Tel Aviv overleven zonder veel geld

Israël, een land dat voor iedereen wat te bieden heeft, behalve voor budget reizigers. Althans dat beweren een hoop mensen. Mijn broer en ik reisden twee weken door dit beloofde land en probeerde dat zo goedkoop mogelijk te doen. Benieuwd hoe je Tel Aviv op een budget kan bereizen? 

Overnachten

We verbleven drie nachten in het Florentine Hostel. Een knus hostel op een centraal gelegen plek in Tel Aviv. Met 10 minuten lopen ben je bij de oude stad Yaffo en 15 minuten de andere kant op is het bruisende centrum. De staff van het hostel helpt je graag met het vinden van de beste plekjes en in de avond kun je met ze op stap. 

Bij je verblijf zit gratis ontbijt inbegrepen en in de avond wordt er gekookt en kun je voor een donatie mee-eten. Verder kan je heel de dag gebruik maken van de keuken en is er thee en koffie. Hoe budget wil je het hebben? De prijs voor een drom varieert tussen de 11 en 17 euro (50 en 99 NIS). 

Geen zin om zelf te koken of in het hostel te eten. Op aanraden van andere aten wij humus bij Abu Hasan. Het beste voor de laagste prijs schijnt 😉 Het was echt heel erg lekker!

Like a kid in a candy store - Carmel Market
Like a kid in a candy store – Carmel Market

Doen in Tel Aviv

 • Verken de oude stad Yaffo. Verdwaal in de knusse steegjes, bezoek de wensbrug en neem een kijkje in de haven.
 • Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Flea Market. Deze markt heeft vooral veel mooie sieraden en kleding, maar ook veel maffe spulletjes en sap tentjes. 
 • Ga naar de Carmel Market en koop lokale lekkernijen, fruit en groentes die je tijdens een picknick op het strand kan opeten.
 • Naast de Carmel market heb je iedere dinsdag en vrijdag een Art & Crafts markt met allemaal hele toffe spulletjes van creatievelingen. De spullen zijn redelijk prijzig, maar enkel een bezoek aan de markt is ook al een aanrader!  
 • Verdwaal in de stad en ontdek de street art die overal aanwezig is.
 • Geniet van de zon op een van de stranden van Tel Aviv.
 • Geen bikiniweer? Bezoek de stranden dan bij zonsondergang!

Met deze activiteiten hebben wij ons prima 2,5 dag vermaakt. Weet wel dat gedurende Sjabbat, de rustdag van de Joden, er weinig tot geen openbaar vervoer is en winkels met een Joodse achtergrond gesloten zijn. Sjabbat is van vrijdagavond tot en met zaterdag avond.

Volg We are the Earth op Instagram voor meer foto’s of op Facebook om op de hoogte te blijven!

Lees ook mijn blog over het de muur en het Israël-Palestina conflict

Tel aviv
Streetart in Tel Aviv
Carmel market
Carmel Market
Tel Aviv Old Yaffo Port
Old Yaffo haven
Old yaffo Israel
Old Yaffo streets
Tel aviv old yaffo sunset
Sunset near Old Yaffo
Dit blog bevat een affiliate link. Dit betekend dat wanneer je via deze link iets boekt of koopt, je niks extra’s betaald, maar ik als blogger een klein percentage verdien. Het blog is naar alle eerlijkheid geschreven. 

Does in Tel Aviv

 • Discover the old city Yaffo. Get lost in the cozy alleys, visit the wishing bridge and have a look at the port.
 • Don’t forget to pay a visit to the Flea Market. This market has a lot of beautiful jewelry and clothing to offer, but also some weird, funny stuff and juice stands.
 • Go to the Carmel Market and buy local delicatessen, fruits, and vegetables which you can eat while having a picknick on the beach!
 • Every Tuesday and Friday there is an Art & Crafts Market next to the Carmel Market with a lot of really cool stuff. The prices aren’t really budget, but it is fun to walk around and have a look.
 • Get lost in the city and discover the street art that Tel Aviv has to offer.
 • Enjoy the sun in one of the beaches!
 • Not the right weather for a bikini? Go watch the sunset on one of the beaches while wearing a hoody.

With these activities we enjoyed ourselves pretty good for the 2,5 days we stayed in Tel Aviv. Know that during Shabbat, the rest day of Jews, little to no public transport is running and many stores with a Jewish background are closed. Shabbat is from Friday evening until Saturday evening.

Follow We are the Earth on Instagram for more photos or on Facebook to stay tuned! 

4 comments

 1. Israël is zo één van die landen die we tegenwoordig te veel links laten liggen als vakantieland. Erg knap dat je hierover blogt! Zelf ben ik er nog niet geraakt, maar mijn ouders trokken er op vakantie begin jaren ’90. Volgens mijn moeder nog steeds één van de mooiste bestemmingen die ze aangedaan heeft. Superleuk om dit dus nog eens tegen te komen! Tips om te onthouden ook, bedankt!

  1. Graag gedaan, leuk om te horen! Israël is inderdaad een bijzonder land wat je niet vaak als vakantiebestemming hoort, maar zeker een aanrader is! Er staan nog meer blogs over Israël en Palestina in de planning, dus geef de FB-pagina van We are the Earth een like als je op de hoogte wilt blijven! (:

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

We are the Earth

Bewust reizen en duurzaam leven

© We are the Earth 2020
Close
%d bloggers liken dit: