Shambhala in your Heart festival: praktische informatie

Het kleine plaatje Chiang Dao in Noord-Thailand vormt ieder jaar in februari het decor van een geweldig hippie festival genaamd Shambhala in your Heart! Aan de voet van een berg, naast een langzaam stromend riviertje en midden in de natuur komen hier mensen van over de hele wereld bij elkaar om tien dagen lang te genieten van heel uiteenlopende muziek, de rust, de natuur, de googel en fire-poi optredens en van elkaar. 

Dit ecologische hippie-festival wordt georganiseerd door Japanse en Thaise mensen en is best kleinschalig: een paar honderd man verspreid over tien dagen, afkomstig uit tientallen verschillende landen en van alle leeftijden. De meesten blijven langer hangen dan dat ze planden, omdat de sfeer er geweldig is. De mensen zijn er heel open en iedereen is meteen je vriend. Overal worden er kampvuurtjes gemaakt en zijn mensen voor hun tent aan het jammen met de buren.

Er is één hoofdpodium, opgebouwd uit pallets en kratten waar vanaf een uurtje of zes ’s avonds muziek op wordt gemaakt. Daarvoor zijn er wat kleinere optredens in de hoek van het veld of is iedereen bezig met yoga workshops, jammen, googelen, hoela hoepen, of gewoon praten, al dan wel niet in een van de hot springs. Relaxter kan het niet!

Overnachten op Shambhala

Er is een gratis dorm (vol=vol), maar je moet nog wel zelf een matras/matje en dekens regelen. Deze spullen zijn de huur op het terrein, maar op=op.

Je kunt je tent overal waar je wilt neerzetten. Erg gezellig en je hebt tevens je privacy mocht je die willen. Ik heb een tent, yoga matje en deken gekocht in Pai voor ongeveer €15,- De tent en de deken zijn aan te raden! Het yoga matje niet, na een week erop slapen heb je zeker een flinke Thaise massage nodig. Neem warme kleding mee voor ’s nachts, het wordt verrassend koud!

Op de Shambhala facebook-pagina bieden hotels ook kamers aan, kijk daar voor meer informatie.

Paklijst Shambhala festival

Het is een ecologisch festival: je doucht met regenwater of in de rivier, dus gebruik geen chemische zeep. Verder willen ze zo weinig mogelijk afval in de vorm van plastic. Dus neem als het even kan je eigen bord, bestek (eetstokjes) en beker mee. Ze zijn te koop op het festival terrein.
Tip: koop een beker die bestendigd is tegen vuur en neem zelf thee mee, dan kun je thee maken boven een kampvuurtje.

Er is heel de dag door eten te koop, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Toch kun je er voor kiezen zelf wat mee te nemen om kosten te besparen.

Verder koelt het ’s nachts erg af, dus neem warme kleding mee.

Optreden shambhala in your heart festival

Kosten en locatie

Het kost 200 bath per dag (+/- €5,-) of 1000 bath (+/- €26,-) voor alle tien de dagen. Dit is inclusief camping.

Er vertrekt 6x per dag een bus vanaf Chaing Mai’s Chang Pheuak Bus Terminal naar Chiang Dao. Deze rit duurt zo’n 1,5 uur en kost 40 Bath.
Waarschijnlijk kom je in de bus wel wat mensen tegen die ook naar het festival gaan, deel een tuktuk om kosten te besparen, de tuktuk driver weet waarschijnlijk wel waar het is en zeg anders dat je naar de Hot Springs wilt.

Hou de Facebook pagina van Shambhala in de gaten voor de data en actuele informatie. Voor een persoonlijke impressie van mijn verblijf kan je deze blog lezen.

4 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close