DIY: zo maak je wasbare make-up watjes

Tijdens mijn zoektocht naar zero-waste/plastic vrije producten in de badkamer blijf ik me verbazen hoe makkelijk sommige dingen te veranderen of te vervangen zijn. Zo stapte ik al over naar een bamboe tandenborstel en laat ik ook de shampooflessen links liggen. Tijd voor de volgende stap dus: wasbare eye pads! wegwerp watjes kosten geen drol, dus voor het geld zal niemand ze links laten liggen. Maar toch is er een goedkoper en een milieuvriendelijker alternatief! zo maak je zelf wasbare eye pads:

washable eyepads DIY 1

Pak een oud t-shirt uit de kast, gebruik een oude lap stof of een kapotte handdoek. Het is maar net welke stof jij het fijnste vindt en wat je tot je beschikking hebt. Knip evengrote rondjes uit, naar gewenste grote. Het is handig om de rondjes eerst even van iets over te trekken, zodat ze allemaal dezelfde omvang hebben. Afhankelijk van de stof moet je er een paar op elkaar leggen en de buitenkanten aan elkaar vastnaaien. De eerste make-up watjes die mijn moeder voor mij maakte waren van badstof en daarbij waren twee rondje op elkaar voldoende. Ik heb ze ook van T-shirt stof gemaakt (is wat zachter voor je ogen!) en daar had ik er vijf op elkaar gedaan. Zodra ze vastzitten zijn ze klaar voor gebruik.

Maak een klein voorraadje zodat je er voldoende hebt tussen de wasbeurten door. Na gebruik gooi ik mijn eye pads in een bh-zakje en zodra de wasmachine aangaat, gooi ik ze erbij. Ze zullen van kleur veranderen, schrik daar niet van. Maar je kan ze zo weer hergebruiken als ze droog zijn. Was ze heet zodat alle bacteriëen eruit gaan.

Voorheen gebruikte ik per dag twee wegwerp watjes, dat zijn er op jaarbasis toch 730. Het zal je naast ongeveer 10 euro op jaarbasis ook een vuilniszak aan afval schelen. Daarnaast zijn deze watjes ideaal voor op reis! Nu hoor ik je denken ‘maar dat is toch hartstikke veel werk om te maken enzo’. Dat valt reuze mee. Trek er een uurtje vooruit en je hoeft je het komende jaar niet meer druk te maken of je nog langs de winkel moet om eye pads te kopen!

washable eyepads DIY 2

Bij deze make-up watjes hoord natuurlijk ook  zero-waste make-up remover.  

11 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close