Bijna dagelijks post ik foto’s van mijn reis door Azië en andere relevante (reis)foto’s op Instagram. In de serie The story behind the picture deel ik het verhaal achter de top 3 meest populaire Instagram posts met jullie. Lees hier meer over mijn wildkampeer ervaring op Koh Rong, mijn verhuizing naar Diemen en het verhaal achter de foto uit Nepal.
(de kwaliteit van de foto’s wordt er niet beter op door Instagram, zeker niet als ze bekeken worden via de computer). 

Bij het zien van deze foto krijg ik nog altijd gemengde gevoelens. De foto zelf is schitterend, het verhaal erachter is (achteraf) erg grappig, maar die nacht was ronduit ***. Ik reisde samen met mijn Duitse reisbuddy Steffie af het Cambodjaanse eiland Koh Rong. Zij kende daar een jongen, Chris, waarbij we gratis op de kamer konden slapen. Dat was heel fijn was, want de accommodatie was duur op het eiland. Ik deelde een tweepersoonsbed met een Poolse vrouw waar ik de naam al niet eens meer van weet. In de avond was er een groot feest op het eiland waar Steffie en Chris naartoe gingen. Ik wilde vroeg gaan slapen, maar dat plan lukte helaas niet door mijn lieftallige Poolse roommate. Al vroeg in de avond was zij super dronken en stoned, wat resulteerde in het binnen rennen van de kamer, struikelen, kotsen (buiten gelukkig) en schreeuwen. Toen ik eindelijk sliep vond ze het grappig om boven op me te springen. Ook de klamboe dichtdoen was te veel moeite. Mijn geduld was op en ik stond op het punt d’r een klap te geven. Gelukkig hield ik mij in, pakte ik mijn tent onder het bed vandaan en wenste haar de meest verschrikkelijke nacht die ze maar kon hebben. Ik liep het strand af tot ik geen mensen meer tegen kwam en zette daar mijn tent op. Eenmaal in de tent koste het heel veel moeite om die éne mug te doden die zich een weg naar binnen had weten te vinden en moest ik een stomdronken man die in een hangmat naast mij lag negeren, voordat ik inslaap kon vallen. De nacht op het zand was niet de meest comfortabele, maar toen ik een paar uur later waker werd van de aanspoelende golven en mijn tent open ritste was dit mijn uitzicht. Gelukkig toverde dat wel een lach op mijn gezicht! Tijdens het inpakken van mijn tent kwamen drie kindjes mij helpen en brachten zij mijn slipper terug, die ik die nacht verloren was toen ik naar de wc ging. Ik liep terug naar de kamer waar Steffie en Chris inmiddels ook weer waren. Ze vroegen wat er gebeurd was, want ze geloofde het verhaal van de Poolse vrouw niet. Gelukkig kende Steffie mij en wist ze dat alle leugens en dingen die verteld waren onzin waren. Na een dag lang geruzie (tussen de Poolse vrouw en Chris, die zo lief was ons allemaal een gratis slaapplek te geven) moest de Poolse vrouw de kamer uit. Zelf besloot ik een dag later ook mijn eigen plek te zoeken. Hoe het met de Poolse vrouw afliep? Het laatste wat ik zag was dat ze als een dronken walrus half aangespoeld op het strand lag..

 

Op dinsdag 22 maart moest ik kei hard aan het leren zijn voor mijn tentamen van die dag erop. Het plan was om negen uur te beginnen en heel de dag door te gaan. Om kwart voor negen kreeg ik een berichtje van een vriendin dat ik het nieuws aan moest zetten. Op npro 1 was een extra uitzending van het NOS bezig. Drie kwartier eerder waren er twee bommen ontploft op het vliegveld van Brussel en de eerste beelden kwamen binnen. Vol ongeloof zat ik aan de buis gekluisterd terwijl er meer nieuws de kamer binnendrong. De dagen erna bleven de aanslagen het gesprek van de dag en ook internet stond vol met verhalen, foto’s, uitingen en gebeden. Ik wilde er eigenlijk geen aandacht aan besteden, ik wilde mijn mening niet uiten, ik wilde er wel bij stilstaan, maar op mijn eigen manier. Toch had ik de drang om iets te delen, vandaar deze foto uit Nepal met de tekst This world still rocks! Even after all the bad things that happen worldwide. <3<3<3

De foto is genomen tijdens mijn eerste week in Nepal. Samen met de groep vrijwilligers van Cross Borders waren we bezig met de introductieweek. We gingen Pokhara verkennen en heel vroeg de zonsopgang bekijken in het Sarangkot gebergte.

 

I don’t mind living on the sixth floor if that means I get to see these amazing sunsets over Amsterdam every single day! 🌞🌇

Een foto die is geplaatst door Yalou ☾ (@wearetheearth.nl) op

Precies een jaar nadat ik terug kwam van mijn trip door Azië kreeg ik de sleutel van mijn eigen appartement! Samen met twee vrienden woon ik nu sinds een weekje in Diemen Noord. Net zoals reizen hoeft een huis inrichten niet zo duur te zijn. Via de gratis op te halen FB pagina’s, vrienden en familie hebben we een hele boel gekregen en zitten we er nu mooi bij (We missen alleen nog een halve vloer in de we woonkamer haha). Tijdens de eerste avond die ik in mijn nieuwe huis doorbracht zag het uitzicht er zo uit! Het voordeel van op de zesde verdieping wonen: een schitterende zonsondergang over Amsterdam.

Wil je meer foto’s zien? Volg We are the Earth dan op Instagram! Mocht je geen Instagram hebben, wees dan niet getreurd: volgende maand kies ik de drie populairste post van die maand uit en vertel mijn herinneringen erbij.