Jaaroverzicht: 2017 in 12 foto’s

2017 was voor mij persoonlijk een jaar met vele dieptepunten, maar tegelijkertijd ook met veel mooie momenten. In deze blog ga ik mijn hoogtepunten per maand op een rijtje zetten door één foto uit te lichten. Dankbaar voor alle mooie momenten die ik heb meegemaakt, voor alle lieve vrienden die ik heb (ontmoet) en voor de kansen die ik heb gekregen. 2018 is gonna be my (and We are the Earth’s) year and I hope yours as well! Happy New Year!

Januari

In Januari reisde ik samen met mij broer twee weken door Israël en Palestina. Het was de eerste keer dat we samen op reis gingen en ik vond het wel voor herhaling vatbaar! Israël en Palestina zijn super mooi en erg divers. Zie hier onze reis in 14 foto’s.


Februari

We kwamen begin februari terug en ook van deze maand is onze reis door Israël en Palestina wel mijn hoogtepunt! 😉 Voor Tijdschrift Cul schreef ik een artikel over het Israël-Palestina conflict. Verder was die maand niet mijn beste maand, maar ben ik erg dankbaar voor lieve vrienden en familie met wie ik mijn verjaardag vierde en met wie ik naar het zuiden van het land afreisde voor carnaval.


Maart

Maart stond voor mij vooral in het teken van studeren eigenlijk.. en ik focuste me op mijn badkamer plastic vrij maken!


April

In April reisde ik samen met een vriend af naar Italië! Een paar dagen lang vermaakte we ons in het schitterende Sienna, ontmoette ik een oude vriendin opnieuw in Florence en hingen we de toerist uit in Pisa.


Mei

Eind mei ging ik wederom op reis! Dit keer met een groep van mijn studievereniging Kwakiutl. We maakte een rondreis door Georgië, waar we een berg beklommen, schitterende plekjes zagen, kennis maakten met interessante geschiedenis en actuele politieke spanningen en waar ik voor het eerst ging Urbexen.


Juni

Juni was een mega drukke maand. De laatste vakken van het studiejaar werden afgerond, ik was verantwoordelijk voor het regelen van de reportagereis naar Griekenland met Tijdschrijft Cul en tegelijkertijd werd ik ingewerkt als adjunct-hoofdredacteur voor het volgende studiejaar. Kortom, veel uurtjes op de uni.


Vluchtenlingenkamp Griekenland

Juli

Reportagereis-tijd! Na er al maanden mee bezig te zijn was het begin juli eindelijk zo ver. Met de redactie van Tijdschrift Cul maakte we een tiendaagse reis door Griekenland om uiteindelijk een reisspecial uit te brengen. We schreven onder andere artikelen over de Eurocrisis, kunst, vluchtelingen, toerisme in Cherso en anarchisme in Athene. Lees alle artikelen hier! Na die tien dagen ging de rest van de redactie naar huis, maar ik besloot verder te reizen door Griekenland, Albanië, Macedonië en Servië.


Augustus

Een van mijn beste vrienden kwam me na twee weken vergezellen en samen hebben we heel Macedonië doorgelift en ook een aantal toffe plekken in Servië bezocht. Eind Augustus was het dan toch echt tijd om weer richting huis te gaan.


September

Het eerste weekend van September, voordat mijn studie weer begon, zijn we nog een weekendje naar België geweest. Sinds Georgië had ik de smaak van het urbexen te pakken en ook een fort in Luik en de spookstad Doel moesten eraan geloven. Daarnaast heb ik samen met mijn moeder een dagje toerist in eigen land gespeeld en Delft ontdekt. Soms vergeet ik hoe mooi Nederland eigenlijk wel niet is!


Concomerie, duurzame condooms

Oktober

Oktober was een maand waarin ik weer volop aan de bak was voor mijn studie, voor Tijdschrift Cul en ook voor We are the Earth. Lees hier meer over de grote samenwerking die ik deed in teken van de Dag van de Duurzaamheid. Samen met 22 andere bloggers maakte we een ‘groene bloggers overzicht’. Ik gaf tips om je badkamer plastic vrij(er) te maken. Ook interviewde ik Theodoor, van Condoom speciaalzaak Condomerie. Het artikel dat daar uitvoort kwam staat inmiddels online. Lees het en maak kans op een duurzaam seks-pakket!


 November

In november ging de drukte voor mijn studie door. Ik was misschien iets te enthousiast met de hoeveelheid vakken die ik besloot te volgen. Gelukkig waren ze allemaal erg interessant, maar ik ben blij dat die stres inmiddels over is. Een mooie afleiding was de Groene Bloggers Meet-up. Samen met een aantal andere bloggers gingen ik natuurlijke zeep maken. Inmiddels heb ik hem uitgeprobeerd (hij moest vijf weken drogen) en hij ruikt zo lekker! Erg leuk om een keertje te doen!


December

Ik was zo aan het uitkijken naar deze maand en dan vooral naar de vakantie. Even helemaal niks moeten. Geen deadlines, geen stress, alles mag, niks moet. En dat is gelukt! Ik heb een fantastische laatste week van 2017 gehad. Gevuld met vrienden en leuke dingen. Samen met een Omri, een vriend die we in Israël ontmoet hebben en die deze vakantie op mijn bank bivakkeert – ben ik toerist in eigen land aan het spelen, en op die voet wil ik in 2018 doorgaan!


Gelukkig Nieuw Jaar!

Dat 2018 gevuld mag zijn met avonturen, mooie reisjes, kennis, liefde, goede vriendschappen en gezondheid!

 

Meer foto’s zien? Volg me op Instagram!

2 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close