Katmandu’s beste bar: Purple Haze Rockbar

Nepalese rockklassiekers worden uit volle borst meegezongen, afgewisseld met Engelse nummers die net zo hard worden meegeblèrd. Een beetje onwennig betreden we de Purple Haze rockbar, een van de tofste uitgaansplekken in Thamel als ik anderen mag geloven. Op het podium gaat de drummer los achter zijn drumstel en de zanger legt veel gevoel in woorden die ik niet begrijp.

Dit was de eerste keer dat ik me een echte toerist voelde in Nepal. Gehuld in mijn backpackerskloffie, rugzak op m’n rug en een van de weinige buitenlanders. Maar dat mocht te pret niet drukken. We liepen door de dansende massa naar achteren, waar sommige Nepalese jongeren rustig aan het eten waren en andere een wedstrijdje deden wie het hards kon meezingen; biertje in de ene hand, sigaretje in de andere.

Ongeveer 95% van de bezoekers waren Nepalezen, wat de beste dansmoves opleverde! Daar kunnen Nederlanders nog wat van leren. Toen het nummer van de Red Hot Chilli Peppers werd ingezet sloten wij ons aan bij de dansende jongeren voor het podium. Ik complimenteerde een Nepalese van mijn leeftijd met haar Metallica shirt en zei dat ik die band live had gezien. Het ijs was gebroken en ze trok me mee naar het midden van de dansvloer.

Een ander beeld van Nepal

Deze avond paste niet in mijn beeld van Nepal. Als ik aan Nepal denk dan denk ik aan tempels, bergen, mensen in ‘traditionele’ kleding en aan een soort scheiding tussen mannen en vrouwen; een vriendschap tussen de twee sekse is niet zoveel voorkomend, althans zover ik dacht en gezien dacht te hebben.

Natuurlijk weet ik dat Nepal meer dan dat is, zeker na mijn vorige bezoek. De garderobe van de gemiddelde Nepalees bestaat denk ik meer uit ‘westerse’ kleding dan ‘traditionele’. En natuurlijk heeft Nepal naast schitterende tempels ook barretjes en clubs. Dit was alleen de eerste keer dat het voor mij echt zichtbaar was.

In de Purple Haze Rockbar gingen de jongeren los. De vrouwen dronken en rookten net zo hard mee als de mannen. Voor stelletjes was dit de plek om samen te komen en voor de vrijgezellen wellicht de plek om iemand te vinden.

Een Nepalees nummer werd afgewisseld met Seven Nation Army, waarbij wij de Nederlandse variant meeblèrde. Met Kings of Leon’s Sex is on Fire sloten we onze avond af; op naar een koude douche en een goede nachtrust.

Bekijk Purple Haze’s website voor meer informatie

photo credits; Purple Haze
photo credits; Purple Haze
photo credits; Purple Haze
photo credits; Purple Haze
photo credits; Purple Haze
photo credits; Purple Haze

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close