Bijna dagelijks post ik foto’s van mijn reis door Azië op Instagram. Inderdaad met een jaar vertraging, want ik ben alweer een tijdje terug in Nederland. Tijdens mijn reis vorig jaar had ik nog geen Instagram, vandaar dat de foto’s nu pas online komen. Zelf word ik altijd heel blij om de foto’s weer te zien. Ze brengen zoveel herinneringen naar boven! Vandaar dat ik vanaf nu iedere maand het verhaal achter de populairste Instagram foto’s met jullie ga delen. Februari stond in het teken van Laos, een van mijn favoriete bestemmingen. Laat je me weten wat je van de foto’s vind? 

Zelf vind ik deze foto bij lange na niet de mooiste die ik online heb gezet afgelopen maand, maar andere dachten daar blijkbaar anders over. Deze foto is genomen tijdens de motorloop bij Paksé, in het zuiden van Laos. Samen met nog een paar mensen had ik een motor gehuurd en gingen we de route afleggen. Althans, dat was het plan. De verhuurder wees ons de mooiste, niet toeristische watervallen aan op de kaart en daar zijn we eigenlijk meteen naartoe gereden. We kwamen uit bij een homestay midden in de jungle en zijn daar drie dagen gebleven. De watervallen waren schitterend en de plek was super gezellig (zie één van die watervallen op deze foto, mijn favoriet!). Na een paar dagen moesten we toch echt terug om de motors terug te brengen. Op de terugweg naar Paksé stopte we nog bij de bekendere watervallen, waaronder deze. Op de foto is niet te zien dat het een toeristische trekpleister is en ik denk dat dat de charme van de foto is.  Thanks Paul (@Gobackpackgo) voor het maken van de foto. (:

 

Zelf was ik meteen verliefd op deze foto. Hij is gemaakt tijden een tocht in Phonsavan die ik samen deed met een Canadese familie. Deze familie bestond uit een vader, moeder en hun twee dochters van mijn leeftijd, die samen voor een paar maanden door Azië aan het reizen waren. Ik voelde me een beetje lid van de familie en heb ruim een week met ze samen gereisd. In Phonsavan was ik in eerste instantie van plan een scooter te huren en naar de Plains of Jars te gaan. Gelukkig vroeg deze familie mij mee op een tour. We bezochten de Plains of Jars, deden een halve trekking naar een privé waterval, bezochten een klein dorpje en relaxte in een hotspring. Deze foto is slechts van een kleine waterval die we passeerde op weg naar de grotere, waar we vervolgens gingen zwemmen. Als ik deze geweldige mensen niet had ontmoet, had ik al deze mooie plekken niet gezien. Telkens bij het zien van deze foto, denk ik terug aan onze leuke tijd samen.

 

De kleuren van deze foto vallen misschien een beetje in het niets bij hoe het daadwerkelijk was (en in vergelijking met de andere foto’s), maar toch blijft het mooi! Deze foto is gemaakt in de jungle tijdens de Gibbon Experience, die ik mijzelf cadeau deed voor mijn 19e verjaardag. Drie dagen lang sliepen we in een boomhut (niet deze op de foto, maar deze) en ziplinede we heel de jungle door. Je voelt je reusachtig en heel erg klein tegelijk als je daar zo boven de hoge bomen uit zweeft. Het uitzicht in de hutten is schitterend, je raakt niet uitgekeken! In de ochtend werden we wakker van zingende gibbons, hoe vet is dat?!

 

Wil je meer foto’s zien? Volg We are the Earth dan op Instagram! Mocht je geen Instagram hebben, wees dan niet getreurd: volgende maand kies ik de drie populairste post van die maand uit en vertel mijn herinneringen erbij.