geschreven: 11 februari 2015

Shambhala in Your Heart, Shambhala in my heart, wat was dat een vet festival!
Eens per jaar veranderd het terrein in Chiang Dao, gelegen aan de voet van de berg in een beschermd natuurpark, in een 10 dagen durend hippie festival, georganiseerd door Japanners en Thaise mensen.

Het terrein is klein en na een paar dagen ken je iedereen. Mensen zetten hun tent op naast de rivier en maken een kampvuurtje met de buren. Heel de dag door zijn er mensen aan het jammen of elkaar nieuwe tricks aan het leren met jongleren, hoelahoepen, poi, en noem het maar op. Er worden yoga workshops gegeven en iedere ochtend kan je aanschuiven bij het bidden voor wereldvrede.

Rond een uurtje of twee start de live muziek in een hoekje van het terrein. Mensen verzamelen zich op de rieten matten die voor de muziekkanten op de grond liggen. Het is knus, kleinschalig en apart. De meest uiteenlopende stijlen komen voorbij. Indische instrumenten, rockbandjes, Japanse volksmuziek en akoestische deuntjes. Rond zes uur begint de muziek op het podium. Wat begon met Japans katten gejank (sorry) werd ieder dag beter en beter! De dansvloer werd iedere avond drukker bezocht en de mensen werden uitzinniger.
Soms werd er door de microfoon geroepen dat er een taxi aan het wachten was buiten, wie had die besteld? Codewoord voor ‘hide your shit, cops are here’

Om 11 uur was het over met de live muziek en verzamelde de mensen zich rond het kampvuur met tig verschillende muziekinstrumenten. Er werden shows gegeven met firedancing en er werd tot in de late uurtjes door gejammed.

Festivals van over heel de wereld kunnen nog wel wat leren van Shambhala. De sfeer was perfect, iedereen lacht de hele dag door en helpt elkaar waar nodig.
Het is een ecologisch festival, waar wordt gevraagd je eigen beker en bord mee te nemen om plastic afval tegen te gaan. Afval werd gescheiden en gerecycled. Er is een tekort aan (regen)water, dus mensen wassen zich soms in de rivier of de hotsprings. Elektriciteit werd zo min mogelijk gebruikt, kampvuurtjes en kaarsen zijn veel gezelliger!

Ik heb een fantastische week gehad, nieuwe vrienden ontmoet, goede gesprekken gehad, poi geleerd, veel toffe muziek gehoord en gedanst met vuur. Helaas moet ik eerder weggaan dan ik had gewild, omdat m’n visum verloopt..
Samen met een drie Israëlische jongens en twee Duitse meiden ben ik onderweg naar Laos.

Helaas miste we de laatste bus naar Chiang Rai, dus besloten we op te splitsen en een lift wedstrijdje te houden. Jongens tegen de meiden. Wie als eerst in Chiang Rai was kreeg gratis eten van de andere. Helaas zijn wij Fang niet uitgekomen, want niemand wilde ons oppikken.. Aangezien hotels te duur waren, slapen we nu met drie meiden in een veel te kleine tent midden in een weiland.
Thailand is wel leuk!

Hepopa, thank you Shambhala!

Leestip: dit blog met meer praktische informatie over dit vette festival!

6 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close