13x in beeld: wat te doen in Florance?

In april was ik samen met Thijs een lang weekend in Italië. We sliepen in Siena en bezochten Pisa en de schitterende stad Florence. In dit blog neem ik je in 13 foto’s mee terug naar ons bezoek, waar een oude reisvriendin ons liet ervaren wat je kunt doen in Florence. Dankzij haar ontdekten we de streetart in Florence, aten we ijs bij het beste tentje en hoorden we feitjes die anders aan onze aandacht zouden zijn ontglipt. 

Florence

Bezoek Basilica di Santa Maria del Fiore

De Basilica di Santa Maria del Fiore is de op drie na grootste kathedraal van Europa en is een van de mooiste kerken die ik ooit heb gezien! Het is een toeristische trekpleister en als je naar binnen wilt moet je érg lang in de rij staan. Gelukkig is de buitenkant al genoeg om van te genieten (althans voor ons). Tegenover de kerk (de rechtermuur op deze foto) is de doopkapel met een schitterende deur die gemaakt is door Michelangelo.

florence 4 goggles

Streetart in Florence

Verspreid door Florence vind je muurschilderingen van een kunstenaar die bekend is onder de naam ‘blub’. Hij of zij zet werken van grote kunstenaars naar eigen hand. Op posterformaat krijgen de personages in het werk een duikbril op in een onderwaterwereld. Wij vonden onder andere Vermeer’s Meisje met de Parel. Overal in de stad kun je blub’s werken tegen het lijf lopen, dus kijk goed rond.

Florence tour guide

Onze privé gids

Ontmoet Jess, onze persoonlijke gids. De beste die je kunt hebben om Florence te ontdekken. Helaas is ze niet in te huren. Ik heb Jess leren kennen op het Shambala festival in Thailand. Inmiddels woont ze in het schitterende Florence en het was super leuk haar weer te zien. Alle mooie plekjes die op de foto’s te zien zijn, kennen we via haar! (:

florence 6

Straatborden kunst

Nog meer random kunst verstopt in de stad. Veel van Florence’s straatborden zijn gepimpd door Clet Abraham. Bekijk meer van zijn kunst op zijn Instagram account.

flroence 3

Subtiele Eastpack reclame verwerkt in deze foto.

florence 5

Bezoek Ponte Vecchio

Ponte Vecchio, de enige brug in Florence die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd zonder beschadigd te raken. Het is een autovrije brug waarop tientallen juweliers zaakjes te vinden zijn.

In de 16e eeuw besloot de Hertog van Florence een brug te bouwen van zijn vertrek aan de ene kant van de rivier, naar zijn paleis aan de andere kant. Een deel van de brug is hierboven op de foto te zien. Deze gang loopt over de gehele lengte van Ponte Vecchio. Op deze manier hoefde de hertog en hertogin zich niet te mengen tussen het gewone volk. Deze foto is genomen vanuit Loggia dei Lanzi, een overdekte galerij met schitterende standbeelden.

beach

Het strand van Florence

Tussen Ponte alle Grazie en Ponte S. Niccolo is er een strandje. Te midden van deze oude stad kom je helemaal tot rust in de zon, aan het water en met een biertje of wijntje erbij.florence view point

Uitzichtspunt Piazzale Michelangelo

Onderweg naar Piazzale Michelangelo is het uitzicht al schitterendflorence view point.jpg 2

Eenmaal boven op de heuvel bij Piazzale Michelangelo kan je heel de stad zien. De olijfvelden, de kerken, de rivier en de bergen. Zeker een bezoekje waard!4363

Het uitzicht (once again) (:rose garden florence

Naar beneden langs de rozentuin

Als je van Piazzele Michelangelo weer naar beneden richting de rivier loopt, is het leuk om bovenaan de heuvel meteen links de rozentuin binnen te gaan. Een klein doolhofje vol mooie rozen waarna je onder aan de heuvel weer de stad in loopt.
sunny days

Soms is het ook erg fijn om gewoon aan de waterkant de zitten, te kijken en van de zon te genieten (:

Ben jij wel eens in Florance geweest?

4 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close