Review: We love the Planet deodorant

Een walm van deo lucht vult mijn longen en ik onderdruk de opkomende hoest. Mijn zus loopt de badkamer uit, maar de geurwolk blijft achter. Ik kan er niet omheen. Niet in mijn eigen huis, niet op de sportclub en zelfs niet in de collegebanken. Zelf probeer ik deodorant in (plastic)spuitbussen al langere tijd te vermeiden. Hoewel het lekker ruikt, zijn ze binnen no time leeg, stik je in de gassen en zijn ze natuurlijk niet afvalvrij. Maar wat is dan een zero-waste alternatief?

Mijn zoektocht naar een zero-waste deo bracht mij vele stink momenten, geïrriteerde oksels en wederom plasticverpakte deodorants omdat ik maar geen goed alternatief kon vinden. Zelf mijn eigen deo maken bleek helaas geen succes (al zijn er zat succes verhalen, dus give it a shot!). Ik was dan ook een beetje huiverig tegenover smeerbare deodoranten, maar de volgende deodorant gaf ik gelukkig toch een kans:

Crème deodorant van We love the Planet

We love the Planet

Het Noord-Hollandse bedrijf We love the Planet maakt crèmedeodorants met enkel gecertificeerde natuurlijke producten. Liefde voor de aarde en transparantie in het productieproces staan centraal in dit bedrijfje. De deodorant wordt geleverd in een klein blikje met een inhoud van 48 gram en het blik kan na gebruik gerecycled worden.

Het handige aan het formaat en ook aan de solide vorm van de deo, is dat het gemakkelijk mee te nemen is in je tas en ook in je handbagage met reizen! Hoewel het weinig lijkt, gaat de deodorant 2 à 3 maanden mee, doordat je maar een klein beetje nodig hebt per oksel. Klinkt top toch? Daarnaast is de deo dierproefvrij en palmolievrij (later meer hierover, wanneer ik mee doe aan de PalmolieVRIJ challenge).

De crèmesubstantie bestaat uit (biologische) koksolie, wat hydraterend en koelend werkt. Bijenwas, wat de deodorant zijn stevige vorm geeft en tevens ook verkoelend werkt. Cappylzuur, wat bestaat uit vetzuren die de huid helpen zichzelf te herstellen en transpiratie verminderen (perfect voor net geschoren oksels dus!). St. John’s wort oil, een olie gemaakt van verse bloesem van Sint-Janskruid. Het biedt een verzachtende en genezend effect op de huid, werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Zuiveringszout, wat een ontgeurende en zuiverende werking heeft. En last but not least maiszetmeelpoeder, wat je huid zachter maakt.

Niet iedereen kan tegen zuiveringszout, hiervoor hebben ze een aparte deo ontwikkeld: So Sensitive, waarbij zuiveringszout is weggelaten en vervangen door een grotere hoeveelheid maiszetmeelpoeder.

Forever Fresh deodorant

Zelf heb ik geen last van zuiveringszout en heb ik de geuren Forever Fresh en Sweet Serenity uitgeprobeerd. We love the Planet heeft mij bewezen dat crèmedeo’s weldegelijk fijn kunnen zijn. Je oksels ruiken de hele dag fris (nee dit is geen verkooppraatje, al klinkt het wel zo) en het formaat is perfect. Dat het zonder problemen mee naar binnen kan in een vliegtuig of met festivals is voor mij als reiziger ook heel fijn.

Een minpuntje – wat ik zelf niet echt als een minpunt zie, maar andere misschien wel – is dat je je handen moet wassen na gebruik. Je gebruikt immers je vingers om het onder je oksel te smeren. Maar hè, daar wegen alle bovenstaande pluspunten ruimschoots tegenop wat mij betreft.

Ook benieuwd naar deze natuurlijke en plasticvrije deo? We love the Planet heeft zes verschillende geuren deodorants in hun assortiment. Ze kosten €11,50 en gaan dus zo’n 2 à 3 maanden mee.

5 comments

 1. Oh scheisse! Ik moest jou nog vertellen dat ik toch niet zo zeker ben dat deze palmolievrij is. Op de website vond ik alleen de ingrediënten die jij ook noemt en van de caprylzuur zei de fabrikant dat deze uit etherische oliën kwam. Klonk goed dus, maar op de verpakking staat ook capric/caprylic triglyceride. Daarover zeggen ze dat het van kokosolie is, maar Amke kreeg een ander vaag antwoord en nu vertrouw ik het voor geen meter 😛

  Goed dus dat je sowieso weer je eigen deo wilde gaan maken, haha. Volgens mij kun je dit ook prima zelf namaken, maar dan zonder dingen waarvan je niet zeker weet wat het is 🙂

  Succes met de challenge!

  1. Oh ik zal het ook eens navragen, dankjewel in ieder geval! In eerste instantie gaat het mij om het verpakkingsvrij in deze serie, maar al het andere is natuurlijk meteen mooi meegenomen en laat palmolie nou net prima vervangbaar zijn. Nu ik weet dat crème deo ook erg fijn kan zijn ga ik zeker nog een poging wagen met het zelf maken ervan, dus dan zal ik nog eens extra goed op de ingrediënten letten! (:

  2. Hi Linda, Jammer om te horen dat je een vaag antwoord heb gekregen. Even reactie op bovenstaande: Er zit geen palmolie in onze deodorant. De Capric/caprylic triglyceride komt inderdaad van kokosolie. Ik zie hier ook het antwoord wat naar Amke is gestuurd, dit is inderdaad niet echt een duidelijk antwoord op haar vraag en meer een omschrijving van het het ingredient. Als je even een mailtje stuurt naar kim@ welovetheplanet.nl kan ik je de totale incilijst sturen.
   Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij altijd even mailen.
   Liefs Kim
   We Love The Planet!

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close