Drie dagen door de jungle trekken en van plek naar plek ziplinen. Slapen in een boomhut met een uitzicht waar je sprakeloos van wordt en wakker worden door zingende apen en exotische vogels. Wie wil dat nou niet?

Als je het zo brengt wilt iedereen het natuurlijk meteen doen! Maar zodra je als lowbudget backpacker in Zuid-Oost Azië de prijst hoort moet je wel even slikken.. Ik trakteerde mijzelf voor mijn verjaardag op de Classic Gibbon Experience, drie dagen en twee nachten in de jungle van Nam Kan National Park, Laos. Kosten: €260.-

Een van de boomhutten - Gibbon Experience

Maar die dagen waren het geld dubbel en dwars waard! De Gibbon Experience is een van mijn hoogtepunten van mijn reis door Azië. De jungle was zo indrukwekkend en groot, het gefluit van de vogels zo mooi en het ziplinen hoog boven al die duizenden bomen uit gaf zo’n kick!
s’ochtends vroeg word je gewekt door de geluiden van de jungle om je heen en pak je je verrekijker erbij om wilde apen te spotten. Het is zo gaaf om die beestjes in het wild te zien spelen en van boom naar boom te zien slingeren!

Deze ervaring maak je nergens anders mee, dus ja, het is die 260 euro waard. Verder zorgt de Gibbon Experience voor het creëren van banen die niet schadelijk zijn voor de jungle. Voormalige houtkappers worden bijvoorbeeld opgeleid tot gids. Op de site van de Gibbon Experience is herkomst van hun project te lezen:

Illegal logging, commercial cropping, excessive slash-and-burn practices, overall pressure on land and mismanagement are together eradicating tropical forests. For that reason, the Gibbon Experience project in Laos was given a mandate to think differently – and act. Since 1996, we have dreamt and ensured a sustainable future for the Bokeo forest. The Gibbon Experience currently provides full time jobs to over 120 people.

Mocht je nog niet overtuigd zijn om te boeken? Bekijk dan dit filmpje met zingende Gibbon’s in de vroege morgen:

Naast de Classic Gibbon Experience heb je ook nog de Express. (2 dagen, 1 nacht) De exacte prijs weet ik daar niet van. Met de Express ga je minder diep de jungle in en is de kans dat je apen ziet minder groot. Van veel mensen heb ik gehoord dat het leuk was, maar dat ze ook graag langer waren gebleven.
Verder heb je ook nog de Waterfall Experience. (3 dagen, 2 nachten) Deze tocht gaat nog dieper de jungle in dan de Classic. Het wordt gezien als een zwaardere tocht, maar erg gaaf. Je passeert watervallen en bij je boomhut heb je een natuurlijk zwembad. De reden dat ik deze tocht niet heb gedaan is omdat het droge seizoen was, en de watervallen slechts een klein stroompje water waren. Laat je van te voren dus goed informeren.

Voor meer informatie of boekingen kun je kijken op deze site.
Wil je lezen hoe ik de Classic Gibbon Experience ervaren heb? Lees dan mijn dagboek van Laos.

Mocht je nog vragen hebben? Stel ze hieronder!

Gibbon 2 gibbon 3 gibbon 4 gibbon 5