Israël, een land dat voor iedereen wat te bieden heeft, behalve voor budget reizigers. Althans dat beweren een hoop mensen. Mijn broer en ik reisden twee weken door dit beloofde land en probeerde dat zo goedkoop mogelijk te doen. Benieuwd hoe je Tel Aviv op een budget kan bereizen? 

Overnachten

We verbleven drie nachten in het Florentine Hostel. Een knus hostel op een centraal gelegen plek in Tel Aviv. Met 10 minuten lopen ben je bij de oude stad Yaffo en 15 minuten de andere kant op is het bruisende centrum. De staff van het hostel helpt je graag met het vinden van de beste plekjes en in de avond kun je met ze op stap. 

Bij je verblijf zit gratis ontbijt inbegrepen en in de avond wordt er gekookt en kun je voor een donatie mee-eten. Verder kan je heel de dag gebruik maken van de keuken en is er thee en koffie. Hoe budget wil je het hebben? De prijs voor een drom varieert tussen de 11 en 17 euro (50 en 99 NIS). 

Geen zin om zelf te koken of in het hostel te eten. Op aanraden van andere aten wij humus bij Abu Hasan. Het beste voor de laagste prijs schijnt 😉 Het was echt heel erg lekker!

Like a kid in a candy store - Carmel Market

Like a kid in a candy store – Carmel Market

Doen in Tel Aviv

  • Verken de oude stad Yaffo. Verdwaal in de knusse steegjes, bezoek de wensbrug en neem een kijkje in de haven.
  • Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Flea Market. Deze markt heeft vooral veel mooie sieraden en kleding, maar ook veel maffe spulletjes en sap tentjes. 
  • Ga naar de Carmel Market en koop lokale lekkernijen, fruit en groentes die je tijdens een picknick op het strand kan opeten.
  • Naast de Carmel market heb je iedere dinsdag en vrijdag een Art & Crafts markt met allemaal hele toffe spulletjes van creatievelingen. De spullen zijn redelijk prijzig, maar enkel een bezoek aan de markt is ook al een aanrader!  
  • Verdwaal in de stad en ontdek de street art die overal aanwezig is.
  • Geniet van de zon op een van de stranden van Tel Aviv.
  • Geen bikiniweer? Bezoek de stranden dan bij zonsondergang!

Met deze activiteiten hebben wij ons prima 2,5 dag vermaakt. Weet wel dat gedurende Sjabbat, de rustdag van de Joden, er weinig tot geen openbaar vervoer is en winkels met een Joodse achtergrond gesloten zijn. Sjabbat is van vrijdagavond tot en met zaterdag avond.

Volg We are the Earth op Instagram voor meer foto’s of op Facebook om op de hoogte te blijven!

Lees ook mijn blog over het de muur en het Israël-Palestina conflict

Tel aviv

Streetart in Tel Aviv

Carmel market

Carmel Market

Tel Aviv Old Yaffo Port

Old Yaffo haven

Old yaffo Israel

Old Yaffo streets

Tel aviv old yaffo sunset

Sunset near Old Yaffo

Dit blog bevat een affiliate link. Dit betekend dat wanneer je via deze link iets boekt of koopt, je niks extra’s betaald, maar ik als blogger een klein percentage verdien. Het blog is naar alle eerlijkheid geschreven.