DIY: zero-waste make-up remover

In mijn zoektocht naar een zero-waste badkamer leer ik hoe makkelijk sommige producten te vervangen of zelf te maken zijn. Nadat ik wasbare make-up watjes had gemaakt, kan make-up remover natuurlijk niet achterblijven. 

1+1 = 2 en dat geldt ook voor deze make-up remover. Geen vage ingrediënten, dierproefvrij, goedkoop, milieu- en huidvriendelijk. de inhoud van het zeeppompje hieronder bestaat enkel uit rozenwater en olijfolie.

DSC05946

Werking ingrediënten

Olijfolie is een van de meest natuurlijke en milieuvriendelijke voedingsmiddelen, omdat dit de enige oliesoort is die nog vers geperst wordt zonder inmengingen van chemische processen. Daarnaast is het houden van olijfgaarden niet belastend voor het milieu, omdat deze bomen op plekken groeien die niet bestemd zijn voor de groei van andere gewassen.

Behalve de positieve kenmerken van het maakproces, zijn er ook genoeg positieve kanten wat betreft de werking van olijfolie op je huid en lichaam. Zo heeft olijfolie veel positieve effecten op je gezondheid (al denk ik niet dat die bevorderd worden in deze make-up remover) en helpt het je huid te zuiveren (wat zeker wel effectief is in deze make-up remover).

Ook rozenwater heeft vele functies. Zo heeft het onder andere een antibacteriële en helende werking voor de huid. Ook heeft het een reinigende en verstevigende functie en ruikt het verfrissend.

Maak het zelf

Alles wat je hoeft te doen voor het maken van je eigen make-up remover is 50/50 rozenwater en olijfolie met elkaar mengen. De olie drijft op het rozenwater, dus voor gebruik moet je het flesje even schudden. Doe een beetje op een wasbaar watje ét voila. Was je gezicht na gebruik met water om je helemaal fris te voelen.

Bij de Kruitvat verkopen ze rozenwater in glazen flesjes (300ml voor €1,99) Olijfolie is op meerdere plekken makkelijk in glazen flessen te vinden. Voor 600ml aan make-up remover betaal je minder dan €4. Tijd om het te maken: 2 minuten.

Ga jij deze make-up remover uitproberen?

Mijn badkamer is inmiddels helemaal plastic-vrij! Lees er hier alles over.

13 comments

  1. Ik heb in het afgelopen halfuur iets van 10 recepten voor make-up remover bekeken maar dit lijkt me veruit de beste! Dankjewel, ik ga hem maken! 😀 Ik las ergens anders wel een recept waarbij olie en witch hazel gemixt werden en er werd aangeraden dat in de koelkast te bewaren. Bewaar jij dit ook in de koelkast? (:

    1. Ik heb zelf geen waterproof mascara, maar een vriendin die mijn make-up remover leende en dat wel had, kreeg het er vrij makkelijk vanaf. Afhankelijk van welke olijfolie je gebruikt kan het wel eens lichtjes prikken, maar dat is met even je gezicht wassen weg. Zelf gebruik ik nu extra vergine olijfolie en daarbij heb ik geen last van mijn ogen. (:

  2. Heb door dit verhaal geprobeerd een watje nat maken, goed water eruit drukken en vervolgens slaolie even de fles met watje erop op de kop en gelijk weer rechtop. Dus licht nattig watje met heel lichtjes slaolie erop. Werkt perfect!
    Dank je wel voor de tip!

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close