DIY: zero-waste luchtverfrisser maken

Vieze luchtjes op de wc, daar wil iedereen zo snel mogelijk vanaf. Met dit recept kun je snel en makkelijk een plastic en chemisch vrije luchtverfrisser maken voor op het toilet! Met slechts twee ingrediënten en een minuutje van je tijd zit je er voortaan fris bij.

Kristal soda, essentiële olie en een bakje op een bureau
Benodigdheden voor het maken van de luchtverfrisser.

Benodigdheden

  • Kristalsoda (ook bekent onder de namen schoonmaaksoda, soda en natriumcarbonaat. Je kan ook bakingsoda gebruiken, maar schoonmaaksoda werkt net iets beter.)
  • Essentiële olie naar keuze
  • Een bakje waar de luchtverfrisser in kan

Luchtverfrisser maken

Doe een schep kristalsoda in het bakje en voeg vervolgens een paar druppels essentiële olie naar keuze toe. Zelf gebruikt ik rozenhout. Meng het door elkaar heen en klaar is kees. Zet het bakje op de toilet neer en schud het af en toe voorzichtig om de geur van de olie opnieuw naar voren te laten komen.

Soda is een wondermiddeltje. Behalve dat het goed werkt voor het schoonmaken van je huis, absorbeert het ook nare luchtjes. Soda in combinatie met een lekkere essentiële olie is dus een perfecte luchtverfrisser.

Ik haalde deze verpakkingsvrije kristalsoda bij de zero-waste winkel SMIR in Amersfoort. Geen tijd om daar langs te gaan, maar wil je wel plastic vrije ingrediënten gebruiken: bakingsoda van het merk Arm & Hammer is in iedere supermarkt te vinden en komt in een kartonnen verpakking. En volgens mij komt de kristalsoda van het merk Driehoek ook in karton.

Ga jij deze luchtverfrisser uitproberen? Laat het me weten in een reactie!

 

Bekijk ook dit DIY recept: Natuurlijke WC reiniger maken

Olie druppelen in een bakje met kristal sodaZelfgemaakte luchtverfrisser op het toilet

2 comments

    1. Hi Jossie, dankjewel voor je reactie. Klopt, Moderne Hippies bestaat sinds dit weekend helaas niet meer.. Ik zal het linkje aanpassen. Hopelijk kun je ergens anders de informatie vinden die je zoekt en als je vragen hebt over de menstruatie cup help ik je graag! 🙂

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close