Tijdens al mijn reizen heb ik in heel wat hostels gezeten, maar mijn favoriete blijft toch zeker The Green Milk hostel in Essuaouira! Al maken de mensen uiteraard je ervaring in een hostel, ook het hostel zelf is gewoon heel erg fijn! In twee jaar tijd heb ik hier twee keer overnacht en beide keren bleef ik er langer hangen dan gepland!

In 2014 was ik samen met een goede vriendin in Marokko en sliepen we voor (volgens mij) €8,- per nacht in een dorm van 8 personen. Het hostel was toen propvol, zelfs de tent op het dak lag vol (hier kan je nog goedkoper slapen). De bedden zijn misschien niet altijd even schoon, maar dat is een kwestie van je eigen laken of slaapzak meenemen.
Je kan altijd gebruik maken van keuken en de koelkast, en veel avonden worden hier doorgebracht met liters thee, kaartspelletjes, muziek en samen koken en eten.

Marokko 2014

In 2014 aten we met een groepje in onze dorm omdat de keuken bezet was. Super gezellig! (Hoge kwaliteit foto dit..)

De tweede keer dat ik in The Green Milk Hostel was, was samen met mijn vriend in 2015. Toen hadden we een privé kamer voor €15,-  (wellicht kregen we deze mooie prijs omdat ze mij nog kende van de vorige keer). We kwamen net na een festival, dus helaas was het hostel zo goed als leeg toen wij aankwamen. Thommey, de vaste gast, was er gelukkig nog en ook Abdel, de eigenaar, herkende mij nog. Hoewel er slechts één andere gast was, was het alsnog reuze gezellig samen met deze mensen. In de loop van de tijd stroomde het hostel vol met nog meer nieuwe gezichten. Het was uniek dat het er zo rustig was zeiden ze.

Schilderen op de muren

Schilderen op de muren

The Green Milk Hostel is uniek in haar gastvrijheid, gezelligheid en creativiteit. Het is een kleurrijk, kunstzinnig geheel, en iedereen staat vrij zijn of haar eigen bijdragen te leveren.

The Green Milk beschikt over twee tweepersoonskamers, twee vierpersoonskamer, twee acht- persoons dorms, en een grote tent-dorm op het dakterras. Er zijn twee badkamers en een common room in de keuken en op het dakterras. Oh, en ze hebben een heel lief hondje genaamd Chico!

Mocht je opzoek zijn naar een heel gezellig, goedkoop hostel, breng dan een bezoekje aan the Green Milk en vergeet Abdel en Thommey niet de groetjes te doen van mij 😉

Klik hier voor de facebook pagina van The Green Milk Hostel voor meer informatie en foto’s.

Marokko green milk

Het dakterras.

Unieke Hamam ervaring!

Na mijn eerste bezoek aan Marokko in 2014 had ik spijt dat ik niet naar een hamam was gegaan.. Vastbesloten om dit het jaar erop wel te doen, raakte ik in gesprek met een Duitse Tanja die ook the Green Milk verbleef. Thommy hoorde ons gesprek aan en vertelde dat de super gezellige schoonmaakster van het hostel, Gadisha, wel eens dames meenam naar de lokale hamam in het dorp. Dol blij was ze toen we het vroegen. Natuurlijk wilde ze ons meenemen! De volgende morgen moesten we klaar staan zei ze, wij hoefde niks te regelen dat zou zij wel doen.

Een beetje zenuwachtig liepen we de volgende ochtend door de steegjes in Essuaouira, geen idee wat ons te wachten stond, en door een redelijke taalbarrière werd dat ook niet veel duidelijker. Gadisha haalde wat kruiden en spulletjes en daarna liepen we de hamam in, die je absoluut niet zou herkennen als je er langs loopt. Vrouwen ontdeden zich van hun hoofddoeken en de djalaba’s werden aan de haakjes in de kleedkamer gehangen. Naakt, met een aantal emmers en de kruiden, liepen we vervolgens naar de ‘douche/bad ruimte’.

De lokale vrouwen vonden het maar wat grappig dat wij daar als twee westerse toeristen een beetje ongemakkelijk zaten in het begin. maar die schaamte werd er, samen met de dode huidcellen flink afgeschropt door Gadisha. We werden ingesmeerd met kruiden die naar pepernoten roken, wat er vervolgens met een warme bucket shower weer afgespoeld werd. Tanja en ik voelde ons net kleine kindjes hoe ze ons inzeepte met voor onze vreemde kruiden en wax achtige substanties. Geheel schoon verlieten we 1,5 later de hamam weer. Ik heb Gadisha 10 euro gegeven, geen idee of dat heel veel was, zij was er in ieder geval heel blij mee en ik vond het het meer dan waard! Het was een unieke ervaring die je in een toeristische hamam niet zult meemaken! De hamam zelf kost misschien een euro of 2..

Green Milk Hostel

V.l.n.r. Zhora, ik, de eigennaar Abdel en de schoonmaakster Gadisha

Benieuwd naar mijn ervaringen in Marokko? Lees mijn dagboek!