Nepalese rockklassiekers worden uit volle borst meegezongen, afgewisseld met Engelse nummers die net zo hard worden meegeblèrd. Een beetje onwennig betreden we de Purple Haze rockbar; een van de tofste uitgaansplekken in Thamel als ik andere mag geloven. Op het podium gaat de drummer los achter zijn drumstel en de zanger legt veel gevoel in woorden die ik niet begrijp.

Dit was de eerste keer dat ik me een echte toerist voelde in Nepal; ‘backpackerskleding’, rugzak en een van de weinige buitenlanders. Dat mocht te pret echter niet drukken. We liepen door de dansende massa naar achter, waar sommige Nepalese jongeren rustig aan het eten waren en andere een wedstrijdje deden wie het hards kon meezingen; biertje in de ene hand, sigaretje in de andere.

Ongeveer 95% van de bezoekers waren Nepalezen, wat de beste dansmoves opleverden! Daar kunnen de Nederlanders nog wat van leren. Toen het nummer van de RHCP werd ingezet sloten wij ons aan bij de dansende jongeren voor het podium. Ik complimenteerde een Nepalese van mijn leeftijd met haar Metallica shirt en zei dat ik die band live had gezien. Het ijs was gebroken en ze trok me mee naar het midden van de dansvloer.

Deze avond paste niet in mijn beeld van Nepal. Als ik aan Nepal denk dan denk ik aan tempels, bergen, mensen in ‘traditionele’ kledingen aan een soort scheiding tussen mannen en vrouwen; een vriendschap tussen de twee sekse is niet zoveel voorkomend (zover ik dacht en gezien dacht te hebben).

Natuurlijk weet ik dat Nepal meer dan dat is, zeker na mijn vorige bezoek. De garderobe van de gemiddelde Nepalees bestaat denk ik meer uit ‘westerse’ kleding dan ‘traditionele’ en natuurlijk heeft Nepal naast schitterende tempels ook barretjes en clubs. Dit was echter de eerste keer dat het voor mij echt zichtbaar was. Op deze plek kwamen de jongeren los. De vrouwen liepen er uitdagend gekleed bij en dronken en rookten net zo hard mee met de mannen. Voor stelletjes was dit de plek om samen te komen en voor de vrijgezellen wellicht de plek om iemand te vinden.

Een Nepalees nummer werd afgewisseld met Seven Nation Army, waarbij wij de Nederlandse variant meeblèrde. Met Kings of Leon’s sex is on fire sloten we onze avond af; op naar een koude douche en een goede nachtrust.

Bekijk Purple Haze’s website voor meer informatie

photo credits; Purple Haze

photo credits; Purple Haze

photo credits; Purple Haze

photo credits; Purple Haze

photo credits; Purple Haze

photo credits; Purple HazeA night out