Reisdagboek: vier dagen Siena, Florence en Pisa

Groene heuvels wisselen zich af met kleine dorpjes: geel kleurige huisjes in hoopjes verzameld te midden van de groene velden. Een wijngaard schiet voorbij terwijl we in de trein van Siena naar Pisa zitten. Klaar om de toren recht te duwen voordat we weer in het vliegtuig naar huis stappen.

Thijs, mijn teamgenootje van korfbal, vroeg of ik een keertje mee wilde gaan liften. Lang verhaal kort; het werd een vlucht van Amsterdam naar Pisa met een verblijf in het rustige stadje Siena. Vier dagen lang even genieten van de zon, de wijn, het eten en goede gesprekken.

Terug in de tijd in Siena

In Siena wanen we ons terug in de tijd. Als de auto’s er niet waren geweest zou je zo denken dat je in de middeleeuwen bent beland. Smalle straatjes lopen kriskras door elkaar en in ieder steegje is een leuk terrasje te vinden, waar we ons zo de hele dag zouden kunnen vermaken.

We drinken koffie op Piazza del Campo, waar tientallen mensen hetzelfde doen en tientallen anderen genieten van de warmte. Thijs kent de feiten en vertelt me dat de kerk op dit plein net zo’n hoge toren heeft als het stadhuis, zodat kerk en staat evenveel aanzien kregen. Het plein waar iedereen op ligt te zonnen is opgedeeld in verschillende vlakken. Ieder vlak representeert de elite van vroeger. We bezoeken nog een kerk en musea, maar dwalen vooral rond in dit oude, maar levendige doolhof.

Italie
Piazza del Campo, Siena

De dag erna reisden we af naar Florence, waar een vriendin ons de mooiste plekjes van de stad liet zien en ons overspoelde met weetjes. Ik ontmoette Jess op het Shamballa festival in Thailand drie jaar geleden en inmiddels heeft zij Florence tot haar thuis gemaakt. We haalden herinneringen op uit Azië en maakte nieuwe in deze historische stad.

Jess liet ons het beste ijs van de stad proeven en we genoten van het uitzicht op Piazzale Michelangelo en het strand in het midden van de stad. Uitgeput van al het moois en de vele kilometers, droomden we weg in de laatste bus terug naar Siena.

De toren van Pisa

Op onze laatste dag is het ons, en velen met ons, niet gelukt de toren van Pisa recht te krijgen. Mooi ding, maar veel te toeristisch. We lieten de menigte al snel voor wat het was en leerden al spelende dat het blijkbaar verboden is om te kaarten in cafés. We dronken onze teleurstelling weg met het laatste wijntje in Italië en vlogen weer terug naar het koude en natte Nederland.

Italië, je overtrof m’n verwachtingen. I’ll be back. Thanks Thijs voor de gezelligheid!

italie 2
Piazza del Campo, Siena
italie 3
Osteria Il Gratta Cielo, restaurantje in Siena

2 comments

  1. Heerlijk verhaal weer van een paar daagjes weg in prachtig Italie. Leuk om daar weer iemand te ontmoeten van je Azie-reis!

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close