Tijd voor een première! Het laatste blog van de Camino de Santiago komt er nog aan, maar inmiddels heb ik een klein filmpje in elkaar gemonteerd. Snapshots to Santiago geeft je in drie minuten een beeld van mijn 200 kilometer lange bedevaartstocht naar Santiago de Compostela. 

Snapshots to Santiago:

Bekijk je de film liever op Youtube, dat kan door hier te klikken.

Santiago de Compostela blogs

Benieuwd naar de verhalen achter de beelden, lees dan de volgende blogs over mijn pelgrimstocht:

  • De start van mijn pelgrimsreis: Een verhaal van de start van mijn Camino. Ik begon op de Camino del Norte. Vanaf de stad Ribadeo legde ik bijna 30 kilometer af naar Lourenzé. Vol goede moed en met al snel de eerste blaren.
  • Wanneer de regen maar niet stopt: Een korte wandeling werd een eindeloos lijkende tocht in barre weersomstandigheden. Dag twee van mijn Camino. Ik zat er helemaal doorheen, maar stapje voor stapje en met wat hulp van lieve mensen kwam ik aan in Abadín.
  • De Camino voorziet: Dag drie biedt een vlakke route van ‘slechts’ 18 kilometer. Ik ontmoet oude en nieuwe vrienden. Ze delen benodigdheden met me, die ik op mijn beurt weer met anderen deel.
  • Grenzen leren respecteren: Vandaag ben ik op. Ik kan niet meer. Ik moet leren om mijn grenzen te respecteren.
  • Vriendschappen in een natte kroeg: Na mijn rustdag ben ik geswitcht naar de Camino Primitivo. Een andere route met dezelfde eindbestemming. Onderweg ontmoet ik mijn ‘camino familie’
  • Ondraaglijke pijn op de Primitivo: Na een pijnloze dag is het weer afzien. Lukt het me om Mélide te bereiken?
  • Stapje voor stapje komt het einde in zicht: Ik ben alweer een week aan het lopen en dat is goed te voelen aan m’n knieën. Stapje voor stapje komt het einde in zicht, en dat voelt dubbel.
  • In de planning: De laatste kilometers

 

Ik ben heel benieuwd wat je van het filmpje en de verhalen vindt! Laat het me weten in een reactie en laat me ook meteen weten of je zelf (een stukje van) de Camino zou lopen?