Midden in de wijk van de Praagse Burcht ligt een waanzinnig restaurant verscholen: U krále Brabantského. Het thema van het restaurant is toegewijd aan de middeleeuwen en dat wordt meteen duidelijk als je het restaurant binnenstapt. De bediening is in klederdracht, de tafels en stoelen zijn van hout, bekleed met her en der wat schapenvacht en overal branden kaarsen die als verlichting dienen. Tijdens het eten wordt je vermaakt door dansers, muzikanten en vuurspuwers. 

10333682_986340528088748_3845009511196933316_o

Het restaurant bestaat uit verschillende gedeeltes, waarvan het grootste gedeelte onder de grond is. Waar de meeste restaurants enkel van de kelder gebruik maken als wijn opslagplaats, is deze kelder de gezelligste plek van het restaurant. Knus, klein en verlicht door branden kaarsen hangt er een mysterieuze sfeer. De serveerster in een lange jurk vraagt of we bier willen, maar ik houd het bij een kopje thee. We nemen plaats aan de twee persoonstafel die onder de met schedels beklede muur/plafon staat en gaat een potje kaarten tot de show van die avond begint.

Iedere avond van zeven tot tien uur ’s avonds is er een middeleeuwse show. Tijdens het eten, voornamelijk veel vlees, al staan er ook wat vegetarische gerechten op de kaart, wisselen buikdanseressen, muzikanten, en vuurshows elkaar af. Voor de show betaal je ongeveer €7,-. Je kan er ook voor kiezen om de show niet te zien, dan moet je voor zes uur komen of in een andere, afgesloten (en minder mooie) ruimte eten.

DSCN5888

Deze middeleeuwse plek is iedere dag open van vanaf 11 uur ’s ochtends, voor lunch, avondeten of gewoon om wat te drinken. Het is noodzakelijk om te reserveren! Het adres is Thunovská straat nummer 15. Voor meer informatie of de menu kaart kun je terecht op hun site.

Nog opzoek naar accomodatie? Vindt het hier!