Savara intimates duurzame lingerie

Dat duurzaamheid en een mooi, comfortabel lingerie setje prima samen gaan bewijst Savara Intimates. Dit lingerie merk wil vrouwen blij maken; alle vrouwen. En dat doet dit merk door comfortabele, super mooie en duurzame lingerie te maken met en voor vrouwen in alle vormen en maten. Benieuwd hoe dat zit?

Over Savara Intimates

In 2020 lanceerde oprichtster Eva van Schijndel de eerste Savara Intimates collectie. Met het geloof dat alles te creëren is (I agree!) besloot Eva de struggle rondom lingerie aan te pakken. Ieder BH-dragend persoon kent het wel; die beugels zitten toch niet zo lekker. De bandjes laten striemen achter in je huid. De bh is zichtbaar onder je shirt. Noem het maar op.

Eva kroop achter de naaimachine en daar vanuit is alles gaan rollen. Inmiddels is Savara Initmates een feit, gerund door Eva en en een team van freelance vrouwen. Eerlijke lonen, goede werkcondities en duurzame materialen vormen de rode draad in hun werk. En dat voel je wanneer je het draagt.

een bh van savara intimates

Duurzame lingerie, hoe zit dat?

Duurzaamheid kent vele aspecten en daar is Savara Initimates zich heel bewust van. Dit is wat hun lingerie duurzaam maakt:

  • Eerlijke productie: de lingerie wordt gemaakt in een atelier in Amsterdam en in kleinschalige fabrieken in Letland en Roemenië. Hierbij wordt er actief gekeken naar eerlijke en goede werkomstandigheden.
  • Duurzame materialen: alle lingerie wordt gemaakt van duurzame en ge-upcycelde materialen. Zoals bijvoorbeeld TENCEL™ uit Turkije; een stof gemaakt van hout pulp. Een hernieuwbare grondstof van duurzame plantages, vrij van chemische bewerking. Het Kant komt uit Italië, Duitsland en Letland en bestaat uit restpartijen die anders weggegooid zouden worden.
  • Lange levensduur: wist je dat een vrouw gemiddeld 15 bh-maten heeft in haar leven? Doordat de bh’s van Savara Intimate verstelbare bandjes hebben, is de pasvorm aan te passen naar ieder lijf, op elk moment. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van je bh verlengt wordt en dat je minder bh’s nodig hebt.
  • Service: Je kunt je BH altijd laten maken bij Savara Intimates. Service van de zaak.
  • Transport: van materialen tot het maken en tot het afleveren van het eindproduct; alles gebeurd binnen Europa.
  • Verpakking: plastic vrij, van gerecycled karton. Wat wil je nog meer.
  • Bomen planten: voor ieder verkocht product wordt er een boom gepland.

Op deze pagina lees je meer informatie en details rondom Savara’s duurzaamheids beleid.

Een model met een duurzaam lingerie setje van Savara Intimates
een bh van Savara Intimaes aan een hangrek

Mijn ervaring met Savara Intimates

De lingerie van Savara Intimates is super mooi. De eerste keer dat ik het droeg (deze blauw-groene Blossom Bra) wilde ik het het liefst aan iedereen laten zien. De combinatie van duurzaamheid, sexy en comfortabel maakt dat ik nog wel meer lingerie setjes van hen wil.

Ik kocht in mijn enthousiasme niet direct de goede maat. Gelukkig was Eva erg behulpzaam en kreeg ik een grotere bh-sluiting nagestuurd, waarna de bh wel goed zat. Het fijne van de verstelbare bh-bandjes is dat ze nooit te strak zitten. En in mijn zoektocht naar duurzaam ondergoed is het lang geleden dat ik iets échts moois heb gekocht. Een cadeautje voor mezelf.

Koop hier je duurzame lingerie

Nieuwsgierig geworden naar wat Savara Initmates voor jou in de kast heeft? Bekijk hun aanbod hier!

Ik kan zelf niet wachten tot de nieuwe collectie uitkomt en ben heel benieuwd wat voor moois ze dan hebben gecreëerd.

Tot die tijd draag ik mijn setje nog wat vaker.

Liefs,
Yalou

© foto’s door Savara Initmates

Dit blog bevat affiliatie linkjes. Wanneer je een aankoop doet krijg ik een klein percentage van de winst. Kost jou niets extra´s en zo kan ik We are the Earth online houden.

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close