Marhaban, een woord met een simpele betekenis, maar toch voor velen nog zo moeilijk om waar te maken. Marhaban betekend welkom in het Arabisch en is het motto van de nieuwe actie van Whocares. Ik vertel je er graag meer over.

Whocares

Whocares strijdt met daadkrachtige verhalen over ongewone acties van gewone mensen tegen de heersende harteloosheid. En de gevolgen daarvan. Om zo mensen te motiveren om zelf in actie te komen voor een betere wereld.’ Hoe mooi is dat? Whocares is een onderdeel van CARE Nederland, wat op haar beurt weer onderdeel is van de wereldwijde humanitaire organisatie CARE. CARE strijdt voor menselijke waardigheid en het verminderen van armoede. Zij geloven in de innerlijke kracht van mensen om er boven op te komen na een ramp of conflict; samen.

Whocares Marhaban shirt

Marhaban actie

Het Arabische woord voor welkom, Marhaban, staat in het oranje op de voorkant van een zwart uniseks shirt gedrukt. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen dit shirt met trots dragen om hier in Nederland vluchtelingen welkom te heten, maar tegelijkertijd ook een steentje bij te dragen aan onder andere een goed project in Turkije. Van de €15,- die het shirt kost (€18,- met verzend kosten), gaat €10,- naar CARE Nederland.
Met dit geld zorgen zij voor goede tolken die gevluchte moeders kunnen helpen bij het vertalen en begrijpen van problemen met hun pasgeborenen. Hierdoor kan er een goede diagnose worden gesteld en kunnen zij de juiste behandeling ontvangen. Iets wat hard nodig is.

Achtergrond van het shirt

Over alles is nagedacht bij dit shirt. Naast de passende tekst en de goede bestemming van de opbrengst, is het shirt ook nog eens gemaakt door Saint Basics. In 2015  is dit merk voor de derde keer op rij zijn uitgeroepen tot groenste kledingmerk van Nederland. Hun producten zijn milieuvriendelijk, veilig en sociaal verantwoord geproduceerd. Op hun site is meer informatie te vinden over hoe dit precies wordt gedaan.

Ik vond dit een mooie actie en wilde hem graag onder jullie aandacht brengen. Ga eens even na hoeveel mensen baat hebben bij dit shirt? Niet alleen jij hebt een nieuw kledingstuk, vluchtelingen worden geholpen, tolken betaald, en ook alle instanties die hebben meegewerkt aan de productie van die shirt krijgen er eerlijke prijzen voor. Help jij ook mee? Je kan het shirt hier in de maten S t/m XL bestellen.

Wat vind jij van deze actie?

Whocares CARENederland Marhaban shirt