We stappen een klein restaurantje binnen, drie tafeltjes en een lege vitrine. Een beetje zoals de andere restaurantjes. Alleen hier werkt een sympathieke oude man en geen opdringerige broekies.

Omar (67), die een paar woorden Engels spreekt en verder alleen Frans en Arabisch, verteld ons dat hij al z’n producten vers haalt. Hij geeft ons gratis thee en rent de stad in om verse groenten en brood te halen voor het bereiden van een Marokkaanse salade en een heerlijke tajine. Toffe vent! Na het eten kwam hij bij ons zitten met een nog meer thee. Niet de mier zoete Marokkaanse thee die je overal krijgt, maar een hele smaakvolle thee met tig kruiden erin. Volgens hem goed voor het verteren van het eten.

Toen we de volgende ochtend ons hotel uit stapte, liepen we Omar tegen het lijf. Hoe toevallig? We hadden namelijk net besloten om de dag te beginnen met een kopje thee bij hem, alleen hij was ons voor. Hij nodigde ons uit om wat te komen drinken en rende naar zijn restaurantje om het te openen. We kregen thee en wederom rende hij de stad in om een vers stokbrood voor ons te halen. Toen we wilde afrekenen mocht dat niet, hij had ons immers uitgenodigd.

We besloten s’avonds weer bij hem te gaan eten, na veel te veel thee, een heerlijke soep en de beste couscous die ik in Marokko heb gegeten, wilde we hem een ‘grote’ fooi geven van 35 dihram (€3). Hij weigerde het aan te nemen en gaf ons vervolgens 20 terug..

Ik heb er geen woorden voor om deze lieve man te omschrijven! Als er iemand een grote indruk op mij heeft achtergelaten, dan is het Omar wel. Een man met een hart op de goede plaats en die plezier heeft in wat hij doet. Naast overheerlijk en goedkoop eten, bied hij ook een hoop gezelligheid. Mocht je nou toevallig in de buurt van Tinghir zijn, vergeet dan niet om Omar even op te zoeken! (en de groetjes van ons te doen!)

Chez Omar

Locatie

Café Omar bevindt zich op de Boulevard Mohamed V. Als je vanaf de kant van het park daar naartoe loopt, is het het tweede, of derde restaurantje aan de linker kant. Er staat een klein bordje buiten en waarschijnlijk zit Omar lekker op het terras als er geen gasten zijn 😉

cafe omar 

Wat te doen in Tinghir?

Tinghir was een stad vol verassingen voor ons. We verdwaalde in de tuinen op weg naar Gorges Du Todra, en kwamen in een klein, maar heel leuk museumpje uit in een verlaten kasbah. De eigennaar gaf ons een rondleiding in een mengeling van Nederlands, Duits en Engels. Ook bezochten we andere verlaten kasbah’s en dwaalde we rond in de stad zelf. Ik zal hier laten nog een blog over schrijven, maar mocht je in de tussentijd al informatie willen, vraag maar raak! (:

IMG_7723