Tel Aviv bezoeken zonder veel geld

Israël, een land dat voor iedereen wat te bieden heeft, behalve voor budget reizigers. Althans dat beweren een hoop mensen. Mijn broer en ik reisden twee weken door dit beloofde land en probeerden dat zo goedkoop mogelijk te doen. In dit blog deel ik tips hoe je in Tel Aviv met een klein budget budget kunt reizen. 

Goedkoop overnachten in Tel Aviv

We verbleven drie nachten in het Florentine Hostel. Een knus hostel op een centraal gelegen plek in Tel Aviv. Met 10 minuten lopen ben je bij de oude stad Yaffo en 15 minuten de andere kant op is het bruisende centrum. De staff van het hostel helpt je graag met het vinden van de beste plekjes en in de avond kun je met ze op stap. 

Bij je verblijf zit gratis ontbijt inbegrepen en in de avond wordt er gekookt en kun je voor een donatie mee-eten. Verder kan je heel de dag gebruik maken van de keuken en is er thee en koffie. Hoe budget wil je het hebben? De prijs voor een drom varieert tussen de 11 en 17 euro (50 en 99 NIS). 

Geen zin om zelf te koken of in het hostel te eten. Op aanraden van andere aten wij humus bij Abu Hasan. Het beste voor de laagste prijs schijnt 😉 Het was echt heel erg lekker!

Like a kid in a candy store - Carmel Market
Like a kid in a candy store – Carmel Market

Wat te doen in Tel Aviv?

  • Verken de oude stad Yaffo. Verdwaal in de knusse steegjes, bezoek de wensbrug en neem een kijkje in de haven.
  • Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Flea Market. Deze markt heeft vooral veel mooie sieraden en kleding, maar ook veel maffe spulletjes en sap tentjes. 
  • Ga naar de Carmel Market en koop lokale lekkernijen, fruit en groentes die je tijdens een picknick op het strand kan opeten.
  • Naast de Carmel market heb je iedere dinsdag en vrijdag een Art & Crafts markt met allemaal hele toffe spulletjes van creatievelingen. De spullen zijn redelijk prijzig, maar enkel een bezoek aan de markt is ook al een aanrader!  
  • Verdwaal in de stad en ontdek de street art die overal aanwezig is.
  • Geniet van de zon op een van de stranden van Tel Aviv.
  • Geen bikiniweer? Bezoek de stranden dan bij zonsondergang!

Met deze activiteiten vermaakten wij ons 2,5 dag in Tel Aviv. Weet wel dat gedurende Sjabbat, de rustdag van de Joden, er weinig tot geen openbaar vervoer is en winkels met een Joodse achtergrond gesloten zijn. Sjabbat is van vrijdagavond tot en met zaterdag avond.

Meer Israël (en Palestina) blogs lezen? Ik schreef onder meer over de muur en het Israël-Palestina conflict eb wat je kunt doen in het Palestijnse Nablus.

Tel aviv
Streetart in Tel Aviv
Carmel market
Carmel Market
Tel Aviv Old Yaffo Port
Old Yaffo haven
Old yaffo Israel
Old Yaffo streets
Tel aviv old yaffo sunset
Sunset near Old Yaffo

4 comments

  1. Israël is zo één van die landen die we tegenwoordig te veel links laten liggen als vakantieland. Erg knap dat je hierover blogt! Zelf ben ik er nog niet geraakt, maar mijn ouders trokken er op vakantie begin jaren ’90. Volgens mijn moeder nog steeds één van de mooiste bestemmingen die ze aangedaan heeft. Superleuk om dit dus nog eens tegen te komen! Tips om te onthouden ook, bedankt!

    1. Graag gedaan, leuk om te horen! Israël is inderdaad een bijzonder land wat je niet vaak als vakantiebestemming hoort, maar zeker een aanrader is! Er staan nog meer blogs over Israël en Palestina in de planning, dus geef de FB-pagina van We are the Earth een like als je op de hoogte wilt blijven! (:

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close