Zoals de vaste bezoekers van dit blog wellicht gemerkt hebben is We are the Earth een beetje veranderd; een nieuwe layout, nieuwe categoriën en binnekort ook een nieuw logo. Stukje bij beetje wordt het zoals ik het hebben wil. Toch krijg ik de laatste tijd af en toe vragen uit mijn omgeving waarom ik zoveel tijd en energie in mijn blog steek? Wat wil ik ermee bereiken? Misschien is het daarom tijd voor een korte geschiedenis en mijn visie met jullie te delen.

Van de middelbare tot op de universiteit

Op de middelbare school ging ik op ‘studie’reis naar de Franse Alpen en Rome, daarnaast nam ik ook deel aan het Comenius Project met uitwisselingen naar Duitsland en Turkije. Super leuk! Alles wat we daar beleefde, verwoorde ik op mijn eerste blogje op waarbenjij.nu. Ik kreeg leuke reacties en ik vond het zelf ook heel leuk om te doen.
Toen ik na het behalen van mijn vwo diploma op reis ging, wilde ik het anders aanpakken. Ik begon een wordpress website onder mijn eigen naam, zodat ik naast schrijven ook meer met foto’s en layouts kon doen. Op deze site deed ik verslag van mijn persoonlijke avonturen in Azië. Ook dat vond ik heel leuk om te doen en ik merkte dat naast mijn vrienden en familie, ook mensen die ik niet kende mijn reis volgde.
Dat moedigde me aan tot nog een stapje verder; naast persoonlijke reisverhalen wilde ik reistips delen over bijzonder plekjes die ik bezocht had en dat gaat natuurlijk niet echt op een wordpress site onder je eigen naam.

praag

Praag – Tsjechië 2015

We are the Earth

Na flink wat brainstormen kwam ik uit op We are the Earth (een naam kiezen is zo moeilijk!). We are the Earth biedt mogelijkheden die meer zijn dan alleen reizen. Hoewel het in het begin enkel over reizen ging, wist ik ergens al dat ik over meer onderwerpen wilde schrijven.

Na een tijdje besloot ik om ook in het Engels te gaan bloggen. Niet alleen om zo meer mensen te bereiken, maar vooral om mijn Engelse schrijfkunsten te verbeteren. Iets wat vroeg of laat van pas zal komen.

Nadat ik een jaar mijn eigen domeinnaam heb afgetast, mijn weg heb gevonden op Instagram en ook mijn Facebookaccount aan het groeien is, wilde ik de lat weer een stukje hoger leggen voor mezelf. Eind augustus besloot ik te investeren in de layout van mijn site. Ik zocht een passende theme en ben alles nu op zijn plek aan het zetten. Ook is er een nieuw logo in de maak om de uitstraling van mijn site zo te krijgen hoe ik het voor ogen heb.

Daarnaast ben ik nu ook op het punt dat ik over meer wil schrijven dan reizen, waarbij de naam We are the Earth dus goed uit komt.
Ik wil mijn antropologische kennis hier op een toegankelijke manier met jullie gaan delen (hoe en wat wordt nog een beetje aftasten). Niet alleen om jullie te laten kennis maken met wat het is, maar ook om jullie net zoals ik dat zelf moet doen bij mijn studie, aan het denken te zetten over jezelf en de ander.
Tevens ben ik mij steeds meer aan het verdiepen in een duurzamer en bewuster leven, wat ik vanaf nu ook met jullie ga proberen te delen.

noting

Praag – Tsjechië 2015

Dus.. waarom?

Op al deze vlakken; reizen, lifestyle en antropologie, komt de naam we are the Earth goed uit. Wij zijn immers de wereld, wij zijn degene die het maken tot wat het is. Het is maar net hoe we met elkaar om gaan en hoe we leven. Ik hoop mezelf op een goede manier hierin te ontwikkelen en ik hoop dat ik via mijn blog mensen hierin kan inspireren of aan het denken kan zetten. Ik hoop te kunnen laten zien hoe mooi de wereld is en hoe we deze zo mooi kunnen houden.
Daarnaast is bloggen een leuke en goede opstap naar grotere projecten; zo ben ik sinds dit jaar redactielid en reiscoördinator bij Antropologisch tijdschrift De Cul, waar ik ook veel hoop te leren en mijzelf nog beter kan ontwikkelen op het gebied van schrijven (later meer hierover).

Dus, waarom steek ik zoveel tijd en energie in het bloggen? Simpelweg om mensen (hopelijk) te inspireren, om mijn ei kwijt te kunnen, om mijzelf te onwikkelen én omdat het gewoon heel leuk is!

Wat zou jij graag (meer) terug willen zien op We are the Earth?
laat het weten in een reactie hieronder of mail het naar Yalou@wearetheearth.nl