Een paar dagen geleden werd ik door Tess van Tesslovestravel.nl genomineerd voor de Liebster Award. Deze award is bedoeld om nieuwe bloggers onder de aandacht te brengen en om meer te weten te komen over het gezicht achter het blog. Super leuk dat ik ben uitgekozen, dankjewel Tess! 

Liebster Award

IK ONTVING DE VOLGENDE 11 VRAGEN OM TE BEANTWOORDEN:

1. Welke reis heeft er toe geleid dat je nu het reisvirus hebt?
Na mijn middelbare school examen had ik al een tussenjaar gepland om in Nepal vrijwilligerswerk te doen en daarna door Azië te gaan reizen, deze reis zou ik pas in oktober gaan maken en ik was in juni al klaar met mijn examens.. Samen met een vriendin besloten we toen om voor twee weken naar Marokko te gaan. Dat was voor mij de aller eerste keer dat ik echt ging reizen; met een backpack op mijn rug het hele land door. Fantastisch was dat! In Marokko wist ik helemaal zeker dat ik de juiste keuze had gemaakt om later dat jaar een half jaar naar Azië te gaan. In Nepal heeft het reisvirus zich echt door mijn lijf verspreid. De natuur, de mensen, alles was zo gaaf! Ik doe nu niets liever dan reizen of bezig zijn met reizen.

2. Ben jij een avontuurlijke of een luxe reiziger?
Ik ben een avontuurlijke reiziger. Het geeft een kick om op een zo’n goedkoop mogelijke manier van A naar B te komen, en dat is meestal niet een luxe manier. Uren in een lokaal, volgepropt, gammel busje met de muziek op vol volume is toch veel vetter dan een hoge snelheidstrein? Door met lokaal vervoer te reizen zie je zoveel meer van het land en haar inwoners! Tijdens mijn reis door Azië heb ik voor de eerste keer gelift en dat vroeg om meer! Inmiddels heb ik ook vijf weken door Marokko gelift en van Amsterdam naar Berlijn. (Ik heb hier de voordelen van liften in Marokko op een rijtje gezet). Ook heb ik in Azië de schoonheid van wildkamperen ervaren, niks is beter dan een mooie plek te ontdekken en daar te kunnen blijven slapen. Al moet ik zeggen dat lekker bed en een warme douche op zijn tijd ook niet verkeerd is! 😉

Thee maken!

Thee maken!

3. Hoelang blog jij al? En hoe is dat zo gekomen?
In de laatste twee jaar van de middelbare school deed ik mee aan een uitwisselingsproject en reisde wij met een groepje leerlingen af naar Duitsland en Turkije. Tijdens deze reizen schreef ik verslagen op waarbenjij.nu die toen bijna alle ouders lazen. Toen ik daarna vaker op reis ging; citytripje naar Parijs, naar Londen en later mijn reis door Azië, schreef ik ook altijd verslagen op mijn eigen WordPress site om het thuisfront op de hoogte te houden. Ik vond het heel erg leuk toen ook mensen die ik niet kende mij gingen volgen en gingen reageren op mijn verhalen. Eenmaal terug van mijn reis wilde ik meer schrijven, meer ontdekken en meer mensen inspireren. Vandaar dat ik in juli 2015 We are the Earth oprichtte; een website waar ik mijn verhalen kwijt kan en waarmee ik tegelijkertijd mensen hoop te inspireren en te voorzien van tips.

4. Wat zijn jou 3 favoriete stranden?
Ik ben eigenlijk niet zo’n strandganger, niet omdat ik niet van het strand of de zee houd, in tegendeel, het is schitterend, maar ik ben niet iemand die heel de dag (of een uurtje eigenlijk al) op het strand kan liggen..
Ik woon dicht bij de zee en vind het heerlijk om even uit te waaien op het strand van Wijk aan Zee of Castricum of samen met mijn vriend zonsondergang te gaan kijken in de duinen, dus deze Nederlandse stranden mogen niet ontbreken in mijn lijstje van favoriete stranden!
In Cambodja heb ik meer dan een week op het eiland Koh Rong gezeten en daar mijn duikbrevetten gehaald.. Een paradijs op aarde, waar geen wegen zijn en iedereen de hele dag op blote voeten door het zand loopt. Het zand was wit en de zee helder blauw. Aanrader!

Goodmorning Kohrong

Kamperen op het strand in Koh Rong, Cambodja

5. Heb je wel eens iets vervelends meegemaakt tijdens een reis?
Helaas wel.. Tijdens het reizen heb ik twee dingen geleerd: plan niet en boek geen ticket terug naar huis als je de tijd hebt. Deze twee dingen had ik dus wel gedaan. Van mijn geplande route ben ik afgeweken, maar mijn vlucht naar huis had ik wel al staan. Ik zou terug vliegen vanuit China, maar ik had geen zin om me in allerlei bochten te wringen voor een visa aanvraag (ik kon deze alleen aanvragen terwijl ik al op reis was en er zijn veel vereiste voor een Chinees visum), dus ik besloot om de laatste drie dagen van mijn reis in Beijing te verblijven, waarvandaan ik ook mijn vlucht naar huis had. Ik kon in Beijing een gratis 72 uur transit visa on arrival krijgen. Dus het scheelde mij geld en tijd voor een visa aanvraag en zo kon ik langer van Cambodja genieten. Ik vloog vanuit Cambodja via Guangzhou naar Beijing, helaas mocht ik in Guangzhou niet verder vliegen omdat ik niet over de juiste papieren beschikte.. Ik miste mijn vlucht en moest vanuit die stad een nieuw ticket naar huis boeken voor ik door de douane mocht. In China is whatsapp, facebook, hotmail etc. allemaal geblokkeerd, dus het was nog best lastig om een ticket te regelen. Gelukkig kon mij moeder mij helpen toen ik haar eindelijk te pakken had. Een hoop tranen, wanhoop en boosheid verder was ik eerder thuis dan gepland. Gelukkig kreeg ik het geld voor mijn ticket wel terug van de verzekering, ik had namelijk niks fout gedaan.. De Chinese douane kende helaas hun eigen regels niet goed. Klik hier als je het uitgebreide verhaal wilt lezen.

