Makkelijke, snel en bovendien erg lekker! In Marokko kregen we deze salade bij zo’n beetje ieder restaurant en hij smaakte overal weer net even iets anders..

Het recept van de Marokkaanse salade:

DSCN5683

Benodigdheden:

Voor vier personen: 

  • 500g. Tomaten
  • 1/2 groene paprika
  • 2 bosuien
  • 1 el dille
  • 5 takjes peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn (witte smaakt ook prima)
  • 2/3 el komijn poeder
  • 1 teen geraspte knoflook
  • zout
  • peper
  • (citroen)

Bereidingswijze:

– Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes, snijd de bosuitjes in dunnen ringetjes en snij en peterselie en dille fijn. Rasp het teentje knoflook.
– Doe dit samen in een kom en roer het door elkaar.
– Voeg 3 eetlepels olijfolie,1 eetlepel rodewijnazijn, 2/3 eetlepel komijnpoeder toe en roer opnieuw goed
– Breng het op smaak met peper, zout en eventueel citroensap en klaar!
– Eetsmakelijk!

bereidingstijd: ca. 10 min.

Lekker als voorgerecht of bijgerecht bij bijvoorbeeld de couscous tfaya.

DSCN5689