In april bezocht ik samen met een vriend de schitterende stad Florence. In deze blog neem ik je in 13 fotos mee naar ons bezoek. Many thanks to the amazing Jess, die ons de mooiste plekjes liet zien. (:


 

Florence

De Basilica di Santa Maria del Fiore is de op drie na grootste kathedraal van Europa en is een van de mooiste kerken die ik ooit heb gezien! Het is een toeristische trekpleister en als je naar binnen wilt moet je érg lang in de rij staan. Gelukkig is de buitenkant al genoeg om van te genieten (althans voor ons). Tegenover de kerk (de rechtermuur op deze foto) is de doopkapel met een schitterende deur die gemaakt is door Michelangelo.florence 4 goggles

Verspreid door Florence vind je muurschilderingen van een kunstenaar die bekend is onder de naam ‘blub’. Hij of zij zet werken van grote kunstenaars naar eigen hand. Op posterformaat krijgen de personages in het werk een duikbril op in een onderwaterwereld. Wij vonden onder andere Vermeer’s Meisje met de Parel. Overal in de stad kun je blub’s werken tegen het lijf lopen, dus kijk goed rond.

Florence tour guide

Meet Jess! Ik heb Jess leren kennen op het Shambala festival in Thailand. Inmiddels woont ze in het schitterende Florence en het was super leuk haar weer te zien. Alle mooie plekjes die op de foto’s te zien zijn, kennen we via haar! (:

florence 6

Nog meer random kunst verstopt in de stad. Veel van Florence’s straatborden zijn gepimpt door Clet Abraham. Bekijk meer van zijn kunst op zijn Instagram account.

flroence 3

Subtiele Eastpack reclame verwerkt in deze foto.

florence 5

Ponte Vecchio, de enige brug in Florence die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd zonder beschadigd te raken. Het is een autovrije brug waarop tientallen juweliers zaakjes te vinden zijn.

In de 16e eeuw besloot de Hertog van Florence een brug te bouwen van zijn vertrek aan de ene kant van de rivier, naar zijn paleis aan de andere kant. Een deel van de brug is hierboven op de foto te zien. Deze gang loopt over de gehele lengte van Ponte Vecchio. Op deze manier hoefde de hertog en hertogin zich niet te mengen tussen het gewone volk. Deze foto is genomen vanuit Loggia dei Lanzi, een overdekte galerij met schitterende standbeelden.

beach

Tussen Ponte alle Grazie en Ponte S. Niccolo is er een strandje. Te midden van deze oude stad kom je helemaal tot rust in de zon, aan het water en met een biertje of wijntje erbij.
florence view point

Onderweg naar Piazzale Michelangelo is het uitzicht al schitterendflorence view point.jpg 2

Eenmaal boven op de heuvel bij Piazzale Michelangelo kan je heel de stad zien. De olijfvelden, de kerken, de rivier en de bergen. Zeker een bezoekje waard!4363

Het uitzicht (once again) (:rose garden florence

Als je van Piazzele Michelangelo weer naar beneden richting de rivier loopt, is het leuk om bovenaan de heuvel meteen links de rozentuin binnen te gaan. Een klein doolhofje vol mooie rozen waarna je onder aan de heuvel weer de stad in loopt.
sunny days

Soms is het ook erg fijn om gewoon aan de waterkant de zitten, te kijken en van de zon te genieten (:

Ben jij wel eens in Florance geweest?