Mijn naam is Yalou van der Heijden (27), gepassioneerd verhalenverteller, reiziger en idealist. Ik ben een dromer die doet. Op We are the Earth neem ik je mee op reis; een reis over de wereld en een reis in jezelf. Ik wil iets aanraken in mensen zodat ze zelf op pad gaan en zien hoe mooi de wereld is. Wel op een duurzame manier natuurlijk. Ook wil ik iets aanwakkeren in je gedachtengang over de wereld, over hoe je erin staat, over je manier van leven.

Ik ben afgestudeerd visueel antropoloog, wat mijn kijk op de wereld nog breeder heeft gemaakt. Die kijk deel ik graag met je. In het dagelijks leven verdiep ik mij in spiritualiteit, hekserij en de kracht van de natuur. Vind je me graag in de moestuin, bij verhalen vertel avonden of live muziek. Ik werk als freelance fotograaf en tekstschrijver en heb net mijn eerste documentaire afgrond: Rising from the Ashes, een film over hedendaagse hekserij en rouw.

Op We are the Earth komen mijn drie grote passies van reizen, antropologie en duurzaamheid samen.

Reis je mee?

My job is making windows where there were once walls. – Michel Foucault

Dit is We are the Earth

Reizen.

Op We are the Earth reis je mee. Via woord en beeld neem ik je mee in mijn ervaring op reis. Het liefst reis ik buiten de gebaande paden om zo het meeste van een land en haar mensen te leren. In de verhalen die ik vertel geef ik graag een stukje verdiepende historische of sociale context. Onderaan het blog vind je praktische informatie om zelf op pad te gaan. Mijn persoonlijke favoriet uit deze categorie is deze blogreeks: mijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. 

Ik in een eucalyptusbos in Noord Spanje tijdens de Camino de Santiago

Antropologie.

Als afgestudeerd antropoloog wil ik een brug slaan tussen academische kennis en alledaagse verhalen. Antropologen onderzoeken waarom mensen doen wat ze doen, in de breedste zin van het woord en tot in de kleinste details van bepaalde handelingen en rituelen (Leestip: Wat is antropologie?). Binnen mijn studie focusde ik me op machtsrelaties, identiteitsvorming, moderne hekserij en visuele media. Een aantal antropologische essays, artikelen en fotoreeksen zijn op We are the Earth terug te vinden. Net als gastblogs van andere antropologen. Mijn favoriete blog: deze over de zingende revolutie in Estland.

een klimaatactivist houdt een bord omhoog met de tekst we´re in a crisis´
© Maryse Carbo

Duurzaamheid.

De wereld is een schitterende plek en om dat zo te houden moet er iets veranderen in ons gedrag. Hierbij begin ik bij mijzelf. Door mijn zero-waste journey hier te delen, hoop ik anderen gaandeweg te inspireren. Zo ben ik bezig plastic uit mijn leven te bannen, koop ik alleen duurzame of tweedehands kleding, eet ik zo goed als veganistisch en is mijn goede voornemen om vanaf 2019 niet te vliegen. Doe je mee?

Yalou op bed tussen een berg kleding

Social Media

Voor je dagelijkse portie aan mooie foto’s kan je We are the Earth volgen op Instagram. Hier vind je een mix van reisfotografie, zero-waste tips en inspiratie voor een gezonde dozes zelfliefde. Vergeet ook niet om de facebook pagina een like te geven!

Samenwerken

Interesse in een samenwerking met We are the Earth? Dat kan. Neem contact op via Yalou@wearetheearth.nl


Disclaimer: Alle foto’s op We are the Earth zijn door mijzelf gemaakt, tenzij anders aangegeven. Voor het gebruiken van foto/film materiaal of tekst van We are the Earth is schriftelijk toestemming nodig.

4 comments

 1. Hoi hoi!

  Super leuk dat je een eigen blog bent begonnen en ik vind het leuk om je avonturen te volgen! Ik ben erg benieuw hoe jij je blog bent gestart, via welke website en wat voor een pakket ‘als beginnend blogger’ je hebt gekozen?

  Ik hoor graag van je en kijk uit naar een volgend artikel!
  Groetjes 🙂

  1. Hee Daniëlle,

   Bedankt voor je berichtje, leuk!
   Ik heb mijn website gehost via Strato, met het PowerWeb Starter pakket.
   Deze site heb ik weer doorgelinkt aan WordPress.

   Wil je zelf ook een website gaan beginnen? (:

   Groetjes!

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

We are the Earth

Bewust reizen en duurzaam leven

© We are the Earth 2022
Close
%d bloggers liken dit: