Over We are the Earth

Namastewelkom op We are the Earth!

 

Mijn naam is Yalou van der Heijden. Ik ben een 23-jarige antropologie studente die tijdens het reizen verliefd is geworden op de mensen, de plekken en de natuur. Ik heb een passie voor het vertellen van verhalen en die passie uit ik hier op We are the Earth. Ik wil iets triggeren in mensen zodat ze zelf op pad gaan en zien hoe mooi de wereld is. Naast het studeren, reizen en schrijven ben ik bezig met een zoektocht naar een zo duurzaam mogelijk leven. Op We are the Earth komen dit alles samen. Reis je mee?

We are the Earth =

Reizen.
Op We are the Earth ga je mee op reis. Via woord en beeld neem ik je mee in mijn ervaring op reis. Het liefst reis ik buiten de gebaande paden om zo het meeste van een land en haar mensen te leren. In de verhalen die ik vertel geef ik graag een stukje verdiepende historische of sociale context. Onderaan het blog vind je praktische informatie om zelf op pad te gaan.

Antropologie.
Als bijna afgestudeerd antropoloog wil ik een brug slaan tussen academische kennis en alledaagse verhalen. Antropologen onderzoeken waarom mensen doen wat ze doen, in de breedste zin van het woord en tot in de kleinste details van bepaalde handelingen en rituelen (lees er in dit blog meer over). Binnen mijn studie focus ik me op machtsrelaties, identiteitsvorming en visuele media. Een aantal antropologische essays, artikelen en fotoreeksen zijn op We are the Earth terug te vinden.

Duurzaamheid.
De wereld is een schitterende plek en om dat zo te houden moet er iets veranderen. Hierbij begin ik bij mijzelf. Door mijn zero-waste journey hier te delen, hoop ik anderen gaandeweg te inspireren. Zo ben ik bezig plastic uit mijn leven te bannen, koop ik alleen duurzame of tweedehands kleding, eet ik vegetarisch (zo goed als veganistisch) en is mijn goede voornemen voor 2019 niet te vliegen. Doe je mee?

Klik hier voor contact en samenwerkingen

 

My job is making windows where there were once walls. – Michel Foucault

Voor je dagelijkse portie aan mooie foto’s kan je We are the Earth volgen op Instagram. Mijn feed bestaat voornamelijk uit reisgerelateerde foto’s, maar in de stories komt de zero-waste kant van We are the Earth weer meer naar voren.Vergeet ook niet om de facebook pagina een like te geven!

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yalou ☾• We Are The Earth (@wearetheearth.nl) op

Disclaimer: Alle foto’s op We are the Earth zijn door mijzelf gemaakt, tenzij anders aangegeven. Voor het gebruiken van deze afbeeldingen is toestemming nodig.

4 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: