Whoe, het is bijna weer zo ver: vakantie! Mijn eerste jaar aan de Universiteit van Amsterdam zit er bijna op en de tickets naar het buitenland zijn al binnen. Nog even mijn best doen om de focus bij mijn laatste tentamens te houden, maar over anderhalve maand vertrek ik al! Benieuwd waar naartoe? Lees dan snel verder.

Of ik weg ging deze zomer was geen vraag, maar waar naartoe? Uren heb ik liggen dromen met mijn blik op de landkaart gericht. Amerika? of toch Egypte? Zal ik nog een poging wagen in China of gaan roadtrippen door Europa? Ga ik alleen, of met mijn vriend? Uiteindelijk is het een combinatie geworden van de laatste twee opties.

vakantie plannen

Dit jaar heb ik naast mijn studie Antropologie, ook negen lessen Nepali voor Beginners gevolgd; erg leuk en leerzaam. Met mijn liefde voor Nepal en de struggles om de taal onder de knie te krijgen, besloot ik eens te kijken hoe duur een vliegticket naar Nepal was.
Na wat puzzelen was ik er uit en had ik de goedkoopste route naar het Himalaya land gevonden. 25 juni vlieg ik van Amsterdam, via Istanboel naar Doha, om daar vervolgens via Dubai naar Kathmandu te vliegen! Met een gigantische jetlag begin ik dan aan mijn tweede Nepal avontuur. Dit keer zonder het gevoel van ‘oh mijn god, waar begin ik aan?!’, wat ik in 2014 nog wel had.

Ik verblijf zo’n 5,5 week in Nepal en ik kan niet wachten tot ik er ben! Echt concrete plannen heb ik nog niet. Wel wil ik sowieso meer van het land gaan zien dan ik de vorige keer heb gedaan. Ik ga weer langs bij mijn Nepalese familie in het Dhading District en ik wil verder naar het westen afreizen dan Pokhara. Ook zit ik er over na te denken om naar een stilte klooster te gaan in de bergen, al weet ik dit nog niet helemaal zeker. Heb jij dit ooit gedaan?

Ook voor de terugvlucht heb ik gepuzzeld om het goedkoopste ticket te verkrijgen. 4 augustus vlieg ik van Kathmandu, via New Delhi naar Londen om daar vervolgens in een bus naar Brussel te stappen (een busrit van €1,90 (!!) :D). Vanuit Brussel zal ik niet meer alleen reizen (niet dat ik dat in Nepal veel zal doen gok ik). In België zie ik mijn vriend weer en gaan we samen anderhalve week door België, Duitsland en Frankrijk roadtrippen. Niks staat vast, maar dit wordt waarschijnlijk onze route. Onze eerste stop is in Teuven, waar we kunnen overnachten in een vakantiehuisje van de ouders van mijn vriend. Vervolgens reizen we door naar het Duitse plaatsje Idar-Oberstein, waar mijn moeder, stiefvader en broertje op een camping staan. We gaan hun voor een paar nachten vergezellen voor we verder afreizen naar Stutgard. Hier gaan we de stadverkennen en hopelijk vrienden opzoeken die we in Marokko hebben ontmoet. Vanuit Stutgard vervolgen we onze reis naar het Zwarte Woud, waar we gaan (wild)kamperen en naar wat watervallen willen hiken. Onze volgende bestemming ligt net over de grens in Frankrijk: het pittoreske dorpje Straatsburg. Dit alles gaan we in zo’n 1,5 week doen. Het is veel, maar de plekken liggen op niet al te grote afstanden van elkaar, dus dat moet helemaal goed komen! Vanuit Straatsburg willen we terug naar Amsterdam, via of Luxemburg, Idar-Oberstein of Teuven.

Dit is hoe mijn vakantie er ongeveer uit gaat zien! Uiteraard ga ik tijdens mijn reizen veel schrijven op We are the Earth, dus blijft de site in de gaten houden. Mocht je nog leuke plekjes kennen in een van de bestemmingen die ik ga bezoeken, dan hoor ik dat maar al te graag! (:

Waar ga jij naartoe op vakantie?