De krekels tjirpen luid terwijl we door ons bed woelen. De warmte houdt ons wakker. ‘Heerlijk die geluiden’ zeg ik tegen Sara, terwijl mijn gedachtes afdwalen naar de krekels van Nepal. ‘Ik vind het verschrikkelijk’, antwoord ze. Het was de eerste nacht van tien toffe dagen met de redactie van Tijdschrift Cul.

Samen met 13 anderen reisde ik tien dagen door Griekenland om onderzoek te doen. De voorgaande maanden was ik druk bezig met het plannen van de reis en hoe fijn is het dan als alles beter verloopt dan verwacht. In dit blog had je er al het een en ander over kunnen lezen, maar Tijdschrift Cul is het tijdschrift van de studie Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Vier keer per jaar publiceren we een blad, waarvan eentje een reisnummer is. 

Afgelopen jaar was ik reiscoördinator en deze reis vormde de overgang van mijn functie naar adjunct hoofdredacteur aankomend jaar. Naast het verantwoordelijk zijn voor de reis, werd ik ook mede verantwoordelijke voor het tijdschrift wat in september uitkomt.

In de toffe anarchistenwijk Exarchia in Athene (ook hierover meer in Tijdschrift Cul)

In de toffe anarchistenwijk Exarchia in Athene (ook hierover meer in Tijdschrift Cul)

En ik ben trots! We hebben met z’n veertienen zulke vette reportages gemaakt, interessante mensen geïnterviewd, mooie plekjes bezocht en het vooral heel erg gezellig gehad. Benieuwd wat de crisis doet met Griekenland, wat het culturele erfgoed van Feta is, hoe het met de vluchtelingencrisis gaat en wat al die Nederlanders in Gods naam op Cherso doen? Dit en meer lees je in september in Tijdschrift Cul (sluip reclame, Hey!)

Inmiddels is de rest van de redactie naar huis of op een andere bestemming en is het voor mij tijd Europa te ontdekken. Ik begon mijn eerste avond alleen in Thessaloniki, waar de oude man vriendelijk lachte toen ik een euro in z’n koffer gooide. De droevige klanken die zijn viool produceerde stonden in schel contrast met de warme ondergaande avondzon. Ik geniet van de rust en tegelijkertijd van de menigte op de boulevard. Over ruim een week ga ik een van m’n beste vrienden weer zien in Skopje, Macedonië, waarna we over land naar Belgrado, Servië zullen reizen. Tot die tijd ga ik genieten van het Griekse eiland Corfu, waar inmiddels al zoveel is gebeurd dat ik er een boek over kan schrijven!

Wat ga jij allemaal doen deze zomer?

Volg We are the Earth ook op Instagram voor dagelijkse foto’s en stories!

Zonsondergang op de boulevard van Thessaloniki

Zonsondergang op de boulevard van Thessaloniki

Graffiti in Thessaloniki

Graffiti in Thessaloniki