Vorige week had ik mijn eerst reis als vegetariër en dan kijk je toch net even anders naar een menukaart. Gelukkig was het in het centrum van Berlijn alles behalve moeilijk om vegetarisch te eten en ik stond versteld van de vele vegan opties. In dit blog vertel ik je in welke toffe restaurants ik heerlijke vegetarische gerechten heb gegeten en waar ook je vleesetende travelbuddy aan zijn trekken kan komen. 

Lees hier mijn beweegreden om vegetariër worden. 

Good Morning Vietnam

In dit kleine, knusse restaurant worden Vietnamese lekkernijen geserveerd. Zelf kan ik geen genoeg krijgen van Aziatisch eten, dus dit restaurant kon haast niet tegenvallen. Op de menukaart staan een paar vegetarische en vegan opties, maar in de kleine lettertjes onder aan de kaart staat dat bijna alle gerechten vega(n) bereid kunnen worden! Zo kon mijn rauwe loempia zonder ei worden gemaakt (smaakt véél lekkerder dan dat het klinkt!) en at ik heerlijke tofu curry. Hoofdgerechten zijn rond de 10 euro.

Reserveren is noodzakelijk. Adres: Alte Schönhauser Str. 60 Telefoonnummer: 03030882973

Heerlijke tofu curry bij Good Morning Vietnam

Heerlijke tofu curry bij Good Morning Vietnam

House of Small Wonder

De perfecte plek voor ontbijt, lunch of brunch. Bij de ingang van dit tentje wordt je verwelkomt door een hoop groen. Een lange trap, omringt door planten, brengt je naar de eerste verdieping waar je kan eten of wat kan drinken. Dit zaakje bevat veel Japanse invloeden en ze gebruiken alleen biologische, lokale ingrediënten.

Hoewel ze slechts een paar vegan opties hebben, is het wel een hele leuke plek om wat te eten of te drinken. Voor een ontbijt betaal je wel al snel meer dan tien euro.

Adres: Johannisstr. 20. Telefoonnummer: 03024630810

De lampionnen buiten Umami

De lampionnen buiten Umami

Umami

Dit restaurantje wordt goed aanbevolen op onder andere Tripadvisor en dat is zeker terecht. Door de weinige verlichting van de lampionnen hangt er een knusse sfeer en de kleine details die dit restaurant sieren zijn verwerkt in de menukaart en  zelfs de wc’s (daar word ik vrolijk van!). Ze geven veel keuzen uit Aziatische gerechten, welke heel geschikt zijn voor vegetariërs, maar ook veganisten hebben hier meerdere opties. Vergeet achteraf geen thee te bestellen, want die maken ze hier heel erg tof!

Ook hier raad ik aan te reserveren. Adres: Knaackstr. 16-18 Telefoonnummer:030 28860626

Konnopke’s Imbiß 

Last but not least: curryworsten! Hoe Duits wil je het hebben?! Ik had niet verwacht een vega(n) optie op de menukaart te zien bij de bekende curryworsten kiosk Konnopke’s Imbiß, maar hij smaakte zeker naar meer. Onder een spoorweg staat een klein gebouwtje waar volgens mij altijd een rij mensen staat te wachten. Lang hoeft dat gelukkig niet, want in rap tempo maken ze de worsten klaar. Vega(n) curryworsten kosten €2,80 (gewonen kosten €2,20).

Adres: Schönhauser Allee 44A

Vegan Curryworst bij Konnopke's Imbiß

Vegan Curryworst bij Konnopke’s Imbiß

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer lekkere plekken waar je in Berlijn vegetarisch of veganistisch kunt eten. Deze vier plekken zijn ons in ieder geval heel erg goed bevallen. Wat is jouw favoriete eettent in Berlijn? Laat het me weten in een reactie!