Duurzaam ondergoed van Saint Basics

In mijn zoektocht naar een duurzamer leven koop ik al zo’n twee jaar lang alleen tweedehands of duurzame kleding. Al die tijd stelde ik het kopen van onderbroeken uit, want ja, een gebruikte onderbroek zag ik niet zitten. Maar waar vind je betaalbaar en eerlijk ondergoed?

Menig blogs en websites speurde ik af, op zoek naar mooi en duurzaam ondergoed. Helaas was het prijskaartje daarvan vaak hoger dan mijn studentenportemonnee zich kon of wilde veroorloven. Dat eerlijke kleding duurder is dan fast fashion gemaakt in China of India wist ik al. Dat is goed. Eigenlijk moeten we duurzame kwaliteitskleding niet bestempelen als ‘duur’, maar juist andersom: fast fashion gemaakt onder slechte omstandigheden voor werknemers en milieu is te ‘goedkoop’.

De afgelopen twee jaar hebben mij geleerd dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Dat een iets duurder item langer mee gaat dan Primarkkoopjes. Dat kwaliteit fijner zit. En dat ik trots kan zijn op wat ik draag omdat het écht mooi is; van begin- tot eindproduct. Het merk Saint Basics is zo’n merk wat aandacht besteedt aan wat echt mooi is. Bij deze webshop eindigde dan ook mijn zoektocht naar duurzaam ondergoed.

Verantwoorde mode van Saint Basics

Saint Basics heeft al jaren op rij het A-Label in de categorie mode, kleding en schoenen van de onafhankelijke website Rank a Brand. Op deze merkenvergelijkingssite worden merken beoordeeld en vergeleken op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het A-label is het hoogst haalbare.

De verantwoording van hun maatschappelijke en duurzame bijdragen in het productieproces laat Saint Basics ook duidelijk naar voren komen op hun website. Ze produceren volgens de strenge GOTS-standaart, waarbij alleen op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier geproduceerd mag worden: ondergoed van dit merk is dus vrij van pesticiden, kinderarbeid en sweatshops. Medewerkers in het gehele maakproces krijgen eerlijk betaald en de productie is zo duurzaam en transparant mogelijk.

Zero-waste eucalyptus stof

Afgelopen jaar maakte het merk de overstap van biologisch katoen naar de nog betere stof gemaakt van eucalyptus, ook wel TENCEL® lyocell genoemd. Deze stof is erg zacht en heeft een nog beter bacterieremmende werking dan katoen. Het maakproces van TENCEL Lyocell gebeurd voor 99,5-99,8% afvalvrij in een fabriek in Oostenrijk.

Een onderbroek gemaakt van hout, dat moest ik uitproberen. Zeer benieuwd naar deze supersonische, duurzame onderbroek bestelde ik er twee op de webshop van Saint Basics.  Ze hebben de keuze uit diverse soorten ondergoed, van boxers tot strings en tops tot hemden. Behalve ondergoed verkopen ze ook basics shirts en chillbroeken die hun oorsprong vinden in een bos in Zuid-Afrika. Wel een bos wat gepland wordt op grond wat ongeschikt is voor landbouw.

10% Kortingscode Saint Basics

Wat ik er van vind? Ze zitten als gegoten! Kriebelende labels ontbreken, de stof is luchtig en vrij van micro-plastics, en dat het gemaakt is van hout is super tof. 

Ook toe aan nieuw ondergoed? Vanaf €17 is het te koop in de webshop van Saint Basics* Gebruik de kortingscode WEARETHEEARTH om 10% korting te krijgen op je aankoop bij Saint Basics.

Voor deze prijs krijg je een mooi, fijn en bovendien eerlijk product van hoge kwaliteit. Zoals ze zelf zeggen: wees ook een Saint. Begin je dag met een goed gevoel over wie je bent, hoe je er uitziet en de keuzes die je maakt. En help ons dat gevoel te verspreiden. Samen maken we wereld een beetje mooier en aardiger.

Wat draag jij onder je kleren?

* dit is een affiliate link. Wanneer je een aankoop doet via deze link ontvang ik een percentage van de winst. Het kost jou niks extra’s.

1 comment

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close