Essaouira: Green Milk Hostel en hamam

Tijdens al mijn reizen heb ik in heel wat hostels gezeten, maar mijn favoriete blijft toch zeker The Green Milk hostel in Essaouira! Uiteraard maken de mensen je ervaring in een hostel, maar in dit geval is het hostel zelf ook gewoon erg fijn. In twee jaar tijd heb ik hier twee keer overnacht en beide keren bleef ik er langer hangen dan gepland.

In 2014 was ik samen met een goede vriendin in Marokko en sliepen we voor (volgens mij) €8,- per nacht in een dorm van 8 personen. Het hostel was toen propvol, zelfs de tent op het dak lag vol. Een plek waar je nog goedkoper kunt overnachten. De bedden zijn misschien niet altijd even schoon, maar dat is een kwestie van je eigen laken of slaapzak meenemen. De tweede keer dat ik in The Green Milk Hostel was, was samen met mijn vriend in 2015. Toen hadden we een privé kamer voor €15,- per nacht.

In the Green Milk hostel in Essaouira kan je altijd gebruik maken van keuken en de koelkast, en veel avonden worden hier doorgebracht met liters thee, kaartspelletjes, muziek en samen koken en eten.

Marokko 2014
In 2014 aten we met een groepje in onze dorm omdat de keuken bezet was. Super gezellig! (Hoge kwaliteit foto dit..)
Schilderen op de muren
Schilderen op de muren

Gezellig overnachten in Essaouira

The Green Milk Hostel is uniek in haar gastvrijheid, gezelligheid en creativiteit. Het is een kleurrijk, kunstzinnig geheel, en iedereen staat vrij zijn of haar eigen bijdragen te leveren.

The Green Milk beschikt over twee tweepersoonskamers, twee vierpersoonskamer, twee acht- persoons dorms, en een grote tent-dorm op het dakterras. Er zijn twee badkamers en een gemeenschappelijke ruimte in de keuken en op het dakterras. Oh, en ze hebben een heel lief hondje genaamd Chico!

Mocht je opzoek zijn naar een heel gezellig, goedkoop hostel, breng dan een bezoekje aan the Green Milk en vergeet Abdel en Thommey niet de groetjes te doen van mij 😉

Bekijk hier de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Marokko green milk
Het dakterras.

Unieke Hamam ervaring

Na mijn eerste bezoek aan Marokko in 2014 had ik spijt dat ik niet naar een hamam was gegaan. Vastbesloten om dit het jaar erop wel te doen, raakte ik in gesprek met een Duitse Tanja die ook the Green Milk verbleef. Thommy hoorde ons gesprek aan en vertelde dat de super gezellige schoonmaakster van het hostel, Gadisha, wel eens dames meenam naar de lokale hamam in het dorp. Dol blij was ze toen we het vroegen. Natuurlijk wilde ze ons meenemen! De volgende morgen moesten we klaar staan zei ze, wij hoefden niks te regelen, dat zou zij wel doen.

Een beetje zenuwachtig liepen we de volgende ochtend door de steegjes in Essaouira, geen idee wat ons te wachten stond, en door een redelijke taalbarrière werd dat ook niet veel duidelijker. Gadisha haalde wat kruiden en spulletjes en daarna liepen we de hamam in, die je absoluut niet zou herkennen als je er langs loopt. Vrouwen ontdeden zich van hun hoofddoeken en de djalaba’s werden aan de haakjes in de kleedkamer gehangen. Naakt, met een aantal emmers en de kruiden, liepen we vervolgens naar de wasruimte.

De lokale vrouwen vonden het maar wat grappig dat wij daar als twee westerse toeristen een beetje ongemakkelijk zaten in het begin. maar die schaamte werd er, samen met de dode huidcellen flink afgeschropt door Gadisha. We werden ingesmeerd met kruiden die naar pepernoten roken, wat er vervolgens met een warme bucket shower weer afgespoeld werd. Tanja en ik voelden ons net kleine kindjes hoe ze ons inzeepte met voor onze vreemde kruiden en wax achtige substanties. Geheel schoon verlieten we 1,5 later de hamam weer.

Green Milk Hostel
V.l.n.r. Zhora, ik, de eigennaar Abdel en de schoonmaakster Gadisha

Samen met mijn vriend reisde ik vijf weken lang liftend door dit schitterende land.
Bekijk hier onze reisroute van Marokko. 

2 comments

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close