Culture Campsite: bijzonder overnachten in Rotterdam

Het is bijzonder wakker worden op het Culture Campsite terrein in de Delsfhaven van Rotterdam. Vanuit de deuropening twee meter boven de grond volgt mijn blik een bij die van bloem naar bloem zoemt. In de lucht krijsen wat meeuwen en de Rotterdamse Haven ruist op de achtergrond. Tijd om onze hut te verlaten en de stad te verkennen. 

Oded en ik hebben de nacht doorgebracht in de Sleeing Pot. Een van de acht slaapplekken die er letterlijk en figuurlijk bovenuit springt. Het materiaal van ons tiny huisje op poten deed ooit dienst als schuilplek voor vee, nu past er precies een zacht matras in. Het oogt klein, maar eenmaal binnen voelt het verrassend groot aan. En meer dan een bed hebben we eigenlijk toch niet nodig.

Onze slaapplek in Rotterdam.
Ontbijten in de zon!

Verantwoord overnachten

Bij Culture Campsite komen architectuur, duurzaamheid en kunst samen. Het hele kampeerterrein voelt aan als een creatieve werkplaats. Zo zijn de slaapobjecten gemaakt van geupcyclede materialen. Oude graansilo’s vormen een object dat wat wegheeft van een ruimteschip. Een ander huis is gemaakt van ‘zwevende’ bakstenen; een combinatie van glas en afgewezen bakstenen. De vele, sfeervolle planten die een thuis vormen voor de bijen komen uit een voormalig stadstuin die dicht moest. Van alles en nog wat wordt op een creatieve manier gebruikt en vooral hergebruikt. Dit geeft de stadscamping een bijzondere sfeer.

Met de OV-fiets is het kampeerterrein slechts een kwartiertje fietsen vanaf Rotterdam Centraal. En met diezelfde fiets komen we na een dag door Rotterdam slenteren voldaan bij in een van de strandstoelen, waar we genieten van de laatste zonnestralen. Een medewerker van Culture Campsite tipt ons een restaurantje met vega opties in de Delfshaven en raad ons aan om daarna een drankje te doen bij De Weelde, een andere creatieve hotspot in Rotterdam. Met zo’n twintig man spelen we daar rond-om-de-tafel, een pingpong spel dat ik vroeger altijd op de camping speelde. Het kind in mijn is blij! Moe van dag besluiten we op tijd ons bed in te klimmen.

Toen ik bij het uitchecken vroeg hoe lang Culture Campsite al bestond, was ik verbaast te horen dat ze pas in april 2019 hun deuren opende. Met de sfeer die er is gecreëerd lijkt het alsof de camping al jaren op rolletjes loopt. De unieke slaapobjecten hebben niet alleen een tof uiterlijk en een interessant verhaal, de bedden zijn ook nog eens comfortabel en alles is er schoon. De komende jaren zal de camping blijven veranderen. Nieuwe slaapplekken staan in de planning, net als het verder verduurzamen van de objecten en eetvoorzieningen. Dat Culture Campsite in 2,5 maand heeft kunnen uitgroeien tot dit, beloofd veel goeds voor de toekomst!

De binnenkant van onze slaapkamer.
Het toilet en douche gebouw.
De fleurige, gemeenschappelijke keuken.

Praktische informatie

De slaapobjecten zijn allemaal anders en in de toekomst komen er nog andere slaapobjecten bij. Bekijk ze hier! Vanaf €60,- per kamer, per nacht kun je er terecht.

Wij huurden een OV fiets om Rotterdam te verkennen en om Culture Campsite makkelijk te bereiken. Dit kan natuurlijk ook met het reguliere openbaar vervoer. Gebruik 9292.nl om uit te zoeken hoe. Het adres van Culture Campsite is Schiehavenweg 12 in Rotterdam.

Eet & Drink tips in Rotterdam

Drink koffie bij Heilige Boontjes. Een oud politiebureau is nu een hippe koffiebar waar ex-criminelen en (kansarmen) jongeren een werkplek hebben, en waar erg lekkere koffie wordt geschonken. Adres: Eendrachtsplein 3

De Weelde is een verzamelpunt gemaakt door en voor creatievelingen. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en avondeten en tot laat in de avond ook gewoon voor een biertje. Het is een plek waar muziek, kunst eten, drinken en landbouw samenkomen, verscholen in de havens van Rotterdam. Adres: Marconistraat 39. Bekijk de evenementen hier.

Vlak bij Centraal Station zit Op het Dak, de grootste dakakker van Europa! Je kan hier terecht voor ontbijt en lunch met seizoensgebonden gerechten uit eigen tuin of van boeren uit de regio. Adres: de zevende verdieping van de Schiekade 189 (niet rolstoel toegankelijk!).

Niet ver van Culture Campsite zit Green Delight. Een knus café waar je terecht kunt voor lunch, taartjes, koffie, thee en lokale biertjes. Ze maken eten met deels afgekeurde producten en ondersteunen lokale kunstenaars door hun muren als galerij aan te bieden. Adres: Nieuwe Binnenweg 144A.

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking met Culture Campsite. Het artikel is onafhankelijk en in alle eerlijkheid geschreven. Vragen hierover? Mail me: yalou@wearetheearth.nl

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close