DSCN0696 (2)

In 2014 deed ik vrijwilligerswerk in een bergdorpje in Nepal. Ik deed voornamelijk creatieve dingen met de kids op een klein schooltje. Op deze foto zie je een paar jongens volledige opgaan in hun tekening.

DSCN2072 (2)

Op onze eerste dag in Myanmar kwamen we ‘vast te zitten’ in het grensdorpje Myawaddy. Men zei dat er niks te beleven viel. Toch vermaakte wij ons prima door wat rond te slenteren door het dorpje en de lokale drankjes uit te proberen. De mensen waren niet gewend dat er toeristen in hun dorp bleven, dus ze waren zowel nieuwsgierig als verlegen (de kids dan).

boy, child, myanmar, Birma, local

Deze foto is in hetzelfde dorpje genomen als de vorige foto. De kinderen keken verlegen uit hun deuropening terwijl de ouderen met ons op de foto wilde (en wij met hen!).

DSCN3952 (2)

Op een eilandje bij Luang Prabang in Laos kregen we een rondleiding in het dorp van onze kapitein. Mijn kamergenoot wilde hier vrijwilligerswerk gaan doen en met een groepje vergezelde we hem om het eiland te bekijken. Het eiland stond bekent om haar zeewier en overal waren vrouwen aan het werk met het drogen en klaarmaken van het eten. Dit meisje op de foto wilde heel graag fotomodel zijn en vroeg aan iedereen foto’s te maken.

Tijdens mijn laatste werkdag op de school in Nepal organiseerde we een zeskamp. Hilariteit allom bij het spijkerpoepen!

Tijdens mijn laatste werkdag op de school in Nepal organiseerde we een zeskamp. Hilariteit alom bij het spijkerpoepen!

DSCN3348

Dit kleine jochie huppelde vrolijk rond op het festival terrein van Shambhala in your Heart in Thailand. Zijn vader kwam uit Australië en zijn moeder was Japanse. Hij sprak beide talen en ging met iedereen in gesprek. Tijdens een klein optreden in het hoekje van het terrein genoot hij van zijn ijsje terwijl hij aandacht naar de muzikanten keek

DSCN4428 (2)

Op het Cambodjaanse eiland Koh Rong, waar ik mijn duikbrevetten haalde, groeide de kinderen op met toeristen om hen heen. Ze waren dan ook niet verlegen om ons aan te spreken met de vraag of we mee wilde spelen. Met dozen bouwden ze hutten en speelde ze hun eigen fantasie verhaal

Tijds mijn tijd in Nepal leerde ik de kids loomen. Iets wat op dat moment een rage was in Nederland. Ook in Npeal vonden de kinderen het super.

Tijdens mijn tijd in Nepal leerde ik de kids loomen. Iets wat op dat moment een rage was in Nederland. Ook in Nepal vonden de kinderen het super.

Nog een actie foto van onze zeskamp in Nepal. Hoe makkelijk je kinderen wel niet zoet houdt.

Nog een actie foto van onze zeskamp in Nepal. Hoe makkelijk je kinderen wel niet zoet houdt.

DSCN4043 (2)

In de bus naar Phonsavan in Laos ontmoette ik een Canadees gezin die mij meevroeg op een tour de volgende dag. We hikede naar verschillende watervallen, bezochten de Plain of Jars en namen een kijkje in een Hmong dorpje, waar onder andere dit mooie, blonde meisje woonde.

Dit was mijn top tien reisfoto’s van kinderen. Welke vind jij het mooist?