Ieder jaar op 8 maart staat de wereld in het teken van Internationale Vrouwendag. Een dag waarin de strijdbaarheid van en de solidariteit tegenover vrouwen wereldwijd centraal staat. Om dit gevoel van de Vrouwendag wat langer vast te houden organiseert de Adventure Travel Film Club een #SuperWomanNight aanstaande 30 maart in Rotterdam!

Tijdens de Super Woman Night (welke overigens ook gewoon toegankelijk is voor mannen hoor) worden vrouwelijke avonturiers in het zonnetjes gezet door de mooiste en avontuurlijkste reisfilms te toen, gemaakt door vrouwen. Het programma van die avond bevat vier korte en drie langere films, gevolgd door een exclusief interview met de filmmaker(s). Na het zien van de trailers kan ik niet wachten tot m’n volgende reis!

Poster SuperWomenNight.jpg

Het programma

De korte films:
1. Call of the Mountains – Phoebe Smith
2. Around Iran – Lois Pryce
3. 52 in 52 – Annie Ross (Exerk.com)
4. Live Fearless – Sophie Radcliffe (Challenge Sophie)

De langere films:
1. Operation Moffat (2015)
Een film waarin een schrijfster en een filmmaakster geïnspireerd raken door England’s  eerste vrouwelijke berggids en schrijfster Gwen Moffat en zo de reis van hun leven beginnen.
2. Megamoon (2014)
Een film waarin avontuur en liefde samen komen op de ’s werelds langste mountainbike trail dwars door Amerika.
3. Baffin Babes (2011)
Een film waarin drie Noorse vrouwen in 80 dagen over het Canadese Noordpool gebied skiën met alle avonturen die daar bij komen kijken!
(Klik op de titel om de trailer te zien)


– foto van de Baffin Babes

Tickets en locatie

De aanvang van #SuperWomanNight is woensdag 30 maart 2016 om 19:30 bij Cretopia Rotterdam (West-kruiskade 51).

Tickets zijn op deze site te verkrijgen. Door gebruik te maken van de kortingscode: Earth krijgen jullie 15% korting! Koop je met z’n tweeën een kaartje, dan kost het slecht €8,50 per persoon. Zie ik je daar? (:

Mocht je er helaas niet bij kunnen zijn, houdt de Adventure Travel Film Club dan wel in de gaten. Eens in de zoveel maanden organiseren zij namelijk een film evenement met films die het reizen, extreme sport of outdoor als thema hebben.