Hostel nachtrust: 5 items die je moet hebben

Overnachten in een hostel, ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Een hostel is de beste plek om als (solo)reiziger in contact te komen met anderen en daarnaast is het meestal de goedkoopste overnachtingsoptie. Een goede nachtrust en privacy zijn in hostels echter ver te zoeken. Deze vijf items zitten in ieder geval standaard in mijn backpack en maken een hostel overnachting een stuk aangenamer!

1. Oortjes

Zonder oortjes is er gegarandeerd geen nachtrust voor mij. Ik moet eigenlijk echt stilte hebben wil ik ontspannen in slaap vallen. Mensen lopen op een later tijdstip de dorm binnen en maken geluid, anderen snurken zo hard dat het af en toe eng is. Kortom, stop wat in je oren en gun jezelf stilte.

2. Lakenzak

Hoewel ik niets fijner vind dan opgerold in een deken te slapen, zijn niet alle hostelbedden even schoon. Soms kan je dat gewoon niet verwachten voor de prijs die je betaald, andere keren zijn het gewoon geen dekens zoals je gewend bent (in Azië heb ik vaak genoeg onder een behaard kleed gelegen en miste ik mijn dekbedovertrek wel) en weer een andere keer – als je toch wel een schoon bed verwacht – vind je een haar op je kussen die niet matched met je eigen haarkleur.

Uitzicht vanuit mijn tent in Laos
Wanneer je je eigen tent boven een hosteldorm verkiest is een lakenzak ook erg handig! (Laos 2015)

In al deze gevallen ben ik altijd erg blij een lakenzak uit mijn backpack te kunnen vissen. Dit is een lichtgewicht laken in de vorm van een slaapzak. Hoe schoon of vies je bed ook is, je weet dat je in deze lakenzak met een gerust hart kunt gaan slapen. Daarnaast biedt het extra warmte of is het juist lekker koel als je verder zonder deken of slaapzak slaapt.

3. Hoofdlamp

Je mobiel is leeg zodra je de zaklamp ervan moet gebruiken. Je hebt je handen nodig om iets uit je backpack te pakken en een gewone zaklamp zit alleen maar in de weg (in je mond stoppen werkt niet, geloof me.) Altijd als ik op reis ga zit er een hoofdlamp boven in mijn backpack. Zo hebt je je handen vrij terwijl het licht schijnt waar het moet schijnen. Daarnaast is een hoofdlamp ook super handig bij het lezen van een boek of het schrijven in een dagboek.

4. Slaapmasker

Zonder kan ook wel, maar toch is het wel erg fijn: een slaapmasker. Hoe vaak de lamp wel niet aangaat in een dorm, of dat er geen gordijnen zijn. Zo’n ding over je ogen is dan echt ideaal. Er zijn zo veel soorten en maten slaapmaskers dat er echt wel eentje voor je bij moet zitten!

5. Sarong

Last but not least, een sarong. Dit handige lapje stof kan echt niet ontbreken wanneer ik op reis ga en zeker niet wanneer ik in een hostel ga overnachten. Deze lap stof is zo multifunctioneel! Ik heb de mijne gebruikt als laken wanneer het te warm was voor een deken, als omslagdoek of handdoek op het strand, als kussen tijdens lange busreizen, als sjaal als het koud is en in hostels gebruikte ik mijn sarong standaard als gordijn!

Ik met mijn sarong op het strand in Malesië
Een multifunctionele doek! (Maleisië 2014)

Veel hostels hebben stapelbedden. Het liefst lig ik in het onderste bed en dan kan je je sarong ophangen tussen het matras en de lattenbodem van het bed boven je. Op deze manier creëer je wat privacy voor jezelf en heb je minder last van zaklampen die in je gezicht geschenen worden (ja, mensen checken wel eens of anderen al slapen).

 

Heb jij nog toevoegen voor dit lijstje? Laat het me weten in een reactie hieronder!

 

In dit artikel is gebruik gemaakt van affiliatie links. Als jij via deze link een aankoop doet, kost dat jou niks extra en verdien ik er een klein percentage aan om We are the Earth te onderhouden. Win-Win dus (:

2 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close