. Het wordt gezien als een zwaardere tocht, maar erg gaaf. Je passeert watervallen en bij je boomhut heb je een natuurlijk zwembad. De reden dat ik deze tocht niet heb gedaan is omdat het droge seizoen was, en de watervallen slechts een klein stroompje water waren. Laat je van te voren dus goed informeren.
  • Kosten Classic Gibbon Experience: 260 euro
  • Voor meer informatie of boekingen kun je kijken op deze site.

gibbon 3
gibbon 4

Wandelen tijdens de Gibbon Experience in Laos

1 comment

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close