Bijna dagelijks post ik foto’s van mijn reizen en andere relevante (reis)foto’s op Instagram. In de serie The story behind the picture deel ik het verhaal achter de top 3 meest populaire Instagram posts met jullie. Een jaar geleden reisde ik door Marokko, maar had toen nog geen Instagram. Vandaar dat ik nu die foto’s heb gepost. 
(de kwaliteit van de foto’s wordt er niet beter op door Instagram, zeker niet als ze bekeken worden via de computerscherm in plaats van een mobiele telefoon)..

Essaouira, een klein dorpje aan de Atlantische kust waar altijd een sterke wind door de nauwe steegjes waait. Het is een plek die je moet bezoeken! De laidback vibe maakt het een perfecte plek om een paar dagen te verblijven. Ga surfen, eet verse vis en bezoek een hamam! Deze foto is gemaakt toen we aan het ontbijt zaten aan een klein pleintje. De foto representeerd het dagelijks leven dat je tegen zult komen; manen en vrouwen die kleurrijke winkeltjes passeren opweg naar hun eindbestemming voor die dag.

 

Chefchouan is het volgende schitterende dorpje in Marokko. Laat blauw nou net mijn favoriete kleur zijn en alles in Chefchouan is blauw! De steegjes zijn er nog smaller dan in Essaouria, wat het allemaal nog knusser maakt. Onderweg naar een restaurant zagen we deze kat voor de deur zitten. Na eventjes wachten draaide ze haar kop naar ons toe voor de perfecte foto (als ik dat zelf mag zeggen :P).

 

Van de ene mooie deur naar de ander! Deze foto is genomen in Fez, waar we samen met een Duitse vriend de stad aan het ontdekken waren. Tijdens onze tour door de stad ontmoette we een Marrokaanse jongen die ons wat mooie plekjes liet zien, waaronder deze binnenplaats. Valentijn en ik wilde allebei de grootste zijn door op de steen te gaan staan. Hij won.. 😉

Wil je meer foto’s zien? Volg We are the Earth dan op Instagram! Mocht je geen Instagram hebben, wees dan niet getreurd; volgende maand kies ik de drie populairste post van die maand uit en vertel mijn herinneringen erbij.