In februari bezocht ik het indrukwekkende Laos, vooral bekend om haar schitterende natuur en walhalla voor jonge backpackers (Vang Vieng). Wat niet veel mensen weten is dat Laos bezaaid ligt met landmijnen en dat deze nog dagelijks mensen verwonden of zelfs doden..

Tijdens mijn tocht door Laos bezocht ik het plaatsje Phonsavan, gelegen in het Noord-Oosten van Laos. Naast de beroemde Plain of Jars, bracht ik ook een bezoek aan de Mines Advisory Group (MAG), en dat maakte een grote indruk op mij.

De MAG is een non-governmental organisatie die Laos veilig wilt maken: “our mission is to save lives and build fugufes by working with others to reclaim land contaminated with the debris of conflict, to find ways to reduce te daily risk of death or injury for civilians, and to create safe and secure conditions for development, free from armed violence.”

Klik hier voor meer informatie over MAG. En mocht je Laos bezoeken, kijk hier dan niet voor weg!

Wat voor de meeste kinderen de normaalste zaak van de wereld is: spellen in de bossen of jungle, hutten bouwen op verborgen plekjes of simpelweg onbezorgd naar school rennen, is voor de kinderen in Laos levensgevaarlijk.

Laos is het meest gebombardeerde land van de wereld en het is officieel niet eens in een oorlog verwikkeld geweest! Lees meer..

image52