Persoonlijk: Een antropoloog met journalistieke ambities

Een antropoloog met journalistieke ambities of een journalist met een antropologisch oog. Het is maar hoe je er naar kijkt. Dit weekend paste ik mijn Linked-In pagina aan, want de afgelopen weken is er veel gebeurd op journalistiek en antropologisch gebied. Ik ben druk bezig voor tijdschrift Cul en studeer ook nog eens. Helaas heeft dit er wel voor gezorgd dat ik niet wekelijks iets kon posten op We are the Earth. Benieuwd wat mij de afgelopen weken heeft bezig gehouden?

Hoewel het misschien lijkt alsof ik maar weinig studeer, je ziet immers alleen maar reisfoto’s voorbij komen op mijn Instagram, ben ik er toch wel druk mee. Ik ben bezig met het afronden van mijn tweede jaar van de bachelor Culturele Antropologie. Momenteel volg ik een vak waarbij ik onderzoek moet doen, dus dat gaat gepaard met veel schrijven. Ik ga vier jaar over mijn bachelor doen, om er zo het meeste uit te kunnen halen. Volgend jaar mag ik deelnemen aan het Honours programma, een programma voor studenten die meer verdieping willen. Hierdoor kan ik super vette vakken gaan volgen, zoals bijvoorbeeld een vak over hoe theater methodologie ingezet kan worden bij sociale conflicten.

Tiblisis

 • Begin juni bezocht ik samen met 28 andere antropologen Georgië! Met mijn studievereniging Kwakiutl (vernoemd naar een autochtoon Noord-Amerikaans volk in Canada) ging ik mee op reis. Binnenkort komt hier nog een fotoblog van online.

Tijdschrift Cul

Daarnaast ben ik veel bezig met het plannen van de reportagereis naar Griekenland. Dit hele jaar schrijf ik al voor tijdschrift Cul, het antropologische tijdschrift van de UvA. Iedere zomer maakt de redactie van dit tijdschrift een reportagereis en schrijft daar vervolgens een themanummer over. Dit jaar reizen we af naar Griekenland en ik ben verantwoordelijk voor het plannen van deze reis.

Volgend jaar draag ik het stokje van reiscoördinator over aan iemand anders en ga ik zelf de rol van adjunct-hoofdredacteur vervullen. Naast dat ik met de reis bezig ben, worden de hoofdredacteur en ik nu ook ingewerkt. Ik ben dus vooral druk met vergaderingen, brainstormen, sollicitaties en een hele boel plannen en uitzoeken. Neem vooral een kijkje op de website van tijdschrift Cul of volg de Instagram om op de hoogte te blijven van onze reis door Griekenland.

Palestina 2

 • In januari bezocht ik samen met mijn broer Israël en Palestina. Ook hierover staan er nog minimaal twee blogs in de planning waar ik nog niet aan toe ben gekomen. Stay tuned (:

De afgelopen weken en de komende twee weken, zal bijna al mijn tijd in deze zaken gaan zitten. Werken voor de Cul en werken aan mijn studie. Ik heb een heel lijstje met artikel ideeën die ik wil uitwerken voor We are the Earth, maar als ik eventjes klaar ben met al dit schrijfwerk, kan ik geen letter meer zien. Plus, een sociaal leven is ook erg gezellig. 

Over twee weken vertrekken we dus naar Griekenland met de redactie, een week die hopelijk vlekkeloos zal verlopen en  die sowieso erg gezellig gaat worden. 11 juli vliegt iedereen weer terug, behalve ik. Ik heb nog geen concrete plannen voor deze zomer, maar dat ze uit reizen bestaan staat vast. Dan zal ik ook vast een dagje in een hangmat gaat liggen, ergens aan een wit strand, en het rijtje artikelideeën voor je uitwerken.

Dus blijf We are the Earth vooral in de gaten houden, want binnenkort worden er weer veel avonturen verwoord! 


Vertel! Wat zijn jouw zomer plannen? Ergens meeten in Europa of heb je nog tips voor in Griekenland?

5 comments

 1. Wow, dat is zeker een stoere baan, gefeliciteerd! Superslim trouwens om je Bachelor lekker op te rekken. Ik ging over in een sneltreinvaart doorheen en daar heb je uiteindelijk helemaal niet zoveel aan als aan al die extra vakken en dingen die je ernaast doet.

  In Griekenland heb ik helaas alleen Athene en Olympus gezien. Vanaf daar (Patras) heb ik de boot naar Italië (Bari) genomen en toen met de trein door Italië naar huis gereisd. Paar dagen in Napels (aanrader! Ondergrondse gangenstelsels in, Vesuvius op, naar Pompei en Ischia – ik was helaas niet naar Amalfi) en daarna naar Rome (was ik toen nog niet geweest) en Florence (misschien is Milaan ook leuk?) en vanaf daar met de nachttrein naar huis. Helaas ben ik half juli alweer thuis, anders had je nog een pitstop bij me kunnen maken in Oostenrijk 😉

  Anyhow, veel succes en plezier met alles!

  1. Dankjewel Linda! Ja er zijn zo veel interessante vakken te volgen die gewoon niet binnen de normale bachelor passen, dus ik vind het helemaal niet erg om er een jaartje langer over te doen! 😛

   Mooie reis heb je gehad, leuk dat je over land terug gereisd bent. Ik zal de plekken die je noemde in gedachte houden, dankjewel! :

   Veel plezier in Oostenrijk. Wat ga je daar allemaal doen?

   1. Haha, het komt mooi uit dat die over-land-reis aansluit bij je vraag, want ik heb veel vaker het vliegtuig gepakt. Nu ik pas doorheb hoe schandalig slecht dat is voor het milieu ben ik het over landen reizen weer aan het herontdekken. En dat is helemaal niet erg, want ik vond het toen ook superleuk! Lekker rondhoppen 🙂

    Binnenkort dus ook met de trein naar Oostenrijk 😉 We doen eerst een dagje Salzburg, dan zes dagen hiken en dan nog een weekje naar het zuiden. Daar gaat mijn vriend een cursus paragliden doen en ik (die anders als een Japanner overal naartoe scheurt) ga proberen te ontspannen, haha. Boekjes lezen/luisteren, zwemmen, nog een beetje wandelen, afkicken van het bloggen, zoiets…

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close