Tatoeages, ik houd ervan. Voor mij zijn het kunstwerken die je zelf mee draagt en voor mij persoonlijk hebben ze een diepe betekenis. In dit blog vertel ik een klein deel van die betekenissen. 

Mijn eerste tatoeage kreeg ik in Nepal in 2014. Ik liep al langere tijd met het idee om iets te designen met mijn motto live your dreams with your eyes open erin. In Nepal vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Daar, in dat kleine, Aziatische landje, begon ik met het leven van mijn dromen; het reizen over de wereld. Ik werd verliefd op de vrijheid en avontuur van reizen, en op de mooie mensen die je overal ontmoet. Ook werd ik verliefd op Nepal en dat is de reden dat ik mijn motto heb laten vertalen in het Nepalees en het nu voor altijd op mijn enkel staat.

Mijn tweede tatoeage is gezet toen ik door Marokko aan het reizen was. Ondanks de pijn werd ik verslaafd aan de schoonheid van tatoeages. Een Hamsa Hand was de perfecte herinnering voor een geweldige hitchhike trip door Marokko. Ik vond het design mooi en ook waar het voor staat; onder andere voor bescherming. Deze Hamsa Hand is mijn herinnering aan een reis vol gastvrijheid, liefde en schoonheid.

Mijn derde tattoo is net nieuw! Een paar weken geleden heeft een Nepalese tattoo artiest deze mandala gezet in Zwolle. Ik wilde hem eigenlijk opzoeken in Nepal, maar hij was op dat zelfde moment in Nederland. Hij heeft een prachtige mandala voor mij ontworpen. Een mandala staat symbool voor het universum, maar voor mij is het ook een reminder van mijn tweede reis door en mijn liefde voor Nepal.

Heb jij tatoeages uit het buitenland?

tattoos