geschreven: 1 februari 2015

Daniella houd zich angstvallig vastgeklampt aan haar luxe leren stoel als de bestuurder z’n telefoon probeert op te nemen terwijl we met 130 km/u richting het noorden van Thailand rijden. We hebben zojuist besloten om niet naar Chiang Mai, maar naar Pai te gaan..

Gister vertrokken we uit Mawlaymine, Myanmar naar de grens van Thailand. We deelde een taxi (er is geen andere mogelijkheid om de grens te bereiken), samen met acht locals en een kip. Tien man in een zeven persoons auto. Lekker knus op elkaar gepropt hobbelde we zo’n kleine vijf uur door de bergpas naar de grens. Wat we daar bij de grens nog even last minut deden kunnen jullie van de week in m’n video voor 3 op reis Backpack zien! 😉 Lou goes Local!

Na weer een stukje door niemandsland gelopen hebben, dit keer in de brandende zon begon ons hitchhike avontuur! Daniella zei spontaan ‘ja’ toen ik het idee op een verloren avond ten sprake bracht en zo gezegd, zo gedaan! We hielden een bord omhoog met ‘please –> chiang mai’ en nog geen 20 meter na de grens hadden we onze eerste lift te pakken. Hij dropte ons af bij het busstation, waar een lift vinden een stuk moeilijker werd. Uiteindelijk hadden we het eerstvolgende tankstation bereikt en de derde chauffeur die we aanspraken nam ons mee naar het plaatsje Tak, 85 km van de grens af. Met een fles bier en een zak chips lagen we languit in de achterbak van de auto. In Tak hadden we voor de verandering iets anders dan rijst: pizza! Die lieve man vond het helemaal geweldig om ons mee te nemen en regelde uiteindelijk ook nog een hotel voor ons!

De volgende dag vervolgde we onze trip naar het noorden. We liepen naar de snelweg, maar voor we die bereikt hadden pikte iemand ons al op, niet begrijpende wat we precies wilden, dropte hij ons bij het politie bureau. Communicatie is altijd nog een lastig puntje in Azië.
Na lang (eigenlijk best kort, 20 minuten?) zoeken, bracht een oude meneer ons naar een tankstation. Het enige wat wij konden zeggen in het Thais was dankjewel, ‘Welcome, Welcome’ was zijn enige Engelse vocabulaire, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het tankstation lag er verlaten bij, dus toen er eindelijk een auto stopte vroegen we of we mee konden naar het volgende tankstation. En dat kon! We pakte onze tassen die nog in de berm zwierven, toen er zomaar een andere auto stopte om ons op te pikken! Deze jongen ging naar Pai, wat betekende dat we langs Chiang Mai zouden rijden! Helemaal top!

Deze 36 jaar oude film producent, die iedere dag biertjes drink in Bangkok en moeite heeft zich op de weg te concentreren, liet ons een visite kaartje zien van waar hij verblijft in Pai. Dat sprak ons wel aan, bungalowtje boven op een berg.. En zo veranderde de plannen (alweer). We rijden Chiang Mai voorbij en komen na bijna 500 km liften aan in Pai!

Ik kan wel wennen aan dit soort vervoer. Alles was beter, leuker, comfortabeler en goedkoper dan ‘gewoon’ de bus nemen. En we zijn op een plek terecht gekomen waar we anders niet eens van wisten dat het bestond!

Thnx Daniella, for joining me on my (our) first hitchhike trip!

3 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close