6. Welk land zou jij iedereen aanraden?
Nepal! Definitely Nepal! Ik ben verliefd geworden op dit kleine Aziatische landje, op de mensen, het eten, de natuur en de cultuur. Ik heb drie maanden lang bij een Nepalese familie gewoond op het mooiste plekje op aarde: Patle, Dhading. Hoewel ik toen al veel heb gezien, heb ik bij lange na nog niet genoeg gezien. Ik ga in januari beginnen met een Nepalese taal cursus, zodat als ik (misschien volgend jaar) terug ga naar Nepal, beter kan communiceren met mijn Nepalese familie. Want ik heb zoveel vragen en dingen die ik wil weten, vooral door mijn studie Antropologie, en die kan ik alleen beantwoord krijgen als ik de taal goed spreek. Ook wil ik graag een trekking doen in de schitterende bergen!

Het uitzicht op Dhading

Het uitzicht op Dhading

7. Wat doe je liever: Skydiven in Nieuw Zeeland of een ritje op een olifant maken in Thailand?
Skydiven in Nieuw Zeeland! Skydiven staat sowieso op mijn to do list. Dat lijkt me zo gaaf!
Een ritje op een olifant heb ik helaas in Nepal gedaan en ik vond het verschrikkelijk zielig voor het dier. Nooit meer..

8. Waar gaat je eerst volgende reis naar toe?
Mijn eerst volgende reis is naar Praag. 17 december vlieg ik samen met mijn vriend naar de Tsjechische hoofdstad. Ik ben benieuwd, heb jij nog tips voor ons?

9. Zijn er reisprogramma’s die je graag kijkt op tv?
Nee niet echt eigenlijk, ik kijk niet zo vaak tv.. Vroeger keek ik veel National Geographic en Animal Planet als dat telt? 😛

Watervallen in de jungle van Laos

Watervallen in de jungle van Laos <3

10. Welke reisfoto geeft jou een heel fijn gevoel?
Oeh wat een moeilijke vraag! Achter iedere foto zit eigenlijk wel een verhaal..  Deze foto hierboven blijft wel echt een kick geven. Hij is genomen bij Tad Saulin in Laos. Ik had een scooter gehuurd en wilde de Boltaven Plateau route gaan rijden. Het liefst vermeid ik mega toeristische plekjes en de verhuurde raadde mij toen deze plek aan. Na een halve dag gereden te hebben kwam ik uit bij een homestay midden in de jungle (meer een guesthouse, maar het heette een homestay). In open bamboe hutjes stonden tientallen tentjes naast elkaar opgesteld waar je kon overnachten. Vanaf de homestay was het een half uur klimmen en klouteren naar drie verschillende watervallen, waaronder deze op de foto. De natuur was zo indrukwekkend, wat ook wel te zien is op de foto. Ook kwam ik hier midden in de jungle oude bekende tegen die ik op een geweldig festival in Thailand had ontmoet. Samen zijn we door de waterval heen gezwommen en erachter omhoog geklommen. Kippenvel momenten als ik er aan terug denk! <3

11. Zou je ooit in een ander land willen gaan wonen? En in welk land zou dat dan zijn?
Ik zou wel ooit in een ander land willen wonen, maar welke?? Ik denk dat ik dankzij mijn studie Antropologie wel de kans ga krijgen om langere tijd in andere landen te verblijven/wonen voor onderzoek. We’ll see!

 

IK GA DE LIEBSTER AWARD DOORGEVEN AAN DE VOLGENDE BLOGGERS:

Ellis van Ellisaroundtheworld.nl,
Eef en Kieke van Travelsoap.nl en
Irma en Tijl van Stelletjereizigers.com

DE REGELS VAN LIEBSTER AWARD:
♥ Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft!
♥ Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft!
♥ Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen!
♥ Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
♥ Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen!

WAT ZIJN JOUW ANTWOORDEN OP DEZE 11 VRAGEN?
1. 
Wat is het meest bijzondere wat je over jezelf hebt geleerd door te reizen?
2. Wat is de top drie van je bucketlist?
3. Wat is de mooiste foto die je op je laatste reis hebt gemaakt en waarom juist deze?
4. Waar gaat je eerst volgende reis naartoe?
5. Wat doe je liever, een trekking door de jungle of duiken/snorkelen?
6. Hoe lang blog je al en is het wat je er van verwachte?
7Met wie reis je het liefst?
8. Wat is het verhaal achter je lievelings souvenir?
9. Wat doe je allemaal naast bloggen?
10. Aan wat kan je je heel erg irriteren in het dagelijks leven, maar ook op reis?
11. Is er een speciaal moment waarbij een vreemde iets ontroerends, behulpzaams, liefs etc.  voor je heeft gedaan, waarvoor je nu nog steeds heel dankbaar bent?