Over We are the Earth

Namastewelkom op We are the Earth!

 

Portret van Yalou van der Heijden

Mijn naam is Yalou van der Heijden (24) en als visueel antropoloog neem ik je mee op reis. Ik heb een passie voor het vertellen van verhalen en die passie uit ik hier op We are the Earth. Ik wil iets triggeren in mensen zodat ze zelf op pad gaan en zien hoe mooi de wereld is. Wel op een duurzame manier natuurlijk. Want naast mijn passie voor fotografie, film, reizen en schrijven, ben ik bezig met een zoektocht naar een zo duurzaam mogelijk leven.
Op We are the Earth komen deze passies samen. Reis je mee?

We are the Earth =

Reizen.
Op We are the Earth ga je mee op reis. Via woord en beeld neem ik je mee in mijn ervaring op reis. Het liefst reis ik buiten de gebaande paden om zo het meeste van een land en haar mensen te leren. In de verhalen die ik vertel geef ik graag een stukje verdiepende historische of sociale context. Onderaan het blog vind je praktische informatie om zelf op pad te gaan.

Antropologie.
Als afgestudeerd antropoloog wil ik een brug slaan tussen academische kennis en alledaagse verhalen. Antropologen onderzoeken waarom mensen doen wat ze doen, in de breedste zin van het woord en tot in de kleinste details van bepaalde handelingen en rituelen (lees er in dit blog meer over). Binnen mijn studie focusde ik me op machtsrelaties, identiteitsvorming en visuele media. Een aantal antropologische essays, artikelen en fotoreeksen zijn op We are the Earth terug te vinden.

Duurzaamheid.
De wereld is een schitterende plek en om dat zo te houden moet er iets veranderen. Hierbij begin ik bij mijzelf. Door mijn zero-waste journey hier te delen, hoop ik anderen gaandeweg te inspireren. Zo ben ik bezig plastic uit mijn leven te bannen, koop ik alleen duurzame of tweedehands kleding, eet ik zo goed als veganistisch en is mijn goede voornemen om vanaf 2019 niet te vliegen. Doe je mee?

Klik hier voor contact en samenwerkingen

My job is making windows where there were once walls. – Michel Foucault

Voor je dagelijkse portie aan mooie foto’s kan je We are the Earth volgen op Instagram. Mijn feed bestaat voornamelijk uit reisgerelateerde foto’s, maar in de stories komt de zero-waste kant van We are the Earth weer meer naar voren.Vergeet ook niet om de facebook pagina een like te geven!

Disclaimer: Alle foto’s op We are the Earth zijn door mijzelf gemaakt, tenzij anders aangegeven. Voor het gebruiken van foto/film materiaal of tekst van We are the Earth is schriftelijk toestemming nodig.

4 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: