Welcome to the jungle baby – Nam Ha

geschreven: 17 februari 2015

Ik sta onder een ijs en ijskoude douche en ik kan me niet bewegen, ik ben bevroren. Niet van het koude water, maar van het schitterende uitzicht. Ik douche 30 meter boven de grond en de open boomhut geeft mij het uitzicht over het Nam Ha National Park in Laos. Zo groot en zo magisch mooi.

Na een pittige (ik ben helemaal niks gewend op het gebied van trekkingen, dit was mijn eerste) wandeling van een uur in de jungle komen we aan bij de eerste zipline. Iedereen is nog wat onhandig en onwennig met het vastklikken van de veiligheidslijnen en het springen in het onbekende.
Na een aantal ziplines en vele kilometers later, komen we aan bij boomhut nummer zeven: onze boomhut. Samen met de Nederlandse Sophie, de Engelse Sarah, de Amerikaanse Yadh en Farah, en de Australische Bridget en Dilan maken we dit ons thuis voor drie dagen.

Iedereen is uitgeteld en na een mislukt potje kaarten kruipt iedereen onder z’n eigen klamboe en vallen we in slaap met de geluiden van de levendige jungle om ons heen.
Die nacht hadden we blijkbaar veel bezoek gehad en Sarah en ik waren de enige die er doorheen geslapen hebben.

Om half 7 worden we toch gewekt door de zingende gibbons. Het lijkt het luchtalarm op de eerste maandag van de maand wel, maar dan mooier natuurlijk! We pakken de verrekijkers erbij, maar we hebben helaas geen geluk en zagen alleen bomen.

Na het ontbijt kwam de gids ons ophalen voor een dag vol wandelingen en vliegmoment door de jungle. We bezoeken de andere boomhutten en ziplinen over de langste en hoogste lijnen in Laos. De jungle is geweldig, de bomen zijn immens en zover je kan kijken strekt de jungle zich uit. Toch is het in gevaar, door illegaal kappen, slash and burn landbouwmethodes en noem het maar op. Sinds 1996 is de Gibben Experience bezig om de locale bevolking en autoriteiten in Laos er zich bewust van te maken hoe ze met de jungle om moeten gaan en leiden ze de locals op tot bijvoorbeeld gidsen.

Vertel me jouw mening of verhaal:

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.