[:nl]Geschreven: 17 juni 2015

Chefchaouen, een klein dorpje, gebouwd op een stijle berghelling. De meeste huizen zijn in allerlei verschillende kleuren blauw geschilderd. De mensen lopen rond in djellaba’s en zo’n vijf keer per dag hoor je door de luidsprekers van de minaretten de imams de oproep tot het gebed verkondigen. De stad is zo klein dat je zou denken dat je binnen een dag alles wel gezien hebt. Maar we zijn hier nu vijf dagen en iedere dag weer ontdekken we nieuwe straatjes in de oude medina.

Nieuwe blauw geverfde steegjes, sommige te smal om met z’n tweeën naast elkaar door heen te lopen. Jongen jongens lopen ons achterna en proberen hun hasj te verkopen, oude vrouwtjes zonder tanden zitten op iedere straathoek met hun verse munt. We proeven fruit waar we nog nooit van gehoord hebben en probeer af te dingen bij kleine winkeltjes waar de winkeliers vaak alleen Spaans en Arabisch spreken. Chefchaouen is om verliefd op te worden. Een plek waar je langer blijft dan gepland, ook al plan je niet.

We kwamen van de week in een kleine winkel terecht, die uiteindelijk helemaal niet zo klein bleek te zijn! In iedere kamer was weer iets anders te vinden en alles was een grote interessant puinhoop. Na ruim een uur in de vijf verdiepingen tellende shop te hebben doorgebracht liepen we de winkel uit met een redelijke goede deal: we hadden onze creapy tent, wat kleding en een klein beetje geld geruild voor een djellaba, een blouse, een vest en een shirt. Iedereen blij (‘:

Iedere avond word gevuld met kaartspellen en liters munt thee in het hostel. Valentijn en ik waren zo up to date dat we na drie dagen er pas achter kwamen dat de tijd veranderd was vanwege de ramadan. Na overleg hadden we afgesproken om om negen uur op te staan en naar de watervallen te gaan. Heel het hostel en ook de stad was nog stil toen wij een uur te vroeg aan het ontbijt zaten.

De watervallen en de natuur waren schitterend. We liepen ruim een uur over kronkelende paadjes, met de wind die de bomen deed zingen en het geluid van stromend water naast ons. De temperatuur van het heldere water paste niet bij de omgeving.. We bevroren toen we er even in zwommen.

Morgen nemen we afscheid van dit kleine mooie stadje en gaan we verder naar Tetouan.

 [:en]Geschreven: 17 juni 2015

Chefchaouen, een klein dorpje, gebouwd op een stijle berghelling. De meeste huizen zijn in allerlei verschillende kleuren blauw geschilderd. De mensen lopen rond in djalaba’s en zo’n vijf keer per dag hoor je de luidsprekers van de minaretten de imams de oproep tot het gebed verkondigen. De stad is zo klein dat je zou denken dat je binnen een dag alles wel gezien hebt. Maar we zijn hier nu vijf dagen en iedere dag weer ontdekken we nieuwe straatjes in de oude medina. Nieuwe blauw geverfde steegjes, sommige te smal om met z’n tweeën naast elkaar door heen te lopen. Jongen jongens lopen je achterna en proberen je hun hasj te verkopen, oude vrouwtjes zonder tanden zitten op iedere straathoek met hun verse munt. We proeven fruit waar we nog nooit van gehoord hebben en probeer af te dingen bij kleine winkeltjes waar de winkeliers vaak alleen Spaans en Arabisch spreken. Chefchaouen is om verliefd op te worden. Een plek waar je langer blijft dan gepland, ook al plan je niet.

We kwamen van de week in een kleine winkel terecht, die uiteindelijk helemaal niet zo klein bleek te zijn! In iedere kamer was weer iets anders te vinden en alles was een grote interessant puinhoop. Na ruim een uur in de vijf verdiepingen tellende shop te hebben doorgebracht liepen we de winkel uit met een redelijke goede deal: we hadden onze creapy tent, wat kleding en een klein beetje geld geruild voor een djalaba, een blouse, een vest en een shirt. Iedereen blij (‘:

Iedere avond word gevuld met kaartspellen en liters mint thee in het hostel. En vaal en ik waren zo up to date dat we na 3 dagen er pas achter kwamen dat de tijd veranderd was vanwege de ramadan. Na overleg hadden we afgesproken om om 9 uur op te staan om naar de watervallen te gaan. Heel het hostel en ook de stad was nog stil toen wij een uur te vroeg aan het ontbijt zaten.

De watervallen en de natuur waren schitterend. We liepen ruim een uur over kronkelende paadjes, met de wind die de bomen deed zingen en het geluid van stromend water naast ons. De temperatuur van het heldere water paste niet bij de omgeving.. We bevroren toen we er even in zwommen.

Morgen nemen we afscheid van dit kleine mooie stadje en gaan we verder naar Tetouan.

Meer foto’s van Marokko zien? Klik hier![:]

1 comment

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Latest Travel Blog
Close

We are the Earth

Platform voor verbinders van de toekomst

© Copyright 2015. All rights reserved.
Close