Persoonlijk: alles komt altijd goed

Het was niet de eerste keer en waarschijnlijk ook niet de laatste: Ik had (en voor een gedeelte heb ik dat nu nog steeds) een social media break. Soms zijn platformen zoals Instagram eerder vergif dan vermaak. De filter-perfecte levens van anderen zorgden er onder andere voor dat ik in een dieper dal terecht kwam. Een dal dat zelfs filters niet konden verbergen en dus besloot ik even afstand te nemen. Afstand van Instagram, en ook wat meer van m’n blog. Ik had tijd nodig om alles wat er de afgelopen tijd gebeurd is te verwerken, en hoewel ik er nog niet helemaal ben, gaat het wel al wat beter met me.

Wat er precies allemaal speelt laat ik even in het midden. Ik heb niet zoveel zin om dat online te delen en ik ben er zelf ook nog niet helemaal over uit wat er überhaupt over te zeggen valt. Het ging gewoon niet goed met me. De rede dat ik het wel benoem is om afstand te nemen van ‘een perfect beeld’ dat ik al dan niet voorschotel via We are the Earth: toffe reizen, mooie foto’s, maar er gebeurd meer dan dat. Gelukkig heb ik hele lieve vrienden en familie die me er doorheen helpen en inmiddels kan ik hun advies beamen; waar de ene deur sluit gaat een ander open en alles komt altijd goed. En die nieuwe opengeslagen deuren wil ik wel met jullie delen.

Reizen, reizen en reisseries

Door het uitvallen van een vak en het wegvallen van mijn baan, kreeg ik geheel onverwachts alle ruimte om te doen en laten wat ik wilde. Een vriendin wees mij op een vacature bij de VPRO en zo geschiede: vijf dagen na het solliciteren had ik mijn eerste dag als productie stagiair bij VPRO Reisseries! Ondermeer bekent van Onze man in Teheran, Door het hart van China en Over de rug van de Andes. Stuk voor stuk schitterende series, waarbij ik nu  alles leer over het gehele maakproces. Momenteel zijn we bezig met een productie over de Sahara en later komen daar nog een aantal andere series bij. Tot nu toe vind ik het allemaal erg leuk en interessant! (:

Lees ook mijn column: Vaktaal is ook een taal, over mijn eerste weken als stagiar.

In plaats van vervroegt zomervakantie loop ik nu dus tot en met eind augustus stage bij de VPRO. Gelukkig krijg ik tussendoor wel de kans om zelf ook even naar het buitenland te vertrekken. In de eerste week van juli staat de reportagereis van Tijdschrift Cul op de planning. Waar we vorig jaar Griekenland bezochten, reizen we dit jaar af naar Estland – ook wel het Silicon Valley van Europa genoemd. Een week lang zullen we door het kleine land reizen, mensen spreken, artikelen schrijven en genieten. Ik weet echt bizar weinig van dit land, dus ik ben heel benieuwd!

Zoals je leest zit ik momenteel niet stil. Dat druk bezig zijn – met leuke dingen – is een fijne afleiding van alles. Het geeft me energie, ik voel me nuttig en ik leer van alles. Ook is het vooruitzicht van Estland is heel fijn. Langzaam maar zeker komt alles goed. (:

Vertel, hoe gaat het met jou en wat zijn jouw plannen voor de zomer?

5 comments

  1. Goed en mooi geschreven Yalou. Na regen komt zonneschijn is een oud gezegde, maar ook in de tijd van social media nog steeds van toepassing. Vpro editing en Iran…… laat de zon maar komen. Grote knuffel uit mariaheide.

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close