München: zo reis je goedkoop af naar het Oktoberfest

Lederhosen, dirndl jurken en pullen vol bier. Vooral heel. veel. bier. Dat is het beeld dat ik heb van het Oktoberfest. Dit volksfeest van München heeft echter nog veel meer te bieden. Met jaarlijks zo’n vijf miljoen bezoekers is het uitgegroeid tot het grootste bierfestival ter wereld! Lees snel verder als je meer wilt weten over het ontstaan van dit festijn, wanneer je je bus-, vlieg- of treinticket het goedkoopst kunt bemachtigen en waar elders in Europa het Oktoberfest gevierd word.

Volksfeest in wording

Begin oktober 1810 vond het eerste ‘oktoberfeest’ plaatst. Ter viering van een koninklijk huwelijk werd er een paardenrace georganiseerd en dat was zo’n groot succes dat men dit het jaar daarop wilde herhalen. In 1813 mislukte de organisatie van het feest door de Napolitaanse oorlog. Dit zorgde ervoor dat het feest de jaren daarna op kleinere schaal gevierd werd en uit eigen zak werd gefinancierd. München wilde echter dat het feest ieder jaar, hoe dan ook, gevierd kon worden en nam in 1819 daarom de organisatie van het feest op zich. Dit was uitnodigend voor de komst van meerdere kraampjes en attracties en langzaam maar zeker groeide de sfeer van het volksfeest uit tot dat wat wij vandaag de dag kennen.

In de 19e eeuw nam het volksfeest steeds vastere vormen aan. De paardenraces bleven achterwege – met uitzonderingen tijdens enkele jubilea – maar de attracties en de hoeveelheid biertenten groeide verder. Tot op vandaag de dag is het volksfeest een aantrekkelijk festijn voor iedereen – van jong tot oud en van iedere nationaliteit. Er is veel live muziek, uiteraard de beroemde biertenten, maar ook braderieën, parades en gezinsvriendelijke feesttenten. Samen met je gezin, alleen of met vrienden, er is voor ieder wat wils.

Het Oktoberfest in München
Het Oktoberfest in München

Goedkoop naar München

Hoewel het in ons buurland ligt, is München helaas niet net over de grens te vinden. GoEuro zocht voor ons uit wat is dan de handigste en goedkoopste manier om af te reizen naar deze Zuid-Duitse stad. Dit platform laat je in één zoekopdracht zien wat de beste, goedkoopste en snelste verbindingen zijn qua trein, bus en vliegtuig. Speciaal voor het Oktoberfest zochten ze ook nog uit wanneer je het goedkoopst je ticket kunt boeken.

Zo blijkt uit hun onderzoek dat je vluchten en treinreizen beter ver van te voren kunt boeken (denk aan 30+ dagen). Bij een busticket is dat echt precies andersom: hoe dichter bij de startdatum, hoe goedkoper het ticket. Mocht je geen zin hebben om af te wachten of er lastminute nog een ticket over is en ook nét te laat voor de goedkope trein- en vliegreizen; 14 tot 7 dagen voor vertrek is er bij alle vervoersmiddelen een daling in de prijs te zien. Klik hier voor meer informatie. 

Europese bierfeesten

Gelukkig hoef je allang niet meer helemaal naar Zuid-Duitsland af te reizen om een goede pul bier te vinden. Ook in het Rotterdamse Ahoy vieren duizenden mensen het Dutch Oktoberfest, op 23 september. Liever toch in het Duits je bier bestellen? Ook in Hamburg (15 september t/m 2 oktober) en Berlijn (16 t/m 27 oktober) is een Oktoberfest te vinden. Nog in veel meer Europese steden wordt er aandacht besteed aan dit festival, maar als je het doet, moet je het eigenlijk goed doen en de echte München-sfeer proeven toch?

Zou jij graag bier drinken in München of toch wat dichter bij huis? Laat het me weten in een reactie hieronder. 

oktoberfest-968232_1280
Obers trainen hun armspieren bij het verkopen van pullen bier.

Dit is een gesponsord artikel. Voor meer informatie lees We are the Earth’s disclaimer. 

4 comments

  1. Oh wow die foto! Ik wist helemaal niet dat het ZO groots was. Het lijkt mij wel leuk om eens naar zo’n feest te gaan, alleen mijn man heeft er helaas niks mee. 😛

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